בלאגן עם האוכל...

frasier

New member
בלאגן עם האוכל...

שלום לכולם, כזכור לכם פרסמתי כאן עדכון על החתלתול דקסטר שניצל מפתח איוורור של רכב ואומץ לביתי. מאז דקסטר עבר בדיקה אצל וטרינר, הוא במצב רפואי מצויין, מלבד אותה בעיה עם העין, שכמו שאחד הגולשים כאן אבחן, מדובר בדיפורמציה של האישון (בצורת D), שזה אומר שהעין תתכווץ יותר באור חזק. העברתי אותו לאוכל יבש לגורים ווינינג של רויאל קאנין, והוא אוכל אותו בתיאבון רב. הבעיה היא עם סושי, החתולה בת ה- 8 שלי, שהחליטה שהיא לא רוצה לאכול כמעט. היא טועמת כמה חתיכות, וברגע שדקסטר מתחיל ליילל (לצרוח יותר נכון, הגורונצ'יק נשמע כמו אזעקה בהתהוות...) היא בורחת מהמקום. אני מפרידה ביניהם, מאכילה אותה במרפסת השירות עם דלת סגורה, אבל זה לא עוזר. ניסיתי להאכיל אותם בזמנים נפרדים, אבל גם כשאני נותנת לה אוכל הוא מגיע ומיילל, ושוב היא נוטשת את המקום. האם עלי פשוט להיות סבלנית? סך הכל עברו רק שבועיים מאז הבאתי אותו, ולסושי די קשה איתו, היא עדיין רושפת עליו ומביאה לו כמה כאפות מדי פעם, אבל אני רוצה שהיא תאכל ולא תרגיש מחוץ לתמונה.

AnOracle

New member
קנאת חתולימים

מה שאת מתארת נשמע כמו קנאת חתולים... סושי כנראה מרגישה מאויימת,אבל אל לנו להאניש את החתולים,הם לא בני אדם. החתולה בעצם כנראה (אני לא חתול ולא יכולה לדעת בוודאות) שהמעמד שלה כחתולה הדומיננטית בבית מתערער... במצב כזה מה שצריך לעשות בד"כ הוא לתת תשומת לב ראשונה לסושי שלך ולהתייחס לדקסטר תמיד שני (אפילו שהוא חמוד מיוחד ומילל חזק). לתת יותר תשומת לב לסושי,ליזום ליטופים,אם את נוהגת לתת ממתקים אז לעשות גם את זה. בנוסף,לא סושי היא זו שצריכה להיות מואכלת בחדר נפרד וסגור אלא דקסטר,עדיף שתאפשרי לסושי את כל הבית ותאכילי את דקסטר במרפסת השירות. הבית הוא של סושי והיא צריכה להרגיש שאת בתור החיה שלה (מבחינתם הם השליטים ואת החיה) מעריכה אותה יותר מאשר את ה"חדש" שלוקח לה צומי מקווה שמשהו במה שרשמתי יעזור... ואני בטוחה שיש מנוסים וטובים ממני בנושא שבוע טוב

frasier

New member
תודה רבה, באמת עזרת לי

תודה על העזרה! סושי אוכלת באיזור ההאכלה הקבוע שלה ושל בוטן, חתולתי השנייה, שזאת מרפסת השירות במטבח (כדי שהכלבה לא תאכל להן את האוכל). דקסטר מקבל אוכל במטבח, מתוך כוונה אט אט לקרב אותו למרפסת השירות. האם עלי להרחיק אותו מהמרפסת ואם כן, לכמה זמן? הייתי רוצה כן להרגיל אותו לאכול בסביבת החתולות. . לגבי תשומת הלב, בהחלט אעשה זאת!

AnOracle

New member
אחלה

שמחה שיכולתי לעזור ולו במעט...אם את ברצונך לקרב בין החתולים אז צריך קודם לדעת שזה משהו שלא תמיד ניתן לעשות שכן בטבע של החיות האלה הן סוליסטיות ואנוכיות אפילו נגד הגורים שלהן לפעמים... אולי יש אפשרות למצוא לגור נקודת האכלה אחרת שהיא לא במטבח? משהו יותר מבודד כמו באחד החדרים?זה בעצם יחביא את העובדה שאת נותנת לגור תשומת לב
ומה בקשר להתנהגות הרגילה של החתולים שלא קשורה לאוכל?האם הם מסתובבים יחד?יושבים באותם המקומות? אם לא ואין בינהם שום חפיפה אז יש צורך לעשות העברת ריחות בין החתולים לפי מה שהבנתי החתולים כן גרים בכפיפה... אז במקרה הזה ההמלצה היחידה היא לחכות ולתת לחתולים להתרגל לנוכחות. את בוטן וסושי הבאת יחד?או שאלו היו צריכים להתרגל גם? ובכן,בשביל אנשים מדהימים כמוך (הצלת חתול ממוות כנראה בטוח) יש השגחה חתולית עליונה LOL ואני בטוחה שהכל יסתדר לאט לאט

frasier

New member
אכן יש חפיפה, והחתולות לרוב באותו חדר

שהוא למעשה החדר שבו אני נמצאת באותו זמן בדירה. סושי ובוטן הגיעו בהפרש של 4 שנים זו מזו אך הן חברות טובות. בוטן כבר מרחרחת את דקסטר ולא רושפת עליו, ומאפשרת לו גם לרחרח אותה. לסושי ניתן עוד קצת זמן. בסופו של יום, זה דורש סבלנות, אורך רוח ואופטימיות... כבר היום הענקתי המון אהבה לסושי ואני מקווה שעם הזמן היא תקבל את דקסטר כחלק מהבית.

למעלה