בלוטת התריס

בלוטת התריס

שלום, אני בת 31.5 מרגישה מצויין בבדיקת דם הורמונלית לבירור של משהו אחר התגלה שהtsh גבוה - תת פעילות.
בבדיקה ראשונה יצא tsh23.35
אחרי שבועיים יצא tsh 11.93
הבנתי שזה השימוטו
עוד לא התחלתי טיפול בכדורים
אני מאזור המרכז (ראשון, חולון, והאזור..) אם תוכלו לשלוח לי במסר המלצה למטפל/ת טובה ברפואה משלימה
זקוקה לעידוד לא בא לי לקחת כדורים כל החיים...

nirglickman

New member
מוזמנת לסדנאת תזונה בעיניים סיניות

שלום אמא ל-3 ,אני מבצע סדנאות לקהל הרחב בנושא תזונה בראייה סינית ,
נראה לי שזה מאוד יעזור לך להשימוטו,
יכולה ליצור בפרטי

0 אור 0

New member
חשוב לדעת

אני מברכת על ההחלטה שלך להתחיל בטיפול ברפואה משלימה,
כמה שנים מאוחר מדי גיליתי שהתופעה של פגיעה בבלוטת התריס נובעת לעתים קרובות כתוצאה מבלגן הורמונלי של אחרי לידות, ואז טיפול ממוקד של איזון המערכת ההורמונלית, יחד עם חיזוק של בלוטת התריס והתאמה תזונתית מדויקת יכול למנוע את הטיפול התרופתי באלטרוקסין שגומר עם הבלוטה.
גם אם זה השימוטו אז הטיפול ישפר - אבל חשוב לוודא שבכלל קיים. כי לעתים קרובות האבחנה מתבססת על התוצאה.
ממליצה בחום לשלב טיפול עומק כמו רפלקסולוגיה או רפואה סינית עם השינוי התזונתי ואם יש צורך לחזק בצמחים

יעל ND

New member
בלוטת התריס

למה את חושבת שזה השימוטו? בינתיים אמרת רק על בדיקת TSH בלבד. וגם בדיקה זו השתנתה פי שתיים תוך שבועיים, שזה אומר שיכולה להיות תגובה לגורם פנימי או חיצוני כלשהו (מתח, וירוס וכדו') וכדאי לחזור על הבדיקה.

אם לא מדובר בהשימוטו, אך אכן יש לך תת-פעילות - כדאי לך לפנות קודם כל לטיפול טבעי.
אבל אם זה באמת השימוטו - לדעתי, אין טעם לפנות לטיפול טבעי, כי ממילא תצטרכי לקחת כדורים כל החיים, כי השימוטו זוהי בעיה תורשתית.

המשך

בדיקת דם יצא שיש נוגדנים.
ANTI THYROID PEROXID - 44.1
האם זה מה שמראה שזה האשימוטו?
זה מוזר שזה תורשתי כי לא ידוע לי על אף אחד / אחת במשפחה שיש לו האשימוטו.
מעניין מאיפה זה הגיע אלי?
אם זה האשימוטו הדרך לטפל היא תרופה?

יעל ND

New member
לאמא לילדים-3

היום רק נוגדנים אינם מהווים איבחון להשימוטו, אלא רק חלק ממנו, כי נמצאה, שכ-20% מנשים לגמרי בריאות מסתובבות עם נוגדני ATP. מדובר גם בנוגדנים מאד ספציפיים, שלא גורנים גל נזק לשאר הגוף.

בנוסף, יש רשימה שלמה של מחלות, בהם יש עליה הב-ATP, אף שבהשימוטו רמות הנוגדנים גבוהות יותר (90% לעומת 60% בגרייבס, למשל).

כדי לדבר על השימוטו היום מחפשים שילוב של שלושה גורמים:
- ATP גבוה
- תת-פעילות בלוטת התריס
- שינויים בבלוטת התריס.

השימוטו היא מחלה רצסיבית, כך שתוכלי למצוא אותה במשפחה רק אם משפחה מספיק גדולה. אם אתם רק 5-6 אחים, אז למעשה כל השאר יהיו בריאים, אף שחלק מהם - נושאים.

זה "הגיע עליך" כאמור, מגנים של שני ההורים.
יש דיעה שטריגר להתפתחות המחלה זה מחסור או עודף של יוד בזמן התפתחות בלוטת התריס.

הטיפול - כדור לכל החיים. מאד חשוב לקחת.
לגבי האיבחון - ממליצה לשמוע דיעה נוספת. פני לאנדטקרינולוג טוב.

תודה והמשך

תודה על התשובה המפורטת,
רציתי להוסיף עוד נתונים מהבדיקת דם
בבדיקה הראשונה : tsh 23.35 t4 11.4

בבדיקה השניה : tsh 11.93
t4 10.1
ANTI THYROID PEROXID 44.1

האם זה מאשש את האבחנה?
בקשתי מהרופאה לבדוק t3 אמרה לי שאין צורך וזה כבר מספיק.

יעל ND

New member
לדעתי

אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט, ניתן לדבר בקווים כלליים בלבד. לעומת זאת, לאנדוקרינולוג שאיבחן אותך יש על מה להסתמך. אם יש לך ספק באיבחון וטיפול שהומלץ לך, אינטרנט זה לא המקום לקבל עזרה.
הייתי ממליצה במקרה כזה לחזור על הבדיקות מאחר והנתונים משתנים ולאחר מכן לבקש דעה נוספת של אנדוקרינולוג נוסף, אולי עדיף מישהו צעיר. במקרה זה ממליצה בחום לא לציין שכבר קיבלת איבחון ומה הוא.

למעלה