בלונים....??

lighthope

New member
בלונים....??

אני יודעת שדנו ודשו כאן המון בעניין של צילום רחם. בכל זאת מטריד אותי משהו בעניין ומקווה שתוכלו לעזור לי בזה. הבנתי שהבלון המפורסם הזה - מלבד שהוא יכול לעזור בכאבים, בעצם אפשר בעזרת הקטטר הזה גם לעשות צינתור, ו"לנקות" את הרחם אם צריך. (ככה הסבירו לי..) האם אני צריכה להחליט תוך כדי צילום הרחם אם לעשות צינתור או "נקיון" כזה (במקרה שיש בעיה)?????? ואיך אני יכולה בכלל להחליט דבר כזה על המקום??? הרופא פוריות שלי בכלל לא הזכיר עניין של צינתור במקרה של חצוצרות סתומות....או בכלל מה לעשות. זה נראה לי מאוד ברור לדבר על כל זה בניחותא עם הרופא המטפל לאחר הצילום ולא במהלכו... אז בעצם, מלבד השיקול של הכאב (שהוא חשוב כשלעצמו) האם שיקול כזה של צינתור יש לו משמעות בכלל?? מה אתן אומרות?
 

k o k o p e l i

New member
חצוצרות סתומות

לגבי הבלונים - לא יודעת לענות לך אבל לא כל חצוצרה סתומה ניתן לצנתר. זה תלוי בסוג החסימה, במיקום שלה ובמידת הנזק האפשרי . בנוסף, היות ש IVF הוא מסלול "עוקף חצוצרה" , לא ממהרים לצנתר ומעדיפים במקרים רבים מיד לעלות כיתה.
 

lighthope

New member
אני מסכימה איתך..

בגלל זה לא ברור לי למה כשהציעו לי את הבלון הזה ציינו את נושא הצינתור כיתרון שעושים אותו בזמן צילום הרחם.
 

k o k o p e l i

New member
הבלון יכול להפחית כאבים

ואני לא שמעתי על זה, אבל אם את אומרת, אז כנראה שיש מצבים בהם מקבלים החלטה תוך כדי גם לצנתר. עד כמה שידוע לי, לרוב מפרידים בין האבחנה לבין הטיפול, ומין הסתם אין דרך לדעת מראש אם ניתן לצנתר או לא, עד שלא עושים את הצילום. יכול להיות שכשהמליצו לך על הבלון, מנו את כל היתרונות, גם אלו התיאורטיים.
 

נועם@בת

New member
הבלון לא עושה צינתור

צינתור זה החדרה של צנתר לתוך החצוצרה. הצנתר זעיר והוא לא חלק מהקטטר, ובטח לא חלק מהבלון. לפעמים בעזרת הלחץ אפשר לנסות לפתוח חצוצרות סתומות או להפריד הידבקויות עדינות. זאת כבר החלטה של הרופא בהתאם למה שהוא רואה. צינתור זה הליך בפני עצמו, והוא יעשה בהתאם למימצאי הצילום- בתקווה שלא יהיו ממצאים כאלה
. בהצלחה נועם
 

lighthope

New member
אז בעצם אין משמעות באיזה קטטר

משתמשים או אם בכלל משתמשים בבלון בשביל לנסות לפתוח את אותן חצוצרות חסומות (כמו שאמרת בעזרת לחץ)? מעניין שהמזכירה של הרופא אמרה לי שיש משמעות לזה (ואולי בשביל למכור את הבלון הזה??)...מוזר..
 
למעלה