בלוטת התריס

בלוטת התריס

שלום וברכה,
אני כותבת חדשה, קוראת מידי פעם בפורום הזה ולומדת מכם.
רוצה להתייעץ לגבי הבלוטה. אני מרגישה טוב לא נוטלת תרופות
בבדיקת דם הורמונלית שעשיתי לבירור של משהו אחר בכלל התגלה
tsh- 23.35
הרופאה נתנה לי בדיקה לבלוטת התריס עקב התוצאה הגבוהה.
בבדיקה שעשיתי השבוע (שבועיים בדיוק מהבדיקה הקודמת)
התקבלו התוצאות הבאות:
tsh-11.93
t4 free - 10.1
THYROGLOBULIN Ab - <20.0
ANTI THYROID PEROXID- 44.10 IU/ml
הבנתי שזה השימוטו.
האם יש טיפול אלטרנטיבי לטיפול תרופתי?
אם מישהו מכיר מטפל טוב באזור המרכז ויכול להמליץ?
או אם יש משהו כאן שגם היה לו תת פעילות והתרפא בדרך טבעית ומוכן לשתף כאן.

ועוד שאלה אני שותה הרבה מי ברז והבנתי שהפלואור עושה נזק לבלוטה אילו מים מומלץ לשתות?

מרינהג

New member
לא מתוך ניסיון

יוגה ובעיקר תנוחות הפוכות מאזנים תפקוד בלוטת התריס. זו כמובן לא המלצה לתחליף לטיפול רפואי.
ולגבי טיפול אלטרנטיבי: המלצה היא להזהר משרלטנים.

אני מכירה מחקרים שקושרים מחסור ביוד

עם בעיות בבלוטת התריס ויש המלצות להמנע ממצליבים שאינם מבושלים.

אני ממליצה לך לגשת לרופא ולאזן את הבלוטה שלך תרופתית כדי למנוע נזק לגוף שלך ומשם לצאת למסע החיפוש שלך ברפואה טבעית שאולי תאפשר לך צמצום התרופות עד המנעות מהן בכלל.
לגבי ההפלרה? לא הפסיקו להפליר את המים בישראל? לא התקבלה החלטה כזו? http://www.themarker.com/consumer/health/1.1991891

ענבלית70

New member
לא בדיוק טיפול אלטרנטיבי

אבל ענברים עוזרים לאיזון הבלוטה. לא הייתי ממליצה לך על ענברים במקום טיפול תרופתי, רק בנוסף או אם את בוחרת לטפלת בדרכים אחרות.
בנוסף, ממליצה לך לפנות לנטורופטית, ישלי כמה חברות שאיזנו את הבלוטה עם שינוי תזונתי.

תודה על התגובות!

מקריאה וחיפוש ברשת בפורום רפואה משלימה של תפוז ובבאופן טבעי הבנתי שאם מתחילים לקחת תרופות קשה אח"כ לאזן את הבלוטה בדרך טבעית.
האם יש למישהו מושג בעניין כי כל מי שהגיב לי כאן כתב שצריך לאזן קודם עם תרופות ואחר כך להתחיל טיפול טבעי
האם יש למישהו כאן ניסיון וידע בעניין?

דונה31

New member
דעה אישית

זו כבר תהיה צריכה להיות החלטה שלך, מרגע שהתחלת לקחת כדורים יהיה קשה להפסיק אותם זה לקחת לתמיד.
את צריכה להחליט אם את מתחילה מיד או נותנת לעצמך פרק זמן מסויים לנסות לאזן.
דרך אגב האם היית נתונה בלחץ רב לאחרונה? זה גם עלול להשפיע.

אכן כן

נגעת בנקודה רגישה יש לי תקופות של לחץ נפשי וכן שראיתי את התוצאות של הבדיקת דם זה נפל עלי כרעם ביום בהיר ונלחצתי מאד..
ובכלל נראה לי שכל התת פעילות אצלי זה מלחץ - יש מצב?
באמת צריכה לשחרר ולהרפות אולי אלך לאיזה עיסוי שישחרר לי את הגוף.

איזון בלוטת התריס

כמו שכתבו לך, מרגע שתתחילי בתרופות-יהיה קשה יותר להוריד אותן,
הגוף מסתגל ומפסיק להתאזן לבד. (ואם את זוכרת, ממש לא מזמן, החליפו אחת התרופות והרבה חולים נפגעו).

אם את בכיוון ה"טבעי", לא כדאי לחכות אלא לגשת למטפל כדי לאזן אותה, ויש דרכים שונות. חשוב שתבחרי משהו ש"מדבר" אליך. וכדאי לברר עם המטפל מה הגישה שלו לטיפול. עדיף לשלב תזונה+ טיפול שיכול לעזור גם לקבלת כלים להפחתת המתח.

(עיסוי הוא נחמד ונעים, אבל אם כבר יש כזה חוסר איזון, כדאי להשקיע יותר)

למיטב ידיעתי את ממש טועה

הגוף לא "מסתגל" לתרופה, שאגב איננה תרופה במובן הקלאסי אלא תחליף הורמון. אם הגוף לא מסוגל לייצר את ההורמון אז הסיבה שאינו מייצר אותו (או מייצר עודף ממנו) היא לא בגלל התרופה, אלא להיפך, לוקחים את התרופה כדי לתת לגוף את מה שהוא כבר כעת לא יכול לעשות לבד. אם באופן פלאי הכל לפתע פתאום נהיה תקין, אז את תראי תוצאות בבדיקות הדם ואז מורידים את המינון של התרופה. אגב שינויים כאלה נפוצים בהריון ולאחריו ואכן יש הרבה משחק עם המינונים.
לגבי ההמלצה לחכות עם התרופה כדי לתת סיכוי לטיפול חלופי, אני ממש לא מביעה דעה נגד או בעד הרעיון הזה אבל אני כן חושבת שחשוב לדעת מה זה אומר, להיות עם בלוטה לא מאוזנת זה לא נעים במיוחד וגם עם התרופה זה לוקח במצב הכי תקין ונורמלי - משהו כמו שלושה חודשים להתאזן. כך שהייתי חושבת היטב על זה לפני שהייתי מעכבת טיפול. ושוב באמת בלי לומר בעד או נגד כי זה מאוד מאוד אישי - רק שכדאי שיהיה את כל המידע לפני שמחליטים
ומשהו אחרון בקשר למה שאמרת - מה שהיה בזמנו היה עקב הסתרה של משרד הבריאות - היצרן החליף את המעטפת של הכדור או משהו כזה וזה שינה את קצב הספיגה של החומר בגוף, אנשים המשיכו לקחת את המינון הקבוע שלהם ולכאורה לא היה שום הסבר למה זה כבר "לא עובד". ככה אני הבנתי... זה לא עוזר הרבה ואולי אפילו עוד יותר מטריד לדעת שזה היה רשלנות של מי שאמור לדאוג לבריאות הציבור אבל זה מה שהיה....

דונה31

New member
בהחלט אפשרי

אצל החצי שנמצא במעקב רואים שינוי לרעה בתוצאות אם קדמה לכך תקופה קשה של לחץ. כך שאפשרי שזה משפיע.
בתקופות הקשות יותר הוא ניגש למדקר שלנו. אשמח לתת המלצה עליו.

בכל מקרה הייתי הולכת לעשות את בדיקת הדם המקיפ

כדי לראות את התמונה המלאה.
וקובעת תוך כדי טיפול בדיקור ורפלקסולוגיה ביחד עם שינוי תזונתי.
לפני הכדורים..

(לאחותי כרתו את הבלוטה בגיל 17 (!!!) אני מניחה שזה היה גם חוסר ידע ומידע של הוריי בזמנו)

עוזרת חלקית

אני עם השימוטו, יכולה להגיד לך שבאופן פלאי חודשיים בערך אחרי הלידה פתאום נכנסתי להיפר- כלומר הייתי צריכה לקחת פחות אלטקורסין להתאזן. בנוסף גם נהייתי טבעונית אז יתכן ויש קשר לדבר.

אחד הדברים שיכולים לעזור: ישנם מזונות שצריך להימנע מהם כי יש בהם פיטואסטרוגנים (אני מקווה שלא טועה ומטעה) שפוגעים בהורמון הטבעי שמיוצר ע"י הגוף ומורידים את רמתו, כגון סויה ומוצריו (אותם גם הפסקתי לצרוך כי עשו גזים לקטנה אז אולי גם זה קשור), וירקות מצליבים, ועוד כמה ירקות. יש על זה המון מידע ברשת. אגב בחימום 2/3נהרס אז ניתן לצרוך יותר מחומם.
בהצלחה

john111

New member
לא הבנתי את הבעיה

בבדיקה החוזרת הכל יצא תקין. יכול לספר לך שגם לי יצאו בדיקות גבוליות של היפר בבלוטת התריס ולא הבנתי מה קורה. ואז ניזכרתי שמבשך שנה מלפני הבדיקות שתתי מיץ נוני כל בוקר. מה הסתבר לי שהתחלתי לקרוא? שהוא מאיץ את בלוטת התריס. הפסקת המיץ החזירה הכל לתפקוד תקין.

יש תנוחה ביוגה שטובה מאד לבלוטת התריס.

התנוחה של עמידת נר ומחרשה. אבל אם אינך רגילה, אז בזהירות ובעדינות. לשמור שלא תגיעי למצב של קושי או כאב. כדאי ללמוד ממורה מוסמך.

shira1la

New member
היה לי פעם מרצה שהסביר לנו

שאנשים נורא מפחדים להיות במצב שבו הם לוקחים תרופות כל החיים, והוא תמיד מסביר להם שזה לא התרופה הבעיה שלהם, כי אם הבעיה הרפואית עצמה ואיתה צריך להתמודד כל החיים.... במידה וזה כרוני כמובן. עזבו שזה נאמר בהקשר של הפרעות פסיכיאטריות, והוא עצמו פסיכאטר ופרו-תרופות קיצוני... אבל זאת נקודה מעניינת שאני הייתי חושבת עליה בהקשר של טיפול תרופתי מול טיפול אלטרנטיבי.
לדעתי, פשוט תעתיקי את השאלה שלך לפורום של רופאים או אנשים מקצועיים אחרים (בדגש על מקצועיים ולא שרלטנים כמו שאמרו לך כאן כבר...)
יש את האתר הזה, שיש שם נטורופתיות ואולי יוכלו להסביר לך ולהמליץ על טיפול.
אני יודעת מחברה שלי שעשתה דיקור וזה עזר לה, אבל זה היה במקביל לטיפול תרופתי...כשהיא רק קיבלה את הבדיקות היא אמרה לי שעם בלוטת התריס לא משחקים, אז תשקלי את צעדייך...

ובקשר למי ברז- לא שמעתי על זה... מה זה הנזק הזה שאמרת? למה בדיוק? את יודעת?

מי ברז

מחיפוש וקריאת חומר בעניין בלוטת התריס קראתי שפלואור במי ברז וגם במשחת שיניים גורם נזק לבלוטת התריס.

ברוכה הבאה לפורום

כתבו לך כבר הרבה רעיונות טובים
שינוי תזונתי - קודם כל. אני בטוחה שיש במזון ובשתיה שלנו גורמים שמקשים עוד יותר על בלוטת התריס. הפלואור במים, אם אכן יש השפעה, זו דוגמא מצויינת.
דיקור יכול לעזור ואולי גם הומיאופתיה? תלוי למה מהשניים את מתחברת.
תנוחות הפוכות ביוגה - כמובן שכחלק מתרגול קבוע של יוגה. שבכל מקרה יעשה טוב ויעזור לאיזון.

ככל שאני יודעת (לא מניסיון אישי וגם לא מידע - אני לא אשת מקצוע בתחום)
התרופות לאיזון בלוטת התריס הן בפרקטיקה באמת סוג של ONE WAY. כשמתחילים, הסיכוי להפסיק נמוך.

ככל שאפשר, עדיף למצוא את הדרך להתאזן בלי תרופות.

אישית יש לי הרגשה, שהרבה יותר מדיי אנשים מסביבי לוקחים תרופות לאיזון בלוטת התריס ומשהו כאן משובש. זה סימפטום בעיניי לכך שכולנו חיים לא בריא, אוכלים לא בריא, חשופים לקרינה וכו'.
זאת תובנה כללית שלא ממש עוזרת לך...

שונצו

New member
למה משובש?

התרופה מנוונת את הבלוטה?

אם אפסיק עכשיו לקחת אותה ואסתמך רק על שינוי תזונתי ודיקור, נניח, המצב יתדרדר?

למעלה