בלאדות מתגלגלות

melancholy man

New member
בלאדות מתגלגלות

הסיפור הגדול של הקיץ, או הסתיו שיבוא עלינו לטובה, יהיה כנראה בואם של הסטונס לארץ הקודש (גם אם לא יבואו בסוף, זה עדיין סיבה לסוג של מסיבה) לכבוד בואם, אני אנסה פעם בכמה זמן (אני מקווה שפעם בשבוע, אבל לפעמים זה יהיה יותר ולפעמים פחות, לפתוח שרשור חדש על הסטונס, האמת, אגב, שאם יש להקה מלבד הביטלס ופינק פלויד שראויה לפורום משלה, זה כנראה הסטונס, אבל בהעדר פורום כזה, ננסה (בהנחה שהנהלה לא מתנגדת) לתת להם מקום מכובד כאן. אפשר להתחיל את הסיפור של הסטונס בהרבה מקומות, במהפכנות שלהם, שהפכה אותם, ללהקה החשובה בהיסטוריה של הרוק (טוב אולי הביטלס משתווים להם בזה, אבל אני לא מצליח למצוא עוד מתחרים) אפשר להתמקד בכישרון האדיר שהוביל אותם ליצור 15 מתוך עשרת האלבומים הגדולים בהיסטוריה, אבל גם להתמקד בחיים הסוערים והשערוריתיים שלהם, שהיו חלק מהעניין לא פחות מהמוסיקה, אבל לשרשור הראשון, אני רוצה להתחיל דווקא עם הצד הרגיש של החברה. הסטונס אולי זכו להילת עולם בגלל השילוב הכוחני של בלוז ורוק אנד רול וחיים סוערים במיוחד, אבל מה שמפתיע ומרגש אותי במיוחד, זה דווקא הבלאדות שלהם, מוזר לחשוב, שמיק ג'אגר, אדם שיש לו יותר ילדים בראזיליים מכל אוכלוסיית סאלוודור באהייה והוריד שמלות של פראדה מיותר דוגמניות על מאשר דולצ'ה וגבנה, הוא בעצם בחור רגיש ומתוסבך, ההתמחות האישית שלו, בלאדות אי אהבה הם מהרגשות והיפות שיצאו מעולם הרוק. מה הם בלאדות הסטונס האהובות עליכם? הנה רשימה ראשונה בהחלט משלי, תרגישו חופשי להוסיף כאהבת.. Play With Fire בלי קשר לבלאדות, זה אולי השיר שראוי להתחיל איתו מסע בעולם הסטונס, קודם כל, כי זה שיר עד כדי כך טוב, חוץ מזה, זה לא פחות משיר מהפכני, זו אחת הפעמים הראשונה שבה חבורה של בחורים בריטיים צעירים כותבים על החיים שלהם ולא מנסה למלא את התבנית המוכנה מראש של הבלוז והפופ לאומנות שלהם, מעבר לזה, יש כאן, אומנם בסב טקסט, אבל עדיין, את מאבק המעמדות הבריטי, בעצם, השיר מדבר על בחורה ממעמד גבוהה, עם יהלומים ונהג, שמיק, הערס הלונדוני אומר לה, אל תתעסקי איתי מותק, כי את משחק באש. מבחינת המוסיקה, קל מאוד לראות כאן, איך הסטונס מתרחקים קלות מתבנית הבלוז ועוברים למשהו הרבה פולקי, בריטי, גם האיזכורים למקומות מאוד ספצייפים בלונדון הם לא מקריים, מיק וקית' (במקור הקרדיט ניתן ל Nanker-Phelge שם הפסבדונים של הלהקה שנועד לחלק את התמלוגים בין כולם, אבל קשה לטעות בזהות הכותב כאן) מפסיקים לחקות אחרים ומתחילים לעשות את הדבר שלהם והם עושים את זה כל כך טוב שזה כואב. She is a rainbow השיר הזה (כאן בקליפ שמוקדש למריאן פייט'פול שעוד תוזכר בהמשך) הוא מעיין יציאה חד פעמית בתולדות הסטונס,ראשית, מדובר בהתנסות ראשונה וגם דיי אחרונה של הלהקה בפופ פסיכדלי, מה שאומר שסגנונית (שימו לב לליווי הקלאסי שמזכיר מאוד יצירות מאותה תקופה של הביטלס) מדובר ביציאה דיי חד פעמית של הסטונס, אבל מה שיותר מעניין, אולי בהשפעת שינוי בהרכב הסמים, אולי בעקבות דרישת "הקהל", ואולי סתם כי הם הרגישו טוב, מדובר בשיר אופטימי, שנורא מתאים ללונדון של 67 והרבה פחות לסטונס, אני רוצה לחשוב שמדובר סתם בהתרגשות הקסומה של ההתאהבות, מעיין מקבילה של הסטונס ל somthing של הביטלס, שיר הקסמות טוטאלי ממושא אהבתך. בעיני יש בשיר הזה הוכחה אולטימטיבית לזה שמי שיודע לכתוב שירים יכול לעשות את בכל סגנון שיבחר, הסטונס נכנסים לעולם הפופ פסייח ויוצאים עם הגד הכי שמן בסביבה. Wild Horses מתקדמים קצת בזמן, ועוברים לתוך הפצעים הפתוחים של הנפש של כולנו, על אהבה שהלכה לה, על מה שנראה כמו ייעוד וגורל ונלקח באכזריות בילתי מובנת, על לב שבור ואובדן, קל להתיחס למיק שנערת מסיבות שבשבילו התקף פסיכוטי פראנואידי זה בונוס נחמד מהדילר השכונתי ושהרעיון לגבי אובדן זה אם הוא לא זוכר עם מי שכב אתמול, אבל מתחת לפני השטח הכאב חשוף והרגשות מאיימים להכריע את הנפש העדינה (כן כן). הקלים אגב, מאמצע שנות השיבעים, הסטונס נראים עם לוק כללי של "אני שונא את כולכם, מתי כבר אפשר לרדת מאוחרי הבמה לעוד מנה ומי הדליק כל כך הרבה אורות שמכאיבים בעיינים", אבל הביצוע נפלא והרגשות החשופים מרגשים במיוחד. sister morphine משחק החתול והעכבר של עולם הרוק עם הסמים, הוציא מתוכו הרבה שירים גדולים, ג'ון לנון, ניל יאנג ולו רייד כולם התקרבו, אבל רק מיק הלך עם זה עד הסוף, עם זעקות האמבולנס, האימה, חוסר האונים ופחד המוות במובן הכי מילולי שלו. בשביל הדוגמא, הנה שני הבתים האחרונים: Well it just goes to show Things are not what they seem Please, sister morphine, turn my nightmares into dreams Oh, cant you see Im fading fast? And that this shot will be my last טוב, זה רק בא להראות, שדברים אינם כפי שהם נראים. בבקשה, האחות מורפיום. אה, את לא רואה שאני נמוג במהירות? והזריקה הזאת, תיהיה האחרונה שלי Sweet cousin cocaine, lay your cool cool hand on my head Ah, come on, sister morphine, you better make up my bed cause you know and I know in the morning Ill be dead Yeah, and you can sit around, yeah and you can watch all the Clean white sheets stained red. אחייינת מורפיום, הנחי את ידך הקרה קרה על ראשי. קדימה, אחות מורפיום, הציעי את מיטתי. את יודעת, שבבוקר כבר אמות. כן, את יכולה לשבת, כן את יכולה לראות. איך הסדנים הלבנים הופכים לאדומים. http://www.youtube.com/watch?v=3mb-aDH0Og0 קליפ מחווה לקית' ריצ'רדס. http://www.youtube.com/watch?v=jN4nh4OYCr0 ביצוע מצמרר במיוחד של מריאן פייט'פול. Lady Jane אם She's a rainbow היה יציאה יוצאת דופן, כן זה כבר ביזאר לגמרי, השיר הזה כל כך שונה וכל כך מגיע משום מקום שקשה להכניס אותו לקונטקסט של מה שהסטונס עשו לפני או אחרי, החל מהשימוש הנפלא בדולצימר ועד הטקסט האוהב והלא מיזוגני באופן חשוד, הכל זועק, זה לא שיר של הסטונס אבל יחד עם זה, זה כל כך כן. בשירים של הסטונס, נשים נותת להיות כלבות מעצבנות וניורוטיות, והגבר גאה חופשי ומקפץ מפרח לפרח לוקח את הצוף (שיהיה צוף מה אכפת לי?) וממשיך הלאה, וכאן, ג'אגר מונה את רשימת הנשים להם הוא הבטיח את אהבתו עד שמצא את ליידי ג'יין שלו, ה"גבר גבר" נהפך פתאום לסוג של משורר חולמני נטול סקס, יש אפילו כאלה שיגידו שמדובר בפארודיה על בלאדות אהבה, בעיני, זה רק עוד צד בג'אגר וריצ'רדס ועוד סיבה לאהוב אותם. http://www.youtube.com/watch?v=OEW7ruO0Sk0 המשך יבוא מחר כנראה. בנתיים אתם.

על השירים שהסטונס כתבו על בנות

באמצע הסיקסטיז, אפשר - וצריך - לעשות דוקטורט. יש שם הרבה יותר משנראה במבט ראשון. אבל אני שומרת את הניתוח לשרשור המקביל בפורום "שלי". Wild Horses הוא בעיקר של קית' ריצ'ארדס, כמו רוב הבלדות שהסטונס הקליטו באותן שנים (עד 1972, בכל אופן). פיית'פול השתתפה בכתיבת Sister Morphine אך, כמנהג התקופה, לא קיבלה קרדיט. ובכלל, ג'אגר וריצ'ארדס ייחסו את כל שירי הלהקה לעצמם, ללא התחשבות במי באמת כתב את השיר, או השתתף בכתיבתו.

AeroTom

New member
נראה לי כיום זה יהיה "Loving Cup"

משפטים כמו: Yes, I'm fumbling and I know my car don't start. Yes, I'm stumbling and I know I play a bad guitar. ומיד אחריהם הבקשה בפזמון: Give me little drink from your loving cup. Just one drink and I'll fall down drunk הוא שיר מאוד מחובר ואהוב עלי בשנה האחרונה. אני רואה בו בקשה לחזור לתקופה טובה של ביחד...השלמה עם עצמך ושאף אחד לא באמת מושלם. בקשה אולי להזדמנות שניה, רק עוד לגימה אחת מהחצי השני שהיה אצלך ביד ונעלם. See your face dancing in the flame, Feel your mouth kissing me again, What a beautiful buzz, what a beautiful buzz, What a beautiful buzz, what a beautiful buzz... אלו לא המילים הכי נגישות אולי לשיר בלאדי, הדיבור בעקיפין על Lovin' Cup ולא ישירות אהבה, ו-I know I play a bad guitar ולא ישירות "אני יודע שאני לא מושלם"...אבל הן עושות פה את העבודה כ"כ טוב והופכות את השיר להרבה יותר טוב לדעתי משירים אחרים על אהבה והסביבה או געגוע לתקופה עם מישהי. הוא גם יותר קצבי קצת אולי מבלאדות רגילות, וייתכן ולא מתאים בול לקטגוריה, אבל הנושא אני משער זה מה שאנחנו מתמקדים בו... Just one drink and I'll fall down drunk

AeroTom

New member
ואהבתי לקרוא כמובן מה שכתבת ../images/Emo45.gif

והרעיון של לדבר כל פעם על משהו אחר בהקשר של הסטונס עד שיגיעו לארץ (בתקווה רבה שזה אכן קורה) מעולה.

melancholy man

New member
תודה

וכמובן, שאם אתה (או מישהו אחר) רוצה להמשיך גם, בכיף, אשמח לקחת חופשה שבועית מידיי פעם...

Aeroguy

New member
שני האהובים עליי

No Expectations פשוט שיר מושלם. גיטרה אקוסטית, גיטרת סלייד, ומיק. אחד השירים השלמים ביותר ששמעתי מימיי. יש לו קסם, לסאונד שלו, למלים שלו. Our love is like our music. its here, and then, its gone. באופן אישי לשיר היתה השפעה רבה עליי בתחילת השנה, כשנסעתי עם כרטיס לכיוון אחד לצד השני של העולם. זה היה אחד מ"שירי הנסיעה" שלי. במיוחד, כמובן, הבית האחרון: So take me to the airport and put me on a plane i've got no expectations to pass through here again Torn And Frayed שיר שמסביר למה אני אוהב מוזיקה. שיר שמספר על חרא של יום... ללהקה יש בעיות על הבמה, הגיטריסט משתעל, הכל חרא - אבל דבר אחד ברור: Just as long as the guitar plays Let it steal your heart away,

almogi

New member
חותם על כל הנ"ל וגם...

Fool to cry המוזר והאניגמטי - עם מילים שמרמזות על גילוי עריות, ניאוף, בגידה, דכאון וחוסר מוצא של גבר שאף אחד - לא משפחתו, לא המאהבת, לא החברים אינו מבין את מצוקותיו, שהרי יש לו הכל ובעצם אין לו כלום. למה הוא בוכה ? הרי רק שוטים בוכים: Daddy you're a fool to cry You're a fool to cry And it makes me wonder why. ושורות המחץ בסוף השיר - ההתפרקות המוחלטת ההודאה בכשלון: I'm a fool baby I'm a fool baby I'm a certified fool, now I want to tell ya Gotta tell ya, baby I'm a fool baby I'm a fool baby Certified fool for ya, mama, come on I'm a fool I'm a fool I'm a fool והלחן - שונה מכל דבר אר שהסטונס עשו. בניגוד לבלדות האחרות שבהן יש איזושהיא התפתחות (כניסת תופים, rythem section, משהו)- כאן כל השיר מונוטוני, טונות של מלוטרון, שירת רקע בקולות גבוהים שמזכירה כנסיה בשירת אשכבה, ההפסקה הפתאומית באמצע השיר (2 שניות מפחידות עד אימה של שקט מוחלט) - משאיר אותי עם צמרמורות הרבה אחרי שהוא נגמר. השיר הזה הוא פנינה באלבום לא מוצלח במיוחד (Black and Blue) שהוקלט מיד לאחר שמיק טיילור עזב.

nik19864

New member
איך אפשר בלי

DEAR DOCTOR עם הסאונד הקאנטרי-בלוזי שלו, שיר שמספר על האהובה איתה הבחור עומד להתחתן, אך היא מבריזה לו וכל מה שהיא משאירה לו זה מכתב שבו היא רק אומרת לו: "מצטערת לפגוע בך, אבל אני בוירג'יניה עם בן דודך, לו ולא יהיו חתונות הלילה..." כמה חבל שאף רופא עד היום לא הצליח לרפא לב שבור... OH HELP ME, PLEASE DOCTOR, I'M DAMAGED THERE'S A PAIN WHERE THERE ONCE WAS A HEART...

Aeroguy

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ואוסיף עוד אחד:

Back Street Girl - בהחלט לא אחד מהשירים המוכרים שלהם, אבל שיר פשוט ומקסים על אהבה אסורה... יש דיסוננס רציני בין המנגינה, שנשמעת כמו שיר אהבה תמים ונוגה, לבין המלים, שמבקשים מבחורה להיות אהבה "מהצד", בלי שאף אחד ידע: Please don't be part of my life Please keep yourself to yourself Please don't you bother my wife That way you won't get no help אגב, מעניין שאף אחד לא הזכיר את angie, you can't always get what you want, ruby tuseday...

אלו שירים מתקופות שונות

ועוסקים בדברים שונים לגמרי. אין ביניהם שום דבר משותף. לשים את כולם באותו סל ולקרוא להם "בלדות" זה, לטעמי, טעות. Back Street Girl, כמו Play with Fire ושירים רבים אחרים של הסטונס באמצע העשור, תיעד את השינוי החברתי העצום שחל באותם ימים בבריטניה - קריסת החלוקה המעמדית, שעמדה בבסיס החברה האנגלית באלף השנים האחרונות, והמהפכה המינית. ספציפית ל-Back Street Girl: השיר מוצג מנקודת מבטו של בן המעמדות העליונים, לחברתו שהיא ממעמד נמוך יותר. הוא מתייחס אליה בזלזול, ומוכן למפגש אתה רק אם זה ייעשה בהחבא. אני ממליצה על קריאת המילים בעיון - זה שווה את המאמץ. זה בוודאי איננו שיר אהבה סטנדרטי. הוא בכלל לא שיר אהבה. Ruby Tuesday הוא whimsy היפי ופסיכדלי; "אנג'י" הוא שיר יוצא דופן בקנון של הסטונס, שיר מיינסטרימי ולטעמי לא ממש אמין. ו-You Can't Always Get What You Want זה סתם אחד השירים הכי טובים שנכתבו אי פעם - שיר על מהות הבגרות: קבלה של העולם כמות שהוא, והכרה באפשרות של גאולה, גם בעולם פחות ממושלם. זוהי נקודת מבט שונה מאוד - אפילו הפוכה - מהשירים שהסטונס כתבו רק שלוש שנים קודם לכן, ובמיוחד Satisfaction. וההשוואה בין שני אלו, לדוגמא, היא מה שהופכת את הדיון בסטונס למרתק, לטעמי.

Sleepy strange

New member
איזה יופי כתבת...אני אוהב הכי הכי את "חורף"

WINTER מ-1973 מתוך "מרק ראש עז" הוא ה-שיר האהוב עלי של הסטונס בכל הזמנים. http://www.notes.co.il/boaz/31252.asp

melancholy man

New member
winter שיר נפלא

אל תגלה, אבל בשרשור הבא אני מתכנן קצת יותר לעומק המילים שם, יש הרבה מה לנתח...

זה אחד השירים הכי טובים שלהם

(נכון שיש מאות כאלו, אבל בכל זאת...). ובכלל, זה אחד השירים הכי טובים שנכתבו אי פעם וכו' וכיו"ב וכן הלאה. יש מצב שזה גם השיר הכי אהוב עלי שלהם.

Barmelai

New member
בלוז חדר המיטות

הזרד הכחול שאני מוסיף למדורת הבלדות הוא LET IT LOOSE, בלדה יחידה באלבום הסוער והנפלא Exile on Main Street. השיר נפתח בקלידי רפאים של פסנתר (דר. ג'ון, אאל"ט) מהדהד מעט, עת נכנס קולו המהוסה כמעט של ג'אגר עם שורת פתיחה מושלמת ומוחצת : Who's that woman on your arm all dressed up to do you harm ומיק שואל בעצם, "בן אדם איך אתה מנופף לי בסמרטוט כל כך אדום כשאתה יודע שזה בדיוק מה שהופך אותי לשור בלתי ניתן לעצירה". זאת בדיוק הסיטואציה שמכניסה את ג'אגר לאוטומט שלו, מכאן זה רק עניין של זמן עד לכיבוש הבלתי נמנע. Bit off more than I can chew and I knew what it was leading to, Some things, well, I can't refuse, One of them, one of them the bedroom blues. LET IT LOOSE היא בלדה לכובש שלא יכול לכבוש את יצרו. הקזנובה לא יכול להפסיק להתקזנב למרות שהוא כבר לא ממש נהנה מזה. את שתי השורות האחרונות שלמעלה, ג'אגר נאנק ממש, בזמן שהמוסיקה מתרוממת ונעשית חזקה יותר וברקע מקהלת גוספל נשית מכניסה אוירה פולחנית – דתית כמעט בניגוד מוחלט למלים. אלה מתארות את הבנאליות של הכיבוש המיני, כאשר כל אחד מהצדדים מבצע את התפקיד המוטל עליו כמי שכפאו שד ברוטינה של הזיון האוטומטי. She delivers right on time, I can't resist a corny line, But take the shine right off you shoes, Carryin', carryin' the bedroom blues. בלדה כהלכתה אף פעם לא מסתיימת בטוב. LET IT LOOSE נגמר בחשבון נפש טבול עמוק באלכוהול כשמיק מוצא עצמו לבד בבר, אחרי ששוב לעס הרבה יותר ממה שיכל לבלוע: In the bar you're getting drunk, I ain't in love, I ain't in luck. Hide the switch and shut the light, let it all come down tonight. והנה מגיע החשבון, רחוק מעיניים סקרניות. אין כיבושים חינם, היוהרה התחלפה בתעוב עצמי, הגיע הזמן לשחרר ולהשתחרר: Let it all come down tonight. Keep those tears hid out of sight, let it loose, let it all come down. ופה כבר מתווספים סקסופון חצוצרה וטרומבון לפסנתר-גיטרה-בס-תופים, ומיק ג'אגר רוקד לו באקסטזה בחזית מקהלת הגוספל כמטיף כנסייתי שחור המציע לנו גאולה דרך הברים. וכבר ניסח את זה תמציתי וקולע נסים סרוסי בשירו הגברים בוכים בלילה.

fenriz

New member
הזמן אינו מחכה לאיש!

והוא אינו מחכה גם לי, אחת הבלדות (נקרא לזה ככה) המובילות של הסטונס (יחד עם כל השאר בעצם..) מתוך האלבום "זה רק רוק אנד רול". אין לשיר וידאו ביוטיוב, אז נאלץ להיסתפק באיזה הומאז' שאיזה מקסיקני עשה לחברים שלו. And time waits for no one, and it won't wait for me עוד אחד כזה הוא LOVE IN VAIN מתנו לזה לדמם, לדעתי הקאבר הכי טוב שאי פעם עשו לרוברט ג'ונסון, והרבה אנשים עשו לו קאברים, מאריק קלפטון ועד סבתא שלי (באלבום גרנדמה אין ממפיס). ותמיד הוידאו של השיר (מהסרט Gimme Shelter) עשה לי את זה, עם ההילוך האיטי והפרצופים של הקהל ושל מיק. ואחרון חביב הוא לא אחר מאשר MOONLIGHT MILE, השיר שסוגר את אצבעות דביקות, לאחד מסיומי האלבומים הגדולים בהיסטוריה. על הדרך תוכלו ללמוד איך מציירים את מיק.

melancholy man

New member
גרנדמה אין ממפיס

יפה לך פנריז
MOONLIGHT MILE אגב היה הבא בתור ברשימה שלי, אבל התעצלתי קצת...

מחפש ארון גדול, מוצק, רצוי מעץ מהגוני

ושאפשר לצאת ממנו בקלות. מה אני אגיד לכם - לא מבין איך הסטונס הגיעו למעמד שלהם. יש כמה שירים שלהם שאני אוהב (WILD HORSES, FOOL TO CRY ויש עוד) אבל תהרגו אותי - אינני מבין על מה ההתרגשות. ולא שלא אלך להופעה אם תהיה. בוודאי שאלך כי מנת רוק'נ'רול בפארק זה תמיד בריא. ולא שאני לא אוהב את הלוק-אנד-פיל של חבורת המכוערים האלה, ולא שאינני מריץ את ה-DVD של הקרקס שלהם פעם בשבועיים, אבל כשאני חושב על המוזיקה עצמה, הם אפילו לא סקנד ליג בשבילי. מקסימום ליגה שלישית. כבר שנים אני הופך והופך בנגינה ובטאץ' של קית' ריצ'ארדס ולא מוצא כלום להיתלות בו. על הנגינה של האחרים בוודאי שאין מה להרחיב את הדיבור. אם יש משהו שהסטונס ראויים להצדעה בגינו, הרי אלה האנרגיות שלהם בגילם על הבמה. יש עליהם פאסון בכמויות, אבל זהו מבחינתי. פוסט נגטיבי שכזה ראוי לסיים בבקשה: אם מישהו יכול להאיר את עיני בקשר לסטונס, ולשסות בי אלבום מנצח - זה הזמן.

Aeroguy

New member
מה שמדהים...

...זה שעל לפני כשנה-שנה וחצי, הרגשתי ב-ד-י-ו-ק כמוך... אבל עם זאת... זה פתאום היכה בי. הם מדהימים. אני לא יודע להסביר את זה. הם עדיין לא הלהקה האהובה עליי, אבל פתאום הבנתי: הם ממש, ממש מדהימים. אני מניח שאתה צריך לשמוע את ארבעת האלבומים שנחשבים לשיא הקריירה שלהם, Begger's Banquet, Let It Bleed, Sticky Fingers, Excile On Main Street. כל אחד מהם - יצירת מופת. וזה רק קצה הקרחות של הקטלוג המדהים שלהם, אחד הקטלוגים העשירים ביותר שאיזושהי להקה יכולה להתגאות בה.

למעלה