בלדד השוחי

r o n y s

New member
בלדד השוחי

קשה לי להאמין שמישהו פה יודע את התשובה... אבל אני אשאל בכל אופן: מיהו בלדד השוחי? ז"א מהו שמו? האם מדובר באדם או שמא בכמה אנשים? תודה רוני

DonaldDick1

New member
איוב פרק ב

אלוהים עשה לאיוב כל מיני דברים נוראיים כדי לבדוק, אם הוא מאמין בו ושלושת רעי איוב: אליפז התימני, בלדד השוחי וצופר הנעמתי באו לנחם אותו (את איוב).

SkyEye

New member
"לא היה ולא נברא אלא משל היה"

זה לא אני אמרתי, זה הרמב"ם, וזה בנוגע לאיוב עצמו, מה שדי מעיד גם על ידידיו
בכל אופן סיפור מרתק עם מוסר השכל ואני מתפלא איך לא עשו על זה עדיין סרט...

r o n y s

New member
קצת מיסתורי הייתי אומר

איזה אינטרסט יש לבן אדם לשמור על אלמוניותו בכזו קנאות? את חוסר הרצון להתפרסם אני מבין, ואת הפרטיות אני מקבל. אם לא היה עושה מאמצים כדי שנדע את שמו - זה היה הגיוני אבל לעשות מאמצים על מנת להסתיר את זהותו - זה קצת תמוהה...

r o n y s

New member
תכלס נכון

כי אם יהיה שם ופנים מאחורי ה"דמות" אז היינו מתייחסים אליו כאל סתם אדם רגיל, יחד עם החסרונות שבו. אבל כאשר הוא בונה לעצמו דמות אפופת מיסתורין אנו בקלות יכולים להתמכר לאשליה שהוא יודע הכל... אבל כאן נשאלת השאלה - האם מדובר באדם אחד או שאולי זה בעצם מספר אנשים, צוות המערכת של נענע שבעצם כותב את התשובות?

בללד השוחי

בלדד השוחי בנענע הוא לא בנאדם, הוא צוות שלם. הם בחרו את הכינוי הזה, מכיוון שבלדד היה החבר הזקן והחכם ביותר של איוב, משתמע מכאן - הכי חכם = מדור שעונה על כל השאלות שבעולם.

1Reebok

New member
וגם את התשובות של בלדד, אגב

יש לקחת בעירבון מוגבל.

קישקשתא

New member
לגמרי מוטעה

צר לי, בלדד הוא דמות שמאחוריה אדם אחד, כמו שכבר עניתי. הוא דמות מוכרת מקהילה אחרת. אני לא מכירה את הסיבות שלו שלא לחשוף את עצמו, אבל יש ניקים רבים פה שאין לכם ידע על מי הם ואין שום בעיה עם זה.

פלטרון

New member
מהיכן הבטחון הרב בנכונות תשובתך?

לא מזלזל חס וחלילה.. אבל זה נראה כאילו את יודעת משהו מבוסס מאוד.

UrbanDK

New member
טוב, תפסת אותה - קישה היא בלדד

השוחי. כולם יודעים שהמשכורת של תפוז עלובה למדי (כמה את סוגרת בחודש? 7? 8?), אז היא צריכה להשלים השכלה בתור בלדד השוחי. אם תשימו לב, יש כמה כתבות ש"חמקו מתחת לרדאר" שבו בלדד הגבר, לכאורה, עונה בלשון נקבה. ככה היא "מכסה את כל הבסיסים", ויוצרת תחרות וירטואלית בעולם שבו התחרות מתה מזמן. כל הכבוד שעלית על זה, פלטרון.

gershon17

New member
אף פעם לא שמעתי על הבלדד הזה

לא האינטרנטי ולמרבה הצער גם לא התנ"כי. עכשיו אני כבר מודע לקיומו של התנ"כי, אבל עדיין לא מצאתי מי זה בלדד האינטרנטי. בכל אופן, יש אנשים שחושבים שמדובר במישהו בשם ישראל לוין, שהוא בנו של חנוך לוין. אני לא בטוח שהם מתכוונים לאותו בלדד ולאותה שוחה, ואפילו לא שהם צודקים.

למעלה