בלוטות הטעם

Levinzone

New member
בלוטות הטעם

אני ממש מצוננת עכשיו וכיאה לכל מצונן אמיתי אין לי חוש טעם...אכלתי עכשיו עוגיה ולא הרגשתי טעם ואכלתי סוכריית פיזז חמוצה ולא הרגשתי וזה מעצבן. למה זה קורה יש לכם מושג? אני זוכתר שקראתי פעם באיזשהוא מקום על כך שהלשון מחולקת לכמה איזורים וכל אזור ממונה על טעם אחר..אבל אני לא זוכרת מה ממונה על מה. וזה דיי מעניין אותי כי את החלק החמוץ של הסוכריה כן הרגשתי וגם את הלימון שהיה לי קודם של שניצל טופו שאכלתי....אז השאלה היא למה רק חלק מסוים בלשון מגיב לטעם והשאר לא? אם מישהו יודע איך הלשון מחולקת נאי אשמח לדעת.. אין טעם לחיי:)) -יעל-

N0

New member
החוש השישי....

זה הכל בגלל בעית החוש השישי. יש נם כמה תיאוריוט האחת תומכת בקיומו והשניה לו לפי הראשונה יש שישה חושים - 1. מישוש 2. שמיעה 3. ריח 4. טעם 5. ראיה 6. החוש השישי לפי התאוריה השניה יש חמישה - 1. מישוש 2. שמיעה 3. ריח וטעם 4. ראיה 5. החוש השישי עכשיו התאוריה השניה לא נשמעת כל כך הגיונית בגלל שהיא חדשה ועוד לא ממש נתנו שם לחוש השישי אז היא נראית מוזר, אבל מה לעשות היא נכונה. חוש הריח וחוש הטעם הם כמעט ואותו חוש. לכן כשהאף סתום לא מרגישים הרבה פחות טעמים, וN0 לא בטוח אבל בטח בגלל שכמו שהלשון אחראית על טעמים מסויימים ככה גם האף, ויכול להיות שהחמוץ גם מספיק חזק כדי שתרגישי אותו. בקשר ללדון N0 לא זוכר לדעתו קדימה זה חמוץ שני הצדדים זה מתוק והאמצע מר או שאחד מהצדדים מר, אבל כחי סוכר לימון תוציאי לשון ותבדקי... N0 :cool:

Levinzone

New member
או שלא...

אני פשוט אחכה שמישהו יענה לי על זה:) ותיאוריות זה עם ת בסוף ולא תיאוריוט:) וגם לא החזרת לי אימייל איש רשע! עדיין לא טועמת -יעל-

N0

New member
הייי!!!

את רשעה בעצמך... N0 כתב תגובה יש אחרי שהוא קיבל את האי מייל שלך, למרות שהוא היה צריך לקרוא את העברית בהפוך... אז עכשיו תבדקי אי מייל כי N0 לא אוהב לכתוב את אותו דבר פעמיים ! N0

Levinzone

New member
בדקתי!!

יכול להיות שאתה היית אחד מהשניים שמחקתי...אני לא פותחת אימייליםפ לא מוכרים!! כנראה לא כתבת נושא או שלא כתבת מי אתה שנושא או משהו כזה מצטערת:) הממממ אז אני אשלח לך עוד אחד

קצפת

New member
אני זוכרת רק חלק אחד

החלק הקידמי זה החלק שמרגיש את המתוק, בגלל זה שלוקחים כדור זאת טעות לשים אותו רחוק, עדיף מקדימה... תרגישי טוב, קצפת.

goldy

New member
אז ככה:

הלשון מחולקת כך: צד ימין ושמאל אחראים על הטעם החמוץ. החלק האחורי של הלשון אחראי על הטעם המר. השפיץ של הלשון אחראי על הטעם המלוח ועל הטעם המתוק. ממש אין טעם...

למעלה