בכללי סתם שאלה.

מה זה "בכל המובנים"?

אינטרנט זה כלי. טלוויזיה - זה טוב או רע? מכונת כביסה - זה טוב או רע? ומכונית? עיתון? סכין?

אתה רוצה לספר לנו משהו?

אין לי מה לומר רק שרציתי לדעת למה ה

החרדים לא משתמשים באינטרנט. זה הסיבה. להם יש הרבה הסברים גם לך יש הסבר?

xslf

New member
כי באינטרנט אין להם שליטה חיצונית

על התכנים ועל ההתנהגות של אנשים, וזה דבר שמפריע להם. מחוץ לאינטרנט יש בחברה החרדית שליטה חיצונית על הרבה מהתכנים שהאדם צורך (איזה ספרים מותר לו או אסור לו לקרוא, למשל) ועל ההתנהגות שלו (ע"ע ההפרדה בין גברים לנשים- שוב, שליטה חיצונית ולא שליטה פנימית על ההתנהגות של האדם), ואילו באינטרנט אין לחברה החרדית כזו שליטה חיצונית על החבר בה: האדם בוחר בעצמו לאן ללכת ואיזה תכנים לצרוך. משם החרדה של החרדים מהאינטרנט.

אבל ידוע הוא שגם רבנים גולשים

באינטרנט אז להם מותר?! אני ממש לא מבין את זה !

xslf

New member
יש רבנים לא־חרדים

וגם בחברה החרדית- הדברים אינם דווקא חד־משמעיים כפי שזה נראה מבחוץ.

uzi2

Active member
החרדים בהרבה מקרים

רואים באינטרנט כלי עבודה, כמו גם כלי להפצת תרבות חרדית. האינטרנט לא נכנס (כמעט) לשימוש בבית שכן בזה הם רואים טריפה. הם מודעים לסיכונים עבור התרבות החרדית, אך גם ליתרונות. אבל על פי יהודה משי-זהב, המצב מבחינת האיסורים לא ממש טוב, וזה לא ממש מצליח למנוע מהרבה צעירים להחשף לתרבות "שלילית" דרך האינטרנט.

יש הרבה תכנים תורניים באינטרנט

רבנים רבים מפרסמים את דבריהם באינטרנט. בין היתר, ישנם הרבה פורומים של חרדים. צירפתי למטה לינקים לפורומים (אלו רק דוגמאות) רוב החרדים גולשים מסלולארי, בגלל שאין להם חיבור לאינטרנט בבית.

xslf

New member
צריך לשים לב שמדובר באוכלוסיות שונות

באתרי השו"ת מסתובבים יותר דתיים-לאומיים, לעומת החרדים שנוטים יותר להשאר בפורומים שלהם (ולגשת אליהם מהסלולר, לעומת דתיים-לאומיים שגולשים מהמחשב בבית). איפה בועז מ"כיפה"? ראיתי אותו מסתובב כאן לפעמים. אני בטוחה שהוא יוכל להוסיף לגבי הבדלי הרגלי הגלישה בין דתיים וחרדים.

קיפוש

New member
../images/Emo140.gifמישהו צלצל?

אכן הציבורים מאוד שונים. (בדיוק כמו מחוץ לרשת) הציבור החרדי (בארץ) מבלה בעיקר בפורומים בהייד פארק תחת נישת "מסורת". אני חושב שפחות מהסללורי שכן במכשירים הכשרים שנכנסו חזק לשוק אין רינגטונים / הורדות/ אינטרנט כלל. עד היום כל מערכות העיתונים הדירו רגלהם מנציגות ברשת. אם כי יש כבר אתרי נישה - וזה בהייד פארק הוא הגדול שבהם. הציבור הדתי לאומי (כיפות סרוגות) הרבה יותר דומיננטי. ורוב מוחלט של המגזר מחובר לרשת פתוחה. ישנם נסיונות לדחוף את הציבור לרשת מצונזרת אך כרגע ללא הצלחה מרשימה. ומבחינת האתרים בהחלט יש הצע רחב, וגם הגופים העסקיים המגזריים מגלים נוכחות ברשת. (אם אתר הכנסת היה זמין אולי הייתי מקשר לדיון שהיה השבוע בועידת המדע של הכנסת בנושא האתרים הדתיים) חשוב לדעת שהציבור הדתי/ חרדי לא מחפש רק דברי תורה ותהילים באינטרנט, כיפה הוא דוגמא טובה לזה. היום בכיפה יש את כל מה שיש באתרים החילונים (אוכל / יצירה / פורומים/ וכו') הסיבה שאתרי הנישה פורחים היא בשל העובדה שדתיים אוהבים להיות עם דתיים והאתרים כמו כיפה מספקים להם את זה. [מקווה שהצלחתי להסביר]

ל"תרבות שלילית" הם נחשפו עוד קודם,

באמצעות העיתונות החילונית היומית. אאל"ט, לפני דיי הרבה שנים, משמרות הצניעות (או גוף בדומה לכך) אסרו על מכירת עיתונים חילוניים בבני-ברק, ואסרו אפילו להחזיק אותם בקיוסקים המקומיים, כי החרדים נהגו לעצור ולקרוא את הכותרות והידיעות שבעמוד הראשי.

השאלה שלי הופנתה

ליורם ליכטנשטיין בכל אופן, נראה לי ש- xslf ענתה לך על השאלה לגבי החרדים.

אה

לא. אין לי מה לספר. פשוט לבקש תשובה במילה אחת זה או כן או לא אז בחרתי בלא. סתם כי התחשק באותו רגע. הזכיר לי את הבדיחה על הבחור שנסע לטיול באירופהנ ושאלו אותו - במילה אחת, איך היה? אמר להם - "טוב". ובשתי מילים, שאלו אותו. אמר "לא טוב". ככה זה כשמבקשים במילה...

למעלה