בלוטת תריס-שאלות

מיראבלה

New member
בלוטת תריס-שאלות

בוקר טוב, תת פעילות: ממה נגרמת תת פעילות של בלוטת תריס? האם לחץ ומתח נפשי יכול להיות אחד הגורמים? אם בלוטת התריס מפסיקה לתפקד/יורדת בתפקוד, האם ניתן להחזיר אותה למצב תקין? אם כן, איך? האם יש תזונה מומלצת? איזה טיפול מומלץ (במקביל לתזונה)? עודף פעילות: ממה נגרם עודף פעילות של בלוטת תריס? האם מאותם גורמים של תת פעילות? אם כן, אז למה יש אנשים שאצלם מופיעה תת פעילות ולמה יש כאלה שאצלם מופיע חוסר פעילות? אם בלוטת התריס מתפקדת בעודף, האם ניתן להחזיר אותה למצב תקין? אם כן, איך? האם יש תזונה מומלצת? איזה טיפול מומלץ (במקביל לתזונה)? האם בעיות בבלוטת התריס נובעות מדברים דומים כמו בעיות גרון אחרות (למשל דלקת גרון), רק שכאן הסימפטומים חריפים יותר? ואני אסביר את שאלתי: מקריאה בפורום ראיתי שדלקת גרון אומרת שמשהו "תקוע" וצריך להוציא אותו. האם בעיה בבלוטת התריס, שממוקמת גם היא בגרון, פירושה שמשהו "תקוע"? אם כן, מה יכול לגרום לאדם שלא סבל באופן משמעותי מבעיות גרון בחייו, שבלוטת התריס שלו תתפקד בצורה לא תקינה? כלומר, למה שלא תופיע אזהרה "קלה" כדלקת גרון לפני שמופיע אזהרה "כבדה" כתפקוד לקוי של בלוטת תריס? אני יודעת ששאלתי הרבה שאלות ואני מקווה שתדעו לענות לי על כולן תודה מראש ויום נעים לכולם מיראבלה

מירבלה שלום

תת פעילות של בלוטת התריס נובעת בעיקר מחוסר יוד ואילו עודף לרוב נובע מעודף זה לרוב הסיבה העיקרית במידה ולא סובלים ממחלות כגון האשימוטו, מגויטר,ועוד כמה. לחץ ומתח נפשי לרוב יגרמו לעודף פעילות (ויתכן שהם נובעים בגלל העודף) אני לא מכיר אדם עם תת פעילות של בלוטת התריס הגורמת למתח נפשי ולחץ בתת פעילות של בלוטת התריס יופיעו סימנים וסימפטומים כגון השמנה, קצב לב איטי, עיפות, שיעור יתר, יתכן גם שחלות פוליציסטיות ועוד כמה דברים. בעודף פעילות יהיה רזון (או אי השמנה), יל"ד, קצב לב מוגבר, פלפיטציות, לחץ ומתח ועוד כמה. בתת פעילות התזונה המומלצת היא לאכול מאכלים העשירים ביוד כגון: אצות, דגים ושאר מאכלי הים, ניתן לקחת תוספי תזונה המכילים יוד, כמו כן גם עלי דפנה (מה שנמצא בכל סוגי התה המרזים למינהם) רק במינון נמוך מאוד כי הם מעט רעילים. בעודף פעילות להימנע מכול התזונה המכילה הרבה יוד. בשני סוגי הבעיות ניתן לטפל ע"י דיקור וצמחים בהצלחה מרובה. אני לא שמעתי על דלקות גרון קלות הגורמות אח"כ לבעיות בבלוטת התריס. עוד כמה דברים: כדי ללכת ולעשות בדיקת דם מקיפה (הכוללת את כל ההורמנים) אולי הבעיה בכלל לא בבלוטה אלה בהיפותלמוס, אולי השכלול הכולל של כל ההורמנים של הבלוטה תקין אבל אחד מסוגי ה TH אינו תקין. מקווה שעזרתי, רפואה שלמה

מיראבלה

New member
תודה רובין, אבל...

ברצוני להבין מנקודת מבט של רפואה משלימה למה יש בעיות בתפקוד בלוטת התריס. למה לאדם שהבלוטה הזו תפקדה באופן רגיל, פתאום היא מתחילה לייצר יותר/פחות מדי יוד. ענית לי לגבי פעילות יתר שהיא יכולה להגרם מלחץ ומתח נפשי. מה לגבי פעילות חוסר. מה הסיבה שהיא נגרמת? וכשמתברר שהבלוטה לא מתפקדת כמו שצריך, האם ניתן לטפל בזה באמצעים "עדינים" כמו של הרפואה המשלימה או שצריך לפנות לטיפול התרופתי של הרפואה הקונבנציונלית? תודה

אני אנסה להסביר כמיטב יכולתי

המערכת ההורמונלית בגוף לפי הרפואה הסינית קשורה לכליות (ולאבר נוסף שהוא המוח) הכליות הן האבר הראשון שנוצר והן אחראית על ההתפתחות והגדילה ושאר ההקשרים ההורמונלים בגוף. חוסר פעילות של הבלוטה יכול לנבוע מחוסר של אחד החומרים (מהבחינה הסינית) בגוף וספציפית בכליות. כמו שכתבתי קודם ניתן לטפל בזה ע"י דיקור (עובד נהדר) ולאו דווקא ע"י דיקור במרידיאן הכליות כמו כן ע"י צמחי מרפא וכמו שכתבתי הכי חשוב זה העבודה בבית ע"י תזונה נכונה. מקווה שעניתי על כל השאלות שלך רפואה שלמה

מיראבלה

New member
תודה ושאלת הבהרה אחרונה

האם אתה אומר שטיפול בתוספת תזונה נכונה יכול להחזיר את הגוף לקדמותו, כלומר ללא צורך בטיפול תרופתי?

בעיקרון כן, אבל

אני הייתי ממליץ ללכת למטפל, לאבחון מעמיק ורק לאחר מכן שומר על הקיים התקין בעזרת תזונה. רפואה שלמה

star17k

New member
יש לי תת פעיות של הבלוטה כבר שנים

אני מעל למשקל ב 5 קילו ,ובעזרת כוח רצון הצלחתי לפני מס שנים להוריד מ70 אז ל60 ,אך באותה תקופה נכנסתי להריון והעלתי בחזרה ל70 קג ,עד היום ואני כל הזמן מנסה.

למעלה