בלוטת התריס

בלוטת התריס

שלום רב! אני ממש מיואשת מהבעיה שלי בבלוטת התריס ואשמח מאוד לקבל ייעוץ. לפני כ3 שנים, קצת לאחר הגיוס לצה"ל גילו אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס. באופן מיידי וללא כל הסבר שלחו אותי לטיפול ביוד רדיו אקטיבי, ומאז אני מטופלת באלטרוקסין. כל 2-5 חודשים מאז אני עושה בדיקות דם והבלוטה שלי לא מתאזנת! פעם תת פעילות ופעם יתר, ולפי זה הרופא משנה לי את המינון. ארצה בבקשה עזרה לגבי איך ניתן לאזן את הבלוטה הזו, והאם כל חיי אצטרך לחיות עם הכדורים האלו ועם בדיקות הדם. אשמח מאוד לתגובה, זה ממש חשוב לי! תודה רבה.

אפשר להגיע לאיזון

שלום במבי (את באמת כוסית?) קודם כל אענה לשאלה האחרונה שלך. כן, את תצטרכי טיפול כל החיים וכן תצטרכי לעבור בדיקות כל החיים כדי לוודא שאת מאוזנת. אבל... אשפר להגיע לאיזון, ואז בד"כ הבדיקות ממש לא צריכות להיות תכופות, פעם בחצי שנה -שנה. עם זה אפשר לחיות בד"כ. מה גורם לחסר איזון אצלך? אני מהמרת שזה משהו במה שאת עושה. תקפידי לקחת את הכבדור בבקר, על קיבה ריקה. אל תקחי אותו בסמוך לויטמינים או לתוספי מזון, אם את לוקחת כאלה. אל תעשי בדיקות לעיתים מאד קרובות, אלא תני למערכת זמן להתאזן על כל מינון ומינון. אחת הטעויות הנפוצות היא להעלות מינון,לבדוק יותר מדי מהר, לחשוב שזה עוד לא עזר ואז להעלות מינמון שוב עד שברור כי המינון מופרז כי הוא גורם לירידה של TSH, ואז מורידים בבהילות את המינון. שוב בודקים מהר מדי וה-TSH עדיין לא עלה, אז מורידים עוד מינון ואז זה מביא לתת פעילות עם עליה ב-TSH וחוזר חלילה. אין פה שום דבר דחוף. כדאי לקחת את הזמן ולעשות שינויים באיטיות, כשבטוחים במה שקורה.

למעלה