בכצט

nurita3

New member
בכצט

שלום אני מוגדרת עם מחלה אוטואמונית וסמטומים של בכצט המחלה התפרצה לאחר הפלה טבעית בשבוע 14 קבלתי אנטיביוטיקה והגוף שלי דחה את האנטיביוטיקה והופיעו לי כ7 נגעים בגפיים התחתונות מעיין אפטות ענקיות לקח כחודשיים להבראה קבלתי סטרואידים במינונים גבוהים מאוד מאוד שעליתי במשקל 15 ק"ג ההבראה היתה קשה מאוד עם כאבים נוראיים היום כ3 שנים אחרי אני עדיין נוטלת סטרואידים הגעתי למינון של 5 מ"ג ליום של פרדניזון תפקדתי יפה כמה חודשים לאחרונה אני מרגישה כאבים חזקים בפרקים בברכיים לרוב קשה לי ללכת מרוב כאבים לפעמים גם יש לי חום פנימי וכשאני מודדת זה מגיע עד 38 מעלות חום שכחתי לציין שאני במעקב עם ראומטולוגית מידי 4-6 חודשים אני מרגישה כאבים בכול הגוף כמו התקררות אבל זה לא וגם כאבים בפרקים בידיים וחזרו לי האפטות בפה האם אני אמורה להתחיל לחשוש שהמחלה מתפרצת שוב ליצור קשר עם הרופאה שלי? או שזה משהוא אחר! לגבי הבכצט עשיתי בדיקת דם ואין לי את הגן b52 יש לי b27 האם זה מאותה משפחה? מחכה לתשובה מהירה

בכצ'ט

בכצ'ט יכולה להופיע אצל כל אדם. יש אנשים בעלי סיכון גבוה יותר לבכצ''ט ואלו הם בעלי רקמות B5, B51 ,B27. אצלך התמונה הקלינית בהחלט אופיינית לבכצ'ט לכשעצמה, אם נוסיף את הימצאות רקמה B27 הרי שאין כאן כל צל של ספק לגבי האבחנה. יחד עם זאת חשוב להיות במעקב ראומטולוגי קבוע, שכן ייתכן כי הבכצ'ט היא רק תחילתה של מחלה אוטואימונית סיסטמית, הרי שהתווספו לאפטות גם כאבי פרקים. עקרונית, כל החמרה או שינוי מהותי במצב הבריאותי מצריך יצירת קשר ובדיקה אצל הראומטולוג המטפל.

nurita3

New member
בכצט

כמו שתארתי קודם המחלה התפרצה עם אפטות ענקיות בגפיים התחתונות האפטות התרפאו אבל יש לי סימנים ענקיים שהיום זה בצבע חום סגול שלא עובר האם מומלץ ללכת לראות רופא פלסיקאי כי רופא עור אמר שאין מה לעשות בנושא נשאר ככה כול החיים אני לא מראה את הרגליים הם כול הזמן חבויות אפילו בקיץ בים אני עם טייץ ארוך מה עושים?הנגעים האלה גם כואבים נורא לאחרונה מעיין כאב שמושך . ויש לי עוד שאלה אני נמצאת היום בתהליך של טיפולי פוריות ונוטלת סטרואידים הם בזמן טיפולי פריון חייב ליטול את סוג הכדור הזה נמאס לי פשוט מהסטרואידים האלה הגוף שלי מפוצץ בסטרואידים יש כדור אחר חלופי תודה רבה מחכה לתשובות

בכצ'ט

עקרונית כיוון וזוהי מחלה אוטואימונית, כאשר יש התפרצות משמעותית הטיפול הוא בד"כ של קורטיזון על מנת לדכא את מערכת החיסון. אכן רופא העור צדק, אין מה לעשות לגבי הנגעים. חשוב מאוד להימנע מכל חשיפה לשמש, גם של חלקי גוף אחרים, ולהימנע ממקלחת עם מיים חמים מאוד. לגבי טיפולי ההפריה. עניין הקורטיזון מאוד בעייתי, וכדאי להתחיל בטיפולים רק אחרי שהגעת למצב רמיסיה בבכצ'ט, כיוון שהקורטיזון משבש את המערך ההורמונלי ואם בכל זאת תכנסי להריון, יש לו השפעה על העובר: מהפלות ועד פגיעות שונות בעובר. חשוב ליידע את הרופא המטפל בעובדה שאת מטופלת בקורטיזון. כרגע הדבר החשוב ביותר הוא טיפול בבכצ'ט ולא טיפולי ההפריה. ההשלכות של הבכצ'ט אם היא תופיעה בהריון יהיו קשות, מקרישי דם ועד הפלה כמעט בטוחה. אל תזניחי את הטיפול בבכצ'ט! מקווה שעזרתי

nurita3

New member
בכצט

תודה על התשובה קצת הפחדת אותי לגבי טיפולי הפריון שלי כי נאמר לי שאין בעיה ליטול סטרואידים לפני ובמהלך ההריון וגם במינונים גבוהים יותר לפי הצורך . ואני אחרי שתי הפלות השבועות מאוחרים לפי הבדיקות נאמר לי כי נמצאה הבעיהבכצט *וקרשיות יתר ואין בעיה להרות שוב. לגבי הנגעים ברגליים אני מבינה שצריך פשוט לחיות עם זה זה מכוער ברמות קשות כי זה 7 נגעים בגדלים שונים זה התפרץ לי לאחר הפלה לפני כ3 שנים קבלתי שני סוגי אנטיביוטיקה לקחת לאחר ההפלה וכמה ימים לאחר מכן הרגשתי כאבים חזקים ברגליים והתחילו לצאת שלפוחיות אדומות מלווות בחום גבוהה מהר רצתי לבית חולים חשבו תחילה שזה רגישות לאנטיביוטיקות שניתנו לי והחליפו לי לאנטיביוטיקות אחרות והמצב רק החמיר השלפוחיות גדלו והתפוצצו נלקחו ביופסיות זה לא היה מדבק החום המשיך לעלות ולא נמצאה הבעיה >לאחר מס ימים של החמרה הוחלט לתת לי סטרואידים במינון נמוך ולעלות את המינון כול פעם ולהפסיק את האנטיביוטיקה כי הגוף שלי לא קיבל אותה הפעם ואני נטלתי אנטיביוטיקה בילדות שלי בכמויות גדולות יכול להיות שהאנטיביוטיקה היתה "הטריגר" להתפרצות המחלה או ההפלה שגרמה כמעיין שוק לגוף מאז אני גם לא נוטלת אנטיביוטיקה אני ממש מפחדת . בזמן האישפוז חשבו על חדר לחץ ואחכ ירדו מזה אולי זה היה עוזר לי או יכול לעזור לי מחכה לתשובה המון תודה

בכצ'ט

לא היתה לי כל כוונה להפחיד אותך אך לצערי אלו הן עובדות. לקורטיזון במיוחד במינונים גבוהים יש השפעה טרטוגנית ז"א על העובר, אינני יודעת מי טען ההפך, אך כדאי שתבדקי זאת שוב. בכצ'ט מאופיינת בתופעות שונות, כיבים בפה ובאברי המין, וסקוליטיס הגורמת לקרישי דם ולאובייטיס של הלשכה הקדמית. חשוב לטפל בבכצ'ט ולהיות ברמסיה לפני שנכנסים להריון קרישיות ייתר בהריון, לאו דווקא מתקשרת ישירות לבכצ'ט אלא יכולה להיות כגורם בפני עצמה כאפלה, וזה נשמע ככזה מדברייך, הפלות חוזרות בשלבים מתקדמים על רקע קרישיות ייתר, והטיפול במקרה האפלה הוא דיי פשוט-זריקות הפרין במהלך ההריון. בהצלחה בכל אופן!

בכצט

קשה לומר האם הכאבים העכשויים הם על רקע נכצט או אחר. נראה לי שכדאי להקדים את התור ולהשלים בדיקות מעבדה. הביטויים המפרקים של בכצט דומים לביטויים הקשורים לHLA B27 כך שיש בהחלט שר

nurita3

New member
בכצט

ראשית תודה על התשובה אני הקדמתי תור לראומטולוגית שלי נעשה בדיקות דם ונמשיך הלאה תודה

למעלה