בכרם השועלים

אליק 31

New member
בכרם השועלים

אמש, בכרם השועלים, הלא היא נצר סירני של ישראל שיקר, היה כרגיל כיבוד עשיר ומגוון, אם סש"י רוצה שאפרט, נא לבקש, אבל מי שרוצה להיות בדיאטה, ולא רוצה לגשת לשלחנות, יש לו ברירה: הוא נשאר על הרחבה וכשהעמך הנחמדים שועטים אל השלחנות: בולסים, מכרסמים, טוחנים, בולעים, טורפים - הוא זוכה לרקוד את הריקודים לפי הסדר הקבוע: טנגו פסדובלה סוינג וואלס, אני רוקד את כולם חוץ מהסוינג, ואז, כשאני מגיע לאוכל, אז גדודי השועלים כבר חיסלו את הרוב, אני מגיע לאותו רגע בו אני רואה טונות של גלידות מובלות אחר כבוד אל השלחנות, בידי המלצריות החינניות, אבל התיאבון כבר ירד לי ואני לא נוגע בגלידות. הפעם הטענה שלי אל השועלים השמנים שבכרם. למה אתם פוחדים מריקודים קשים? למה אתם עוברים לעמוד לצד הקיר אם ישראל הנחמד שם ריקוד כמו "שושנים של פחם". או "אל תשכחי אותנו" או "עכשיו היא שם"? הרי אתם שועלים גדולים, יותר גדולים מכמה אריות שאני מכיר בגולדה, למשל; ראפ תימני, ידיד נפש, סיון, ע', א', מש', מנ', מי' ר', - שחקנים גדולים בכל זירה, אבל בבואכם לנצר סירני אתם משתפנים ( שועלים אמרתי?), והלא אתם אריות שאינם נופלים ברעמתכם מאלה שרובצים בגולדה? ויש עוד כמה שמעולם לא דיברתי איתם, אבל הם גאונים בריקוד, ולמה הם מסתפקים במנות הדיאטניות של הבינוניים, ולא דורשים צלעות של בשר זאבים? למה אתם לא באים לישראל ומבקשים ממנו לשים ריקודים אחרים, שונים מהרגיל, כמו למשל: ולנטינו,אדיוס, לכי לך,דברי איתי, המלאך שלי, מגע של מלאך, עד בכי, זר כלניות, ואלס ב 5.30, הפרי שלך, איפה את אהובה ( ולחשוב שישראל כתב את הריקוד המדהים הזה ביופיו, אבל אינו יכול לשים אותו, כי אתם, השמנים, אוכלים כל הערב, ולא דורשים ריקודים קשים, ולא רוצים את איפה את אהובה),איך לגעת בעינייך, תני לי, טיול לגליל, נטפים, יונה לבנה, בגללך, אלך איתך, את כבר לא איתי, חיה לי מיום ליום,רעיה, אהבתי אותך,טנגו להבה, ספר על אהבה, פעם תורי ופעם תורך, כאילו סוף, אל תתני לו, באה מאהבה, אז אני מבקש מכם: אתם יכולים לבקש ריקודים קשים, וישראל בשמחה ישים אותם, ומה זה שאתם נעלמים כל ערב איך שמגיעה השעה חצות וחצי, אנחנו הרי נשארים עד 1.30, למה תזניחו אותנו לבד על הרחבה? ישראל, אני מצדיע בפניך על שלימדת את חבורת השועלים בזמן קצר ריקודים קשים, כדי לגוון את הרפרטואר, כמו: קונטיקי, סליחות, טנגו מניטה,בלו טנגו, ציפור מטורפת, כמו לסערה, שיר למענך, אניטה וחואן, ואני יודע שעוד ידך נטויה, ולשנה הבאה עלינו לטובה אני מאחל לך משלוח חדש של פרוות, שכל השועלים ישירו מעליהם את פרוותם הרזה ויעטו עליהם את הפרוות החדשות של האריות והלביאות, כמו שזה מגיע להם כי הם יודעים אבל לא רוצים. ואני מקדם בברכה רקדן מחונן מהמעלה הראשונה, יניב, בעל רעמת שער מפוארת אסופה כקוקו, שנעדר מהריקודים וחזר אלינו בנצר סירני, ביחד עם אשתו הנחמדה. ולא אניח לכם, שועלים נחמדים, עד שתגיעו לרמה הנאותה, ועד שמשהא וסש"י, הטרויקה, יגיעו לנצר סירני, אז אדע שהמלאכה נשלמה. וראפ תימני, מצדיע לך על המופע המרשים של מלכת החתונות במעגלים, אפילו פנינה ומלכה הגאונות נאלצו להעתיק ממך.

מגוב האריות אל עדת השועלים?

אי, אי, אי, איך אתה עושה לי את זה... כל פעם מחדש. השולחן הערוך של שיקר... כולם טורפים ובולסים ורק אני לא... גלידות עם מלצריות חינניות... תגיד אתם גם רוקדים או רק אוכלים. אני שוקל בכובד ראש ביקור של הטרויקה בנצר סירני. ביקור שילווה בכמה אריות אדירי רעמה כמו למשל: פטרושקה, רוזליה ויענקלה, אילן וזוגתו שהפתיעו אותנו אתמול... ככה, כדי להרים את הרמה אצל שיקר ולהציב בלמים בפני שיטפון הריקודים החדשים. הבעיה היא שביום חמישי בו מתכנסת עדת השועלים אצל שיקר, מתכנסים בכירי האריות אצל שמעון מרדכי בגולדה, ועל הכנסים האלה פשוט אי אפשר לוותר. שים לב אליק: "אני אוהב אותך", "את יפה וריחנית", "אלף נשיקות", "הביטי מי חזר", "עת דודים", "קראפייט", "דצמבר" והעיקר... - בהקדשה מיוחדת למשהא - "בנאות מרעה" שסגר אתמול ערב חלומי בגולדה. ואיזו חגיגה ב"חלום צועני"... ונהמותיו של האיש הרע עם הכובע. כלומר הבעיה קשה, קשה מאד... בנוסף זוגתי שרה'לה שהיא לביאה טורפת בפני עצמה, מטילה ווטו על השולחן הערוך של שיקר, שלהערכתה ישפיע לא טוב על היקף בטני, מה שעלול להגדיל את רדיוס סיבובי הלחץ וליצור מפגע סביבתי....בהחלט טענה כבדת משקל. כך שבינתיים נותר לי רק לפנטז... תחזור עוד פעם על תיאור הפרגיות הממולאות... אז אליק גמר חתימה טובה ומוקדש לך, לשועלי נצר, לאריות גולדה, ולתערובת של גנחום, סחלב חינני מהרי הכרמל "ההר הירוק תמיד". רעב כתמיד - סש"י

אליק 31

New member
נפל דבר! מאז ההיג'רה של המאה ה 7

ועד היום, לא היו אלא כמה מאות הגירות, ואחת הגדולות שבהן תיחשב זאת של גדולי האריות של גולדה שיבואו לביקור נימוסין, ביקור הפגנת נוכחות, ביקור של מחווה, לכרם השועלים בנצר סירני. מי היה מאמין: פטרושקה ובטי, יעקב ורוזליה, אילן ובת זוגו, אני מצדי אדאג לגייס את ד"ר סולי ואת המרקידה שולי ואת המרקיד שלמה, כולם מעמודי התווך של גולדה. הרחבה של נצר תרעד מיראת כבוד. חכו חכו, זה לא הולך כל כך מהר. קודם אנו צריכים להכין בנצר את המדרכה המפורסמת, לאורך השדרה, בואכה אולם הריקודים: האורחים הכבודים, לפני שיכנסו, יטביעו על הבטון הרך במדרכה את כפות ידיהם וחתימת ידם תוצק על הבטון לדורות הבאים. אחר כך צריך להכין כובעים לשועלים, כי כאשר האריות יגיעו, הטכס מחייב שיש להסיר את הכובע בפניהם, אחר כך צריך לבדוק אם כל הריקודים שהזכרתי, ושינוגנו בנצר, לא העלו עובש מהול באבק, מאי שימוש ממושך במחשב של ישראל שיקר. סש"י, תגיד בבקשה לאורחים שיצומו 3 ימים, לפני בואם, כדי שלא יאשימו אותי בעלייה במשקל, בגלל הכיבודים, והעצה טובה גם לשרל'ה שלך. אין צורך להביא סחלבים, גלדיולות ופרחי חרדל, הקיבוץ כבר קישט את הכניסות בהרבה צמחים, ויש גם יערת דבש שנותנת את ריחה, בכניסה. WELCOME

איילות ושועלים בפוקוס

אליק ידידי לשונך חדה כתער ויורה חיצים לכל עבר ובניהם אנוכי,וכמובן מההבט החיובי .אהבתי מאד את הגישה במיוחד בנושא האוכל משום שגם אני לא הייתי מצליחה להגיע למטעמים ששיקר המקסים ארגן לכן החלטתי לוותר על הריקוד בזמן האוכל,כי אין רוקדים בשעת הארוחה ,,, שמתי לב שכל חמשת החושים שלי בכל אופן במיוחד הטעם,מתעוררים בימי חמישי והם מתעוררים לקראת סוף הזוגות ,מענין לדעת אם אחרים מרגישים כמוני,,,,רציתי להוסיף תודות לישראל שיקר שאני מהחסידות שלו מראשית דרכו בריקודי עם,הוא מיוחד במינו והאמינו שעבודתו מניבה תוצאות,אליק ,איני מכירה אותך ,אהבתי והצחקתני מאד שנה טובה,חתימה בספר החיים והרקדנים ואני בניהם....................

אליק 31

New member
ידידת נפש יקרה, דברייך הנחמדים הם

כשמן המור לנפשי וגם לעצמותיי, שעדיין כואבות מהחבטה שספגתי מסיון, והרמיזות הקלילות של לין נגדי גם הן לא סייעו לנפשי הדואבת, עד שאת הגעת, והפחת רוח בנפשי, ושימחתיני. תודה.

גוב אריות - סש"- גם אני ביקרתי-

בהרקדה המדוברת של אליק 31 ששם הוא "ראש לשועלים ולא זנב לאריות" נכון שהרפרטואר ניפלא, במיוחד לאוהבי הנוסטלגיה. אך האוכל יומיים של כאבי בטן ושילשולים מהסלטים המדהימים. את הגלידות לא ראיתי אולי חילקו אותם אחרי חצות או בבוקר.

אליק, ידידי

ההרקדה אמש הייתה פשוט טובה.עלצתי בכל ריקוד, ונהניתי ממלכת החתונות תרתי משמע, הן מהריקוד, והן מהמלכה בכבודה ובעצמה שפיזזה וכירכרה עמי בריקודי הזוגות. ולשאלתך, למה אני "משתפן"? האמת היא שאין לי תשובה טובה. אני מכיר חלק נכבד ביותר מהרשימה המרשימה של הריקודים שנעדרו מהרחבה אמש, אבל איכשהו אני לא נוטה לבקש משהו, אני אוהב שמפתיעים אותי ומכינים לי את המצע. אבל, לקחתי את דבריך לתשומת לבי, ובביקורי הבא בנצר-סירני, שאני מקוה שלא יהיה עוד זמן רב, אנסה את מזלי בבקשת ריקודים מיוחדים. שבת שלום

סיון 37

New member
סליחה??????????????????????????????

אליק היקר! נדהמתי לגלות את שמי לעיל. הרשה לי לברר לפני שאני נעלבת. האם באמת התכוונת לכינוי שהדבקת לי??? כתבת : "הפעם הטענה שלי אל השועלים השמנים שבכרם". ואף הוספת : "הרי אתם שועלים גדולים, יותר גדולים מכמה אריות שאני מכיר בגולדה, למשל: ראפ תימני, ידיד נפש, סיון..................... שחקנים גדולים בכל זירה, אבל בבואכם לנצר סירני אתם משתפנים (שועלים אמרתי?)". ובכן: א. אכן עליתי במשקל במהלך השנה האחרונה, אך אינני נהנית מהכינוי "שועלה שמנה". בעיני זהו כינוי מעליב ומיותר, אפילו אם הוא מובא כמשל. ב. אינני מתקרבת לשולחן התקרובת בנצר. עלי לדאוג לגזרתי פן אשמין עוד יותר מכפי שכבר שמנתי. אני משתדלת לרקוד כמעט הכל, גם בזוגות וגם במעגל, ומסתפקת בלראות אותך נהנה מהאוכל כשאני מפזזת במעגל. ג. מאחר שאני רוקדת רק פעמים בשבוע ולא יותר (בניגוד אליך), חסרים לי מספר ריקודים לרפרטואר. לדעתי זה לא הופך אותי לשועלה או אותך לאריה. אתה מתמצא בריקודים אותם למדת בחוגיך, אני מכירה ריקודים אחרים אותם למדתי אצל מרקידים שונים. לצערי אין לי "פס" לרקוד בימי שלישי אצל שמעון עשור או בימי ראשון אצל שמעון מרדכי. אני מאוד מצרה על כך. הייתי שמחה לרקוד גם בימים אלו ולהעשיר את הרפרטואר שלי. הפתרון לבעיה הוא להעתיק ריקודים שאינני יודעת מרקדנים אחרים, אריות לדבריך, ואכן כך אני נוהגת בחלק מהמקרים. אינני "משתפנת" ואינני נדחקת אל הקיר. אני אף מכירה היטב חלק מהרשימה שלך. אגב, מתי ראית אותי עומדת בצד??? מחזה נדיר ביותר. (זה קורה רק בתחילת ההרקדה כשאני מגיעה ועוצרת לדבר עם חברי). ד. מצטערת, אך אינני נמנית על הרוקדים הבאים בדרישות אל המרקיד ומבקשים ממנו רפרטואר כלבבם. אני סומכת על המרקיד שיפתיע אותי ויגוון את הרפרטואר השבועי לפי ראות עיניו. לעיתים נדירות ביותר אני פונה לישראל שיקר ומבקשת ריקוד מסוים שהתגעגעתי אליו. הדרך שלי לגוון את הרפרטואר היא להחליף הרקדות כל יום שני. בכל יום שני אני רוקדת במקום אחר, ומאליו מתגוון רפרטואר הריקודים שלי. מומלץ! ה. לגבי ידיד נפש, אין לי מושג מדוע בחרת לשרבב את שמו. הוא אינו רוקד כלל בנצר. (סליחה שאני עונה במקומו, הוא לא בארץ כרגע). ו. לעצם טענתך- אנחנו, השועלים השמנים, לא מבקשים מישראל ריקודים "קשים" מפני שאנחנו מעוניינים לראות הרבה רוקדים על הרחבה. אני לא מעוניינת שאנשים יצביעו ברגלים ויפסיקו להגיע. מובן שאני מעוניינת לרקוד ריקודים מגוונים, אך לדעתי צריך להשאיר אותם לחלק האחרון של הערב, לאחר חצות וחצי. ז. לצערי הרב אני עובדת בימי שישי ולכן לא תמיד אני יכולה להישאר עד לסיום ההרקדה. לרוקדים אחרים יש סיבות אחרות לנטישתם המוקדמת- זכותם! מי שהתמזל מזלו ומתאפשר לו לרקוד עד סוף הערב- זוכה להתענג על ריקודים מיוחדים ומגוונים כאוות ליבו. ישראל נענה לבקשות בחפץ לב. פעם גם אני הייתי "נועלת" הרקדות. מקווה שהדבר יתאפשר לי גם בעתיד, אך כרגע תיהנה גם בשבילי. ח. לצערי הרב אעדר מההרקדות בנצר בשבועיים הקרובים מסיבות משפחתיות. לכשאשוב אמשיך לדון עימך בסוגיה זו פנים אל פנים. גמר חתימה טובה לך ולכל קוראי הפורום!

לין11

New member
סיון-

למרות שהחלטתי כבר מזמן למלא פי מים (כמו רבים וטובים מותיקי הפורום) לא הצלחתי להתאפק- בעיני את מדהימה מכל הבחינות !!!

סיון 37

New member
לין יקירתי! ../images/Emo24.gif

תודה רבה רבה רבה לך על המחמאה.
את מתוקה אמיתית!

שועלה שמנה רזה

סיוונוש יקירתי אל תמררי את ציפור נפשך בהרקדות של שיקר נדמה לי שראיתיך אוכלת ,אמנם לא עמדת עם כולם אבל אכלת את הלב ,,,,אם טעיתי ,תקני אותי,,,,סתתתם ובכן איני מכירה אותך אך אם הינך רוקדת בהרקדה של שיקר אני אמורה להכירך ,בתחושתי ובעיני הפנמיות,כאילו אני מכירה אותך שנים,תגובתך נגעה לי מאד ,הגם שמצאת חן בעיני הרשי לי להציע לך תפריט בריא ומאוזן לדיאטה ולפני כן אציין שכדי לרזות צריך לאכל,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,דיאטת ארבע הרחות,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, בארוחת בוקר את מריחה סחלבים בארוחת צהרים את מריחה כלנית אדומות וצהובות,,,,ובארוחת הערב הרחת נרקיסים, ובין הארוחות מותר לך להריח את ריח התפוח בדבש שתהיה לך שנה מתוקה כמו שאת,בטוחה אני שבעוד שבועיים נשב יחדיו בשולחן אחד,,הא,,נכון שאני קצת סרקיסטית ,משום מה ליבי משך אותי אלייך כדי לשמח את ליבך ולהשתעשע והכל בהומור ואהבה,,,נזכרתי שיש באפשרותי לתת לך פס צהוב כדי שתתפני לרקודיותר ולשפר את ציונייך ברפרטואר של שיקר,לידיעתך מצפה לך עבודה סיזיפית ומתישה,לכן המשיכי לנדוד בהרקדות ואל תשכחי לקחת איתך שק שינה תרמי,אולי אצטרף אליך באהבה כי עוד מעט חורף ,עתה עוררתי את סקרנותך וסקרנותי כי אני מרגישה מעין תחושות מיוחדות מלאות ואנרגטיות, שנה טובה לך וחתימה טובה וסליחה ששברתי לך את השיניים בשבוע שעבר וסליחה ששפכתי את הקפה על בגדייך וסליחה שניפחתי לך את העין באמצע הסיבוב בזוגות וסליחה שנפגשנו.???????????????????????????????????????????????????????איזו מצחיקולה,,,אל תשכחי לבוא אלי ביום כיפור נלך יחדיו להתפלל שנמשיך לרקוד,לשמוח ולשמח,לאהוב ולפרגן כי זה המוטו לחיים טובים ומאושרים,,,,מחכה לך .,,,,,

אליק 31

New member
וואו! מאיפה בא הקטע הזה, ידידה? אני

קורא ולא מאמין, סגנון חדש בא לעיירה, משום מקום הכיעה אלינו רעננה כמו אגלי הטל נערה ושמה ידידת נפש, וכתיבתה, לך תדע מהי: הומור, אהבת רעים, ציניות, שנינה, חברותה, סרקזם, העזה? מה שלא יהיה, יש כאן חידוש חברים, זה אינו החומר הלעוס המוכר לנו. מזמן מזמן לא קראתי עימות מאתגר בין שתי נשים, והלא עד הלום הפורום הצטיין בלכידות פמיניסטית שגלוריה שטיינם הייתה גאה בה, מכל מקום, זו התחלה יפה עם סיון, שהיא כמו שכתבתי פעם, אחת ממלכות הפורום. אין עליה, כולה דבש. אבל דבר אחד עלי לתקן, ידידה נחמדה: סיון רקדנית בחסד, לא צריכה להתאמץ לכלום, היא כבר בטופ.

סיון 37

New member
אליק-

תודה רבה על המחמאה. אני יודעת שלא התכוונת לפגוע בי בהודעתך הקודמת, אך באמת לא אהבתי את הדימוי. ידידת נפש- אשמח להכירך בפעם הבאה שאבוא לנצר. אם תרצי להיפגש, שלחי לי מסר אישי. אליק- את ההתגוששות בבוץ ביני ובין ידידת נפש הרקדנית נשאיר ברשותך לפעם אחרת... גמר חתימה טובה!

אליק 31

New member
שושי יקרה, בסוף עוד תתרגלי אליי ואם

יעבור שבוע בלי אליק, יהיה לך משעמם.

ניצנץ1

New member
בגלל הוותק הלא גדול שלי

באופן יחסי לא מחשיבה את עצמי אפילו " שועלה תינוקת" ולמרות זה מרשימתך המפוארת איני שולטת רק ב 4!!!! ריקודים וגם זה זמני... אז למה כל הסטריאוטיפים? שועלים, אריות, שפנים.. מה אנחנו גן חיות? אמת, גם אני מתגעגעת לחלק מריקודי רשימתך, אבל קיימות שבתות זוגות וכרמיאל על מנת להשלים את החסר... ולמה לנסות לעשות מכל הרקדה הרקדה אקסקלוסיבית לאריות בלבד? למה שלא תשיאר את ההרקדה בנצר גם לעמך הלא שולטים על הרחבה? לאן תשלח את המסכנים שרוקדים רק שלוש- ארבע שנים אם תהפוך גם את ההרקדה זו לתואמת " גולדה"? לאוניברסיטה אולי? ישראל הצליח לבנות הרקדה מפוארת אחרי שהיו לו שנים " קשות" ביבנה, למה לנסות ולשנות את הקיים לטעמם של יחידי הסגולה? דרך אגב, עם רשימה של סש"י מ" גולדה" הייתי עומדת אני עם הגב לקיר ועוד רבים מרוקדי נצר יחד איתי.. ואז איפה היית מוצא אותם אחרי שבוע? אצל איתן טביב, רוני סימן טוב או ב " אליאנס"... אומנם אנחנו אוכלים את כל מה שמאכילים אותנו מבחינת הרפרטואר, אבל פריירים אנחנו לא.. לא באים להרקדה על מנת לראות את יחיד הסגולה רוקדים בכיף ריקודים שבני תמותה כמונו לא פגשו מעולם בשום הרקדה.. נ.ב. כותבת שורות אלה אינה נמנת עם רוקדים קבועים של נצר, אלא מבקרת מקרית כשמזדמן ואוהבת כל רגע מהרקדות של שיקר.. בתקווה להגיע יותר ולא לעמוד עם הגב לקיר כשאוליגרכיית ריקוד עם תרקוד את " עכשו היא שם"...

אליק 31

New member
וואו! איך אני אשיב לראפ, לסיון וגם

לניצנץ, כל אחד אוליגרך בפני עצמו נינצץ, מסיר את הכובע על הכנסת מונח חדש ללכסיקון שלנו כאן בפורום, וכל אחד מכם ראוי לתשובה עניינית, שכן העליתם טענות יפות מאד, והמשותף לכולנו, שכולנו רוצים רק את טובת המקום. אני מבטיח לסנוב הכי גדול בריקודים, שאם הוא יבוא לנצר סירני של שיקר, הוא ייעטף באוירה חמה שלא ראיתי כמוהה באף הרקדה, החום האנושי, הלבביות של ישראל, מדביקה את כולם, ובנצר כולם חברים של כולם. דבר ראשון, בביטוי שועלים שמנים התכוונתי לכך שאלה יותר מכובדים מהאריות של גולדה, במובן החיובי, ולא לפגוע. את, סיון, בעני חתיכה, ואני אבקש מניצנץ למצוא לך כינוי יותר מוצלח מ"שועל שמן". אוליגרך יקלקל את הרושם היפה שאת משאירה על כל רואייך. אז נחשוב על כינוי אחר. ואת ניצנץ, לא אני התחלתי עם השימוש בחיות. החכם הרוסי קרילוב היה זה שהתחיל בכך, ואני רק חקיין קטן שלו. את צודקת, יש מקום גם לבינוניים, ולא צריך להבריח אותם, אבל טענתי במקום אחר, ואני מאמין בכך, שאם הרקדות מסויימות מפוצצות מרוקדים, זה לא בגלל שהמרקיד חס על ידענותם של הרוקדים, ומרחם עליהם, ושם להם שבוע אחרי שבוע את זמן לילה ואת גחליליות, אלא בדיוק ההיפך - ולראייה אני מביא כאן את גדי במקומותיו השונים, את שמעון מרדכי בשתי הרקדותיו הידועות, ולאחרונה את שמעון עשור בימי ג', יום ג' של שמעון עשור הוא מעבדה לבחינת הטענה שלי: שאם מציבים אתגרים -- החוג יוצא נשכר, ואכן, שמעון, כמו במעבדה, העלה את הרף, ועובדה, יש מקום שם לכולם, גם לבינוניים וגם למתקדמים. שמעון האמיץ שם את עד בכי, זר כלניות, הפרי שלך, ואחרים, ואף אחד לא בורח מההרקדה בגללם. ראפ, אני שמח שלא נפגעת מהכינוי "שועל שמן", ואני רואה בכך אות שאתה גבר לעניין עם בטחון עצמי שמוכן לקבל את דבריי ואף להבין את נקודת המוצא שלי. סיון, אני ראיתי את ידיד נפש בנצר, פעם או פעמיים, ולא זכרתי שזאת לא ההרקדה הקבועה שלו, אבל את יודעת למה כוונתי: בנצר יש רקדנים מצויינים, והם ראויים לרפרטואר יותר מרגש, מפתיע, מאתגר, קשה, נדיר. חברים, תגידו לסש"י שאין בנצר פרגיות ממולאות, שלא יבוא אליי בטענות כשהוא יגיע לנצר. אילו הייתי פסיכולוג, הייתי אומר שהתערבב אצלו בראש המונח שהשתמשתי בו: "מלצריות חינניות", והקולמוס שלו פלט : "פרגיות ממולאות". תראו איך המוח האנושי עובד ומה עושה האוכל לאנשים. חתימה טובה וצום קל.

משהא

New member
אליק ידידי הרקדה טובה פנים רבות לה

בכדי שאפשר יהיה לדון לגופו של עניין ולא לגופם של אנשים ומזון כפי שעשית אנסה להביא את שאני חושב לגבי טיבה של הרקדה. הרקדה שרוב קהל הרוקדים בה מרוצה מכל מרכיביה היא הרקדה טובה. אין כל קשר בין הרקדה טובה לטובה פחות בסוג הרפרטואר אלא לרמתם והעדפתם של הרוקדים. כל הרקדה שבה אחוז ניכר לא רוקד ועומד בצד היא הרקדה רעה. הרע ביותר זה להשוות בין הרקדות שונות בהם הרפרטואר אחר וידיעת הרוקדים אותו שונה. בהחלט יכולות להיות שתי הרקדות טובות שיש שוני ביניהן. יש מתחילים, יש בינוניים ומתקדמים ועמים, וכל השאר..... לשנות רפרטואר אצל מרקיד אפשר וראוי רק כאשר קבוצה גדולה ומשמעותית שאינה מרוצה וחושבת שאפשר לתקן מבפנים מובילה מהלך כזה כפי שהיה בזמנו אצל שמעון עשור כאשר לא פחות מ - 50 זוגות תמכו במהלך לשינוי ואיזון בין ריקודים חדשים לישנים וזה הצליח. אף על פי כן וטוב שכך שמעון עשור אינו שמעון מרדכי, הרפרטואר עדיין שונה בחלקו ובשתי ההרקדות מרבית הרוקדים מרוצים ומצביעים ברגליים. אין עדות טובה מזו שאתה מתאר כאן (ולא בפעם הראשונה !!) שאצל ישראל שיקר בנצר הרוקדים מרוצים ממה שיש להם ורק אתה ואולי מיעוט נוסף מנסה לשנותה ונראה שרוב "השועלים השמנים" במקום לתמוך בך מעדיפים ללכת לאכול או להדבק לקירות. לא שס"י לא יענקלה ושוש, לא אני ולא פטרושקה ואחרים יעזבו הרקדה נהדרת של אדם יקר שמעון מרדכי כי לנו היא הטובה שיש. אין זה מוריד כהו זה מטיבן של הרקדות אחרות טובות לא פחות לאלו מהרוקדים שלהם הן מתאימות. המפליא אותי ביותר אליק זה המושג "אומץ" שאתה מנסה לשים על ישראל שיקר. הרקדה אינה נמדדת באומץ אלא בחוכמה ורגש. מרקיד צריך לחוש את קהלו להתחשב ברצונותיו ולדאוג בעיקר שכל רוקד ילך הביתה מרוצה. נדמה לי שאת זה מנסה לעשות שיקר בשנתיים האחרונות בעיקר. ולבסוף איני מבין מדוע הלחץ ? הרי את כל הרשימה שכתבת ועוד מאה ריקודים שלא כתבת אתה יכול לרקוד כל שבוע אצל שמעון מרדכי בברנר ואצל שמעון עשור בגן נחום שם אתה רוקד!!. אם קהל הרוקדים בנצר סירני, וזה מה שאני שומע וקורא, מרוצה מאד מההרקדה ונוספו איליה רוקדים מהשורה הראשונה מדוע צריך לשנות. תן לישראל שיקר לנהל ולהפתיע הוא עושה עבודה טובה. לא אתייחס כמובן לכינויים שנתת לחבריך ולכך שאתה קובע מה הם צריכים לאהוב או לרקוד סיון חברתי כהרגלה הגיבה ברכות, ונראה מה יעשו אחרים. סיוון את לא שמנה ואת מותק !!! מתגעגע לראותך. ריקודים שמחים אורי גבעוני

סיון 37

New member
אורי ידידי!

אהבתי מאוד את אשר כתבת, במיוחד אני מזדהה עם : "המפליא אותי ביותר אליק זה המושג "אומץ" שאתה מנסה לשים על ישראל שיקר. הרקדה אינה נמדדת באומץ אלא בחוכמה ורגש. מרקיד צריך לחוש את קהלו, להתחשב ברצונותיו ולדאוג בעיקר שכל רוקד ילך הביתה מרוצה. נדמה לי שאת זה מנסה לעשות שיקר בשנתיים האחרונות בעיקר". אתה גם צודק באומרך ששיקר עושה עבודה טובה. יעיד על כך אליק שמקפיד לפקוד את הרקדת "השועלים" מדי שבוע. הייתי שמחה לו היה מפסיק להשתמש במשלי קרילוב ולהשוות את הרוקדים לחיות. לי אישית לא נעימה ההשוואה. תודה לך על ההסבר היפה. נהניתי לקרוא! מתגעגעת אליך ומאחלת לך שנה טובה וגמר חתימה טובה!

למעלה