בלוטת התריס

inbalsn

New member
בלוטת התריס

שלום לך ד"ר קרן תורגמן קיבלתי המלצה ומחמאה מחברה לפנות אלייך , לפני כארבעה חודשים גילו אצלי "אשימוטו" - תת פעילות של בלוטת התריס ומאז אני מקבלת אלטרוקסין 50 מ"ג בוודאות לאחר עריכת בדיקות 3 פעמית ובדיקת נוגדנים - מאותה התקופה סבלתיועדיין סובלת מרוב תופעות הלוואי המופיעות במאמרים על תת פעילות חוץ מתופעה אחת המחזור תמיד היה סדיר , מלבד כיום שלא קיבלתי כבר החודש השני אני ממתינה לרופא הנשים שבחופשה ואני באופציה תורים דחופים לרופא נשים אחר - ומחר יש לי תור לרופאת המשפחה , הגיוני הבריא מדריך אותי שקיימת בעיה במינון התרופה מעבר לזה שאני השמנתי כ - 20 ק"ג מאז נתעוררה הבעיה וכרגע עוסקת בפעילות גופנית לא שוכחת אף כדור ותזונה בריאה אך זה לא עוזר יכול מאוד להיות שהגוף שלי לא מאוזן ??? איך ניתן להגיע אלייך לפגישה עם כל הבדיקות- קבעתי פגישה לאנדיקרנולוג שקיבל אותי והיא נקבעה לעוד שמונה חודשים אשמח להגיע אלייך עם תוצאות כל הבדיקות על מנת לקבל חוות דעת נוספת ולהשקיט את ליבי מחשבותי ולחזור למסלול חיים רגיל , בחיי הפרטיים אני בדרכי להתחתן בעוד 5 חודשים וכמובן להקים משפחה . . . אשמח לתשובתך המהירה - אם החסרתי פרטים אשמח לצרפם . תודה מראש - ענבל

inbalsn

New member
המשך - בלוטת התריס

בנוסף שכחתי לציין את גילי שהינו 25 וחצי תודה רבה

inbalsn

New member
תוספת בלוטת התריס

בעבר לפני גיוסי לצה"ל בעת הגיעי לרופא נשים על מנת לקחת גלולות הוא ערך לי כמובן בדיקות דם כלליות על מנת להתאים גלולות לגופי , מה שהתגלה זו רמת פרולקטין מאוד גבוהה מאז במשך 4 שנים התרצצתי כל שלושה חודשים לבדיקות דם של פרולקטין ובמהלך השנים הללו ערכתי סיטי מוח שיצא תקין ואופציה לגידול שפירי במוח משם הפנו אותי לערוך בדיקת אם.אר.איי שבבדיקה הנ"ל הכל היה תקין ובמהלך השנים התראיתי אצל אנדיקרנולוג מצה"ל שלא בדק דברים נוספים ואז הפלא ופלא הבדיקות של הפרולקטין יצאו תקינות המשכתי בעוד כמה פעמים לערוך אותן- ונתגלה תקין והופסק המעקב , עד לפני כשנה שהתעוררו כל תופעות הלוואי המוזרות שהופיעו אצלי וההמשך מצויין בתכתובת ההתחלתית - סליחה על הבלאגן - זו פעם ראשונה שאני מתכתבת בצורה הזו - בפעם הבאה אשתדל לסדר את הדברים !!! (הרופא שעלה על כל הבעיות הוא רופא הנשים שלי שסיפרתי לו את הסיפור הנ"ל בפגישתינו הראשונה ועל התופעות שקורות אצלי ללא מענה אצל רופא המשפחה והוא שלח אותי לכל הבדיקות והמלצה חמה לבקש הפנייה לאנדיקרנולוג )

inbalsn

New member
בלוטת התריס

כן בוודאי שכחתי לציין הפרולקטין מאוד גבוה ובכל זאת ערכתי גם בדיקה

תת פעילות

שלום ענבל, ראשית שאלתך לגבי ביקור אצלי, אני מקבלת פציינטים במכון האנדוקריני בבית החולים איכילוב. הבעיה היא שאני מניחה שעם אבחנה "טריביאלית" כמו שלך, לא תקבלי טופס 17 מקופת חולים כדי לבקר במרפאתי. אני לא אומרת לך שאת צריכה לעשות זאת, אבל הרבה אנשים מעדיפים לשלם ביקור שעומד כרגע במוסדנו על 179 ש"ח כמדומני ולראות רופא/ה שהם סומכים עליו/ה, אז תדעי לך שזו אופציה. לעצם הבעיה שלך. הכל יכול להיות קשור, התת פעילות, הפרולקטין הגבוה וכמובן האיחור במחזור. תת פעילות לא מאוזנת הינה סיבה טובה לעליה של פרולקטין. כך שהדבר הראשון שצריך לברר זה מה תפקוד הבלוטה תחת 50 מיקרוגרם. אם ה-TSH גבוה, צריך להעלות את המינון עד לנירמול הערכיפ, אז אני מניחה שהפרולקטין ירד והמחזור יסתדר. ביחד עם זה גם הסימפטומים יחלפו.

inbalsn

New member
../images/Emo23.gifתת פעילות

תודה רבה על תשובתך - אני עכשיו מתחילה להבין כמה חשוב שיהיה רופא שיסביר לך בדיוק מה קורה גם את מה שאתה לא שואל - בכל מקרה אהיה בקשר עם מרפאתך ואזמין תור גם אם יהיה פרטי - להביא את כל הבדיקות יש צורך בעוד משהו ??? תודה מכל הלב

inbalsn

New member
תת פעילות המשך תוצאות בדיקות פרולקט

כרגע התקשרתי לקבל תוצאות בדיקות דם שערכתי בשבוע שם בכדי לבדוק אם להעלות את מינון הכדורים ושיסתדר המחזור - בכל מקרה נמסר לי שהבלוטת יצאה תקינה - הפרולקטין גבוה מאוד מה זה אומר אם הבלוטה תקינה הפרולקטין לא אמור להתייצב ??? מה שוב אאלץ לעבור את מה שעברתי בצעירותי מעקב כל שלושה חודשים אם יש גידולן שפירי ליד בלוטת יותרת המוח או לא - אני לא אעמוד בזה שוב - בכל מקרה אזמין תור אלייך ואגיע עם כל הבדיקות - תודה על ההקשבה - אשמח להסבר על הקשר בין שתי הבלוטות ומה יכול להיות ??? ענבל

למעלה