בלוטת התריס

sgutstadt

New member
בלוטת התריס

שלום רב בבידקת דם שגרתית התגלה TSH 0.01 וגם T4 33.9 ו T3 3.76 אין לי שום הרגשה מיוחדת שמשהו לא בסדר או חריג. יש לי ילדה בת 6 חודשים ואני עדיין מניקה כך שחוסר שינה הוא בעיה. האם יש קשר בין ההריון הלידה וההנקה לתוצאות הבדיקה? איך זה שאין לי שום תופעות? מה זה אומר? מה לעשות הלאה? האם אני חיבת טיפול תרופתי או האם יש משהו לנסות לעשות לפני כן? תודה רבה !

פעילות יתר

שלום לך, את חצי שנה אחרי לידה, זה קצת מאוחר מדי בשביל דלקת שלאחר הלידה, אבל יתכן. אי לכך כדאי לחזור על הבדיקה ולראות אם יש כוון שינוי. אם לא, אז ממש לא רצוי להשאר עם פעיחלות יתר לא מטופל. היא לא קשה אבל בכל זאת. אבל קודם כל חלייבים לשלול שזה לא דלקת שלאחר הלידה, כי אם כן, הפעילות יתר חולפת לבד. בכל מקרה את צריכה מעקב.

sgutstadt

New member
תודה ועוד כמה שאלות

תודה רבה לך ד"ר. רציתי להוסיף ולשאול בהמשך לתשובתך: איך מזהים או שוללים דלקת שלאחר הלידה והאם זו דלקת או חוסר איזון הורמונלי. כשאת כותבת לבדוק שוב כדי לראות אם יש כיוון שינוי - מתי לבדוק שוב? ואחר כך כל כמה זמן לבדוק במעקב? אם זו דלקת שלאחר לידה אז תוך כמה זמן זה בדרך כלל עובר לבד? כתבת שזה קצת מאוחר לדלקת שלאחר לידה - מה הזמן הסביר לזה? האם ההנקה קשורה? תודה רבה רבה.

ההנקה לא קשורה

דלקת לאחר הלידה מו0עיה בדרך כלל כחודשיים לאחר הלידה, לפעמים כמובן יותר מאוחר. היא חולפת לבד. לאחר תקופה של פעילות יתר, מופיעה תת פעילות שלרוב גם היא חולפת. אם תבדקי שוב תוך שבועיים -שלשה, אם זאת הייהת דלקת את תראי שינוי וירידה של הורמוני התריס. במקרה כזה רוב הסיכויים שזו דלקת שלאחר הלידה. איך יודעים? לפי העיתוי, ולפי הדינמיקה המהירה יחסית. אם עושים מיפוי של הבלוטה גם אמורים לא לראות קליטה, אבל זו בידקה מיותרת. אם זה זה תדעי רק שיש סיכוי לתופעה חוזרת בהריוןנות הבאיםץ. כמו כן אם יש לך נוגדנים כנגד בלוטת התריס יש סיכויים לא קטנים שתפתחי בהמשך תת פעילות של קבע.

למעלה