בלאגן

שרונינה

New member
בלאגן

שלום ! הנני אמא ל- 3 ילדים, בת בכורה 10, בן סנדוויץ 7, תינוק 2 אני ממש חסרת אונים יש בבית ברוב הזמן אפשר להגיד כל הזמן בלאגן אני לא מצליחה להשתלט על הסדר והבלאגן בבית, כנראה בעצם לא כנראה אני מקור הבעיה איך אני מטפלת בעצמי??? הבת שלי שלה יש חדר משלה מתפשטת ומשאירה את בגדיה על הרצפה, הספרים זרוקים פה ושם (בחדר) אך גם בחלל הבית בכל מיני מוקדים שבהם היתה, לוקחת משהו ולא מחזירה וכו'. הבן שלי מאובחן עם בעית קשב וריכוז גם הוא לוקח משהו ולא מחזיר אם אומרים לו למשל עכשיו פסח אסור לאכול בחדרים אז הוא לוקח משהו שבא לו ורץ לחדר ו/או מתגנב ואוכל ושותה בחדר, אין לו טיפת סבלנות שותה והולך נשפך או לא זה לא משנה עבורו אני לא מצליחה להשתלט עליו אני כ"כ חוששת שאם היום אני אומרת להם אל תעסו/תסדרו וכו' והם אינם מקשיבים לי מה יהיה בעתיד כנראה שגם אצלי לא חסר בלאגן אני גם כן מבורדקת אך אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב בעלי מגיע בשעות הלילה המאוחרות לכן אני נמצאת במערכה לבד ולי זה מאד מפריע אנא יעצי לי כווני אותי איך אוכל לטפל בבעייה של ילדי בתי בני וכמובן בבעיה של עצמי בא לי לבכות ממצבי המר (בנושא זה !!!)

קודם כל לא לבכות - יש פתרונות או דרכים להקל

החליטי על דבר אחד שחשוב לך והתמקדי כרגע בו - לא לאכול בחדרים הכי חשוב? הקפידי על זה והציבי גבול ברור. חשוב לך שהחדר של הגדולה יהיה מסודר? הקפידי על זה. פשוט לשנות את ההרגלים שלך ושל האחרים - אבל בהדרגה ולא לחשוב שהכל יסתדר בבת אחת. הילדה הבכורה והבן האמצעי יכולים גם לעזור במטלות באיזורים המשופתים לכל בני הבית - לאסוף צעצועים בערב, לעזור עם פינוי הכלים,להעסיר את התינוק כשאת מקפלת כביסה וכדומה. פשוט - סדר עדיפויות במה לטפל קודם ואז הקפדה על הכללים. בהצלחה.

../images/Emo91.gifמקום נגיש לדברים- עובד אצלנו../images/Emo23.gif

הי שרונינה, פטנט קטן שעובד אצלי הוא מקום נגיש לדברים שהם "מוקדי בלאגן" לדוגמא: אם זיהית שהבגדים המלוכלכים הם מוקד כזה- קני סל כביסה יפה שתבחרי יחד עם הילדים ושימי בחדרים שלהם- עם קצת תזכורות בהתחלה הם יתרגלו להשתמש בו... כשתסיימי עם המוקד הזה- אפשר לעבור למוקד הבא... לאט לאט...

קודם כל תזכרי שבית מצוחצח זה בית שלא חיים בו

אבל אני מבינה שזה כבר מזמן עבר את שלב הברדאק הרגיל.. אז הנה כמה עיצות למחשבה- - מקומות איחסון. מאוד חשוב שיהיו בבית כמה שיותר מקומות איחסון. מהניירת ועד הצעצועים והבגדים. - מבצעים- לקראת חג הפסח במיוחד. רשימת מטלות שאתם והילדים מחליטים מה כל אחד יכול/מסוגל לעשות כדי שיהיה בית נעים ולצ'פר במדבקות על כל עשיה . בסוף התקופה לתת סכום כסף שהחלטת עם בעלך מראש או יום כיף איתך לבד. - במבצעים אפשר גם להכניס שלפני א. ערב כל אחד מסדר פינה בבית. - כמובן דוגמא אישית עוזרת.. בבוקר כשאני מעירה אותם. בדרך אני שמה מכונה. כשאני הולכת להביא לקטנצ'יק בגדים אני מסדרת מיטות. כלים - מהבוקר? להשאיר מקס' עד אחה"צ. לא לצבור. אני בשירותים? מעבירה אח"כ ניקוי.. וככה לכל מקום שאני הולכת אני לוקחת לסידור או מנקה.. מקווה שעזרתי. בהצלחה. תדווחי איך מתקדם?

tammari1

New member
אפשר להפוך את סידור הבית

למשחק שבו כולם משתתפים בכל הגילאיים. אפשר להחליט גם על פרסים ולהחביא אותם במקומות שונים בחדרים, כך שתוך כדי סידור הבית מוצאים את הפרסים והסידור הופך לסוג של משחק משותף וכיף

ציפי ג

New member
אני כל כך מבינה אותך

גם אני בלאגניסטית, אבל מנגד עודף בלאגן משגע אותי ברמות. אז קודם כל, אני התחלתי להקפיד מאוד לסדר אחרי עצמי. דבר שני, כל יום אני שואלת את הקטנים (10 אצלי זה עוד קטנים) אם שמו את הבגדים בכביסה, בודקת אם סדרו את החדר, ולפעמים גם מסדרת להם. והגדולים - אם הם לא מורידים כביסה, אני לא מכבסת להם. נקודה. ואין בגדים נקיים נקודה. ואפילו היתה תקופה שאת הבגדים המלכולכים פשוט קפלתי פה והחזרתי לארון, שהם ימיינו מה נקי ומה מלוכלך. לגבי לא לאכול בחדרים - גם אני לא הצלחתי לאכוף. כי גם אני אוהבת לאכול מול הטלויזיה. אז התחלתי גם להקפיד על עצמי, ואז לפחות יש דוגמא שלי. אין פתרון קסמים בסדר. אבל לקיחת יתר אחריות על מעשינו, והצבת גבולת לילדים, בד"כ בטווח של עשר שנים, עוזרת.

פלגיה

New member
קשה לי לייעץ

כי גם אצלי הבלגן חוגג. המזל שלי הוא שעם הכל הראש שלי מסודר, אז למרות הבלגן אני מצליחה לאתר דברים. בכל מקרה אני מסכימה אותך שהרבה יותר נעים לחיות בבית מסודר. נראה לי שבעיקר צריך להנמיך ציפיות ולהבין שלא ייתכן שבית עם ילדים יהיה מסודר טיפ-טופ כל היום. אם תצליחי ליצור לך זמנים קבועים לסדר (למשל בערב לקראת השינה, או סדר שאת תעשי בבוקר, אם את נשארת בבית אחרי שהילדים כבר יוצאים) מה שראיתי הוא שיש דברים שמגבירים בלגן - למשל המון משחקים עם הרבה חלקים קטנים. אז אני משתדלת שכמעט לא יהיו אצלנו כאלה. גם ריבוי בגדים הוא פוטנציאל לבלגן. תדאגי שבארונות הבגדים יהיו הבגדים שמתאימים לגיל ולעונה ושמשתמשים בהם (לא שאריות מהחורף שעבר, או בגד שמאוד אהבת אבל בפועל הילדה לא אוהבת ללבוש אותו). יש לי חברות שהתאימו את הבית למנהגי הילדים. אחת ראתה שבני הבית נוהגים לחלוץ נעלים בכניסה לבית - אז היא דאגה לארונית נעליים שם, במקום לריב על "תחזירו את הנעליים למקום". כנ"ל עם הילקוטים שמושלכים בסלון. ועוד טיפים - יש במאמרי הפורום "איך עושים סדר עם ילדים": http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1316&a=82354&c=7660&sc=0&ssc=0

תתחילי מהלתמודד עם הבלאגן שלך

כל עוד את תהיי מבורדקת - לא יהיה להם ממי ללמוד משהו אחר. להורים מבולגנים גדלים ילדים מבולגנים.

תירתיר

New member
אוהו, כמה מוכר ../images/Emo178.gif

מזדהה עם העצות של פלגיה וציפיג המנוסות... אצלנו גם התניה עוזרת. אם למשל הם רוצים לשחק במחשב / לראות DVD, לצאת וכו', קודם יש "מסדר", לראות שכולם הכינו מערכת למחר, סידרו את חדר המשחקים וכו'. את כללי הבית אני נאלצת להזכיר שוב ושוב, אבל זה טיפה מחלחל: לא לאכול בקומה למעלה, למשל. לא להשאיר בגדים על הרצפה וכו'. ולנועה לביא- יש לי גם דוגמאות הפוכות. אצלי ההורים די מבולגנים וגדלתי בבית מבולגן, אבל יש לי יותר מאח אחד שיצאו מאוד מאוד מסודרים, אולי כתגובת נגד... מצד שני אני יודעת בוודאות שבבתים מסודרים מדי, עם אמא חולת ניקיון, הילדים יוצאים נפגעים נפשית, ממש כך.

גם תגובות נגד יש ../images/Emo6.gif

גילוי נאות - אני באה מבית שבו לא מוצאים את הידיים, הרגליים ובעיקר המפתחות
העניין הוא פשוט. האמא יכולה להגיד לילדים עד מחר ולהתמרמר על כך שהם "לא נשמעים לה", אבל כל עוד היא בעצמה לא יודעת להשתלט על הבלאגן, איך הם ידעו? ממי הם ילמדו? שתתחיל בלהקנות לעצמה הרגלי סדר סבירים, ואז היא תוכל להעביר אותם הלאה.

פלגיה

New member
אהמ... אהמ...

את מוזמנת להכיר את הבת הגדולה שלי. היא ההוכחה בשבילי ששמירה על סדר הוא דבר מולד, כי לא היה שום מקום שבו היא היתה יכולה לרכוש אותו

../images/Emo6.gif

האמת, גם אחותי הקטנה ככה רק שאצלה זה באמת ממש אובססיבי. היא מתעצבנת אם דורכים לה על השטיח

sarav55

New member
אמא מסודרת ילדים מסודרים

אמא בלגניסטית כמוני, גם הילדים שלי כמוני. לי זה לא מפריע, אני יודעת שהילדים שלי יצאו בריאים בנפשם, וזה מה שהיה חשוב לי. תודה לאל שיש בלאגן, בית שאין בלגן, אין חיים שם. תנסי לפנות מקום לעצמך בתוך כל הבלגן ותגידי תודה לאל. לענין, תעשי לעצמך סדר במחשבות והבית יסתדר מאליו. תנסי לעשות כל יום פינה קטנה. תגידי לילדים שלך שהם מסדרים הם מתוגמלים (פרסים וכו'). בהצלחה

לא תמיד

ההורים שלי מופת לסדר ונקיון, ואני ואחותי שתינו יצאנו בדיוק ההיפך !

למעלה