בלוטת תריס

lironl223

New member
בלוטת תריס

שוב צריכה ייעוץ - מזל שיש את הפורום הזה!

אחרי שעשינו את כל הבדיקות, וראו שהזרע של בעלי לא אופטימלי אבל לטענת הרופאים כשבודקים את כל המרכיבים הוא בסדר וזו לא הסיבה שלא נקלטנו, ועשיתי פרופיל הורמונאלי וכולם טענו שהכל סבבה, עשיתי 2 הזרעות (בלי שום הורמונים חוץ מאוביטרל לפני ההזרעה) דרך קופ"ח שלא הצליחו.
אחרי זה החלטתי לנסות ללכת לרופא פרטי, והוא הסתכל על הפרופיל ההורמונאלי (שעשיתי 3 חודשים קודם) ואמר שבלוטת התריס בתת תפקוד - 4.7. לפי הערכים של הכללית זה תקין. בסוף הפגישה כבר שכחנו מזה - שלח אותי לצילום רחם (הכל תקין) ולקחת איקקלומין 5 ימים. יומיים לפני ההזרעה נזכרתי בזה והתקשרתי למרפאה.הוא נתן לי את המרשם שכמובן הייתי צריכה להמיר בכללית. הרופאה שלי לא הייתה ורופאה אחרת אמרה שהכל תקין, והם לא נותנים יוטירוקס במצב הזה כי זה מנוון את הבלוטה. התעקשתי והיא נתנה לי, לקחתי את הכדור הראשון רק בבוקר של ההזרעה (לפני 3 ימים).
אני ממש כועסת שרופאי הפריון בכללית לא התייחסו לזה בכלל, ואני לא יודעת איך להתייחס לזה בעצמי....
כמה שאלות -
מה המשמעות של 4.7 בכלל? זה באמת ערך כזה בעייתי? אחרי כמה זמן לבדוק אם הכדורים עוזרים? אני תוהה מתי לבקש בדיקת דם מהרופאה שלי...אין בעיה לקחת את הכדורים האלה בזמן טיפולים?
ההמתנה הזאת עכשיו קשה לי, אני לא מרגישה כלום ומטפסת על קירות (בעיקר בתוך הראש שלי), ואני רוצה להיות בטוחה שאני עושה הכל בסדר.
תודה למי שקראה עד כה :)

Maive1

New member
מנסה לענות

היי לך,
מצטערת לשמוע על האי נעימות שעברת, למצער בדרך של טיפולי הפוריות יש הרבה מקרים כאלה של בילבול/ אי סדר/ בירוקרטיה מעצבנת, אני גם מצאתי את עצמי נוסעת הלוך ושוב למרפאה, למרכז בריאות האישה בעיר אחרת, רק כדאי להוציא טפסים/ הפניות ששכחו לתת לי וכו וכו. (עד שהגעתי לרופא המקסים שלי, אגב בקופה בכללית שהייתי מאוד מרוצה ממנו).

לגבי בלוטת התריס- לי כרתו את בלוטת התריס כשהייתי בת 17, ואני מקבלת תחליף סינטטי (אלטרוקסין) כבר מעל 15 שנה.
זה הולך ככה: בלוטת יתרת המוח מייצרת הורמון שנקרא TSH- Thyroid stimulating hormone, ששולח אותות לבלוטת התריס, לייצר את ההורמונים שלה- T3 ן T4. כאשר עושים בדיקות לבלוטת התריס מסתכלים על תמונת שלושת ההורמונים הללו. עם ה TSH יש יחס הפוך- ככל שהמדד יותר גבוה, יותר לכיוון ה-5- דהיינו הבלוטת יותרת המוח "עובדת" יותר קשה כי יש חסר= תת פעילות או היפותירואידיזם בשפת הרפואה.
בהיריון רוצים שרמת ה TSH תהיה יותר לכיוון ה 2.5. זה ממש לא אומר שערך מעל זה לא תקין ולא תוכלי להיכנס להיריון, אבל זה משהו שבייחוד בקשיי קליטה, הרופאים מתייחסים אליו. שהרי לבלוטת התריס תפקיד חשוב בפוריות ובאיזון הורמונלי. ערך של 4.7 הוא יחסית גבוה, שוב לא משהו היסטרי, אבל רוצים שיהיה נמוך יותר. אני יכולה לספר שהייתי ילדה בת 17 לפני שהתחלתי לקחת אלטרוקסין הייתי ממש בתת תפקוד, היה לי רמת TSH מעל 10...

לעיתים כאשר יש חשד לתת תריסיות (היפותירואידיזם), רופא, גם רופא משפחה וגם רופא נשים יכול לתת תרופה להגברת תפקוד הבלוטה. אולם, הרופא המומחה שעובר התמחות בכל התפקוד ההורמונלי של הגוף נקרא אנדוקרינולוג. באופן אישי הייתי ממליצה להתייעץ גם עם אנדוקרינולוג, רצוי כזה שמבין קצת בפוריות (נשמע טריוויאלי, אבל לא כולם מבינים). היו פה המלצות בפורום על כמה כאלו, שווה לשאול.
בכל מקרה, אינני רופאה כמובן, אבל מהניסיון שלי של 15 שנה של לקיחת אלטרוקסין והמון רופאים שראיתי לגבי הנושא,כדאי, -בטח בהתחלה אם מתחילים טיפול- לעשות בדיקות דם כל כמה שבועות לראות את תגובת הגוף, לא רק של ה TSH אלא גם T3 ו T4.
אין מה לדאוג, המון המון אנשים סובלים מתת תריסיות, זה מאוד נפוץ והטיפול ההורמונלי ברוב המקרים מאוד יעיל.
בהצלחה!

למעלה