בלוטת התריס

טי15

New member
בלוטת התריס

הי בנות יש לי בעיה בבלוטת התריס חוסר תיפקוד ועכשיו ניזכרו הרופאים חהגיד שההפריות לא מצליחות ביגלל חוסר תיפקוד בבלוטההאם למישהי יש בעיה דומה? עד כמה חשובה בלוטת התריס לקליטת הריון?? אשמח לתשובה או לעוד עינין בקשר לבלוטה שאני אמורה לדעת שיעזור לי תודה יום טוב

לשתיים

New member
חשוב ש TSH יהיה מאוזן

ממליצה לך לקרוא קצת בפורום פורום אנדוקרינולוגיה בתפוז.
מנהלת אותו ד"ר קרן תורגמן והרבה שואלות אותה הריון. היא רופאה מדהימה ומקבלת גם במכבי בני ברק (אבל תורים יש רק אחרי החגים).

בנוסף יש את דר' זלוצובר הוא גם גיניקולוג וגם אנדוקינולוג ומקבל פרטי ברמת אביב

גם לי יש סיפור עם הבלוטה ויש מצב שמינון ובטיפול נכון תתאזני די מהר (לא יודעת מה הנתונים שלך) . מאוד חשוב לכניסה להיון ולהריון עצמו ש TSH יהיה נמוך מ 2.5.

בנוסף, את יכולה להתחיל דיקור שאומרים שלפעמים עוזר, אבל לדעתי אל תבזבזי זמן על רפואה אלטרנטיבית ותתחיל פשוט להתייעץ עם אנדוקינולוג מומחה.

בלבבי

New member
מה??!!

ה TSH האחרון שלי היה 2.69 לפני פחות מחודש - אף אחד לא רמז אפילו שיש בעיה... ואני באמצע טיפולים , אז עכשיו הכל אבוד??

בלי פאניקה..

לפי מה שד"ר זלוצובר הסביר לי כשהייתי אצלו לפני כמה חודשים, עדיף שה- TSH יהיה בסביבות 2 כשמנסים להיכנס להריון, אבל זה לא אומר שאי אפשר להיכנס להריון אם ה- TSH גבוה מ- 2 (טווח הנורמה הוא עד 4.5 אם אני לא טועה).

אגב, האם תוצאת ה- TSH שלך היא עם אלטרוקסין או בלי?
אם את לוקחת אלטרוקסין תתיעצי עם רופא האם להגדיל קצת את המינון.
אם את לא לוקחת אלטרוקסין ואת מוטרדת, תקבעי תור לאנדוקרינולוג, יכול להיות שיגידו לך שעם תוצאה כזו לא צריך לעשות שום דבר.

בכל מקרה, שום דבר לא אבוד

לשתיים

New member
זו תוצאה סבירה

אין סיבה להילחץ. פשוט מומלץ קצת פחות, אבל לדעתי זה לא ברמה שבטוח נותנים כדורים

תבררי

בלבבי

New member
תודה,

עכשיו ראיתי שמרץ כשעשיתי את הבדיקה זה היה 1.3 , יכול להיות שזה שינוי דרסטי או שיש שינויים כאלה מיום ליום ואין לזה יותר מדי משמעות?
האמת שתמיד קר לי (במיוחד ברגליים, וכבר אמרו לי בעבר לבדוק TSH ותמיד יצא תקין, לפני כ 10 שנים היה אפילו נמוך מדי....)

אריאל 4

New member
בלוטת תריס

TSH 2.69 זה בהחלט בסדר ובהחלט ניתן להיכנס להריון עם ערך כזה.
יש רופאים שממליצים שהערך יהיה נמוך מ-2 כיוון שבמידה ונכנסים להריון, ל-TSH יש נטייה לזנק.
במידה ואת מרגישה לא רגועה בקשר לזה-תקבעי תור אצל אנדוקרינולוג. אולי הוא ייתן לך כדורים(אלטרוקסי/יוטירוקס),במינון ממש נמוך.

בהצלחה.

mayconet

New member
חשוב

אני סובלת מאי סדירות בפעולת בלוטת התריס.
מאד מפליא אותי שלא בדקו לך את הבלוטה בבדיקות הראשוניות לפני הטיפולים.
בלוטת התריס מאד קריטית גם כדי להכנס להריון, גם כדי לשאת את ההריון ולהמנע מהפלות וגם על מנת ללדת ילד בריא.
תוודאי שאת מאוזנת בבלוטה לפני שאת מתחילה טיפול.
בהצלחה.

טי15

New member
תודהאצלי הבלוטה גבוה מידי

תיפקודי הבלוטה עד ליפני כמה חודשים היתה 9.5 ואז הם החילטו שצריך להוריד במינון כדי שיקלט הריון טוב שניזכרו להיתעורר וליבדוק אחריי 6 הפריות כושלות אז אני אם אלטרוקסין כרגע זה 5.06 ולא מתחילים טיפול עד שזה לא יהיה בנורמל 2 מקווה שיהיה בסדר כבר מחכה לתור זידמן עוד חודשיים ולשנות מקוםםםםםם יום טוב בנות תודה

לשתיים

New member
דבר נוסף - חשוב לבדוק ויטמין D

ויטמין די חשוב לכל נושא הפיריון ולפי מה שהבנתי במיוחד לסובלות מהבלוטה..

לי היתה רמה נמוכה באיזור 16 ובהמלץת דר תורג'מן התחלתי לקחת 2000 יח (5 טיפות ביום) ביום. עכשיו שלושה חודשים אחרי עליתי כבר לאיזור המינמום המומלץ 30 ואני ממשיכה לקחת.

Lexie1

New member
בטיפול הורמונלי אין השפעה של הבלוטה

על ההפריות עצמן, כי ההורמונים משתלטים על המוח, כך שהשלב עד השאיבה אינו מושפע מהבלוטה.
ההשפעה יכולה להיות בשלב ההקלטות והחזקת הריון.
אבל הרמה שציינת תקינה, ורופאים לא ממהרים לתת תרופות עם הרמה הזו ולכן שווה להתייעץ עם רופא מומחה שמשלב את ההתמחויות של אנדוקרינולוגיה והריון.
תנודות של הבלוטה יכולות להיות ממס' גורמים: אחרי שינה, ה-TSH גבוה יותר, דיאטה חזקה יכולה להעלות. כשיש תנודתיות כדאי לבדוק Thyroid Peroxidase Ab שזה נוגדנים לבלוטה. מצב של נוגדנים יכול לגרום לתנודתיות של TSH כל שבועיים. וזה גם מחייב מעקב בהריון.

רקפת 108

New member
Lexie זקוקה להבהרה

בלוטת התריס שלי הייתה לפני שבועיים בערך של 4.17 ולאחר שבוע עלתה ל 5.37, רופא אחד אמר להתחיל לאזן אותה ושזה עשוי להשפיע על היקלטות ורופא שני שהוא רופא פוריות עם התמחות באנדוקרינולוגיה אמר שבערכים האלה זה לא משפיע ויש לאזן רק בהריון (אמר לי לא לרוץ לקחת כדור בגלל תופעות הלוואי) .יש לי נוגדנים TPO גבוה.
אגב , לפני תחילת הטיפולים לא היו נוגדנים כך שלדעתי הלא מקצועית זו השפעת הטיפולים על הבלוטה.

למעלה