בכי תמרורים

הגרה1

New member
בכי תמרורים

שלום לכולם, אני חדשה כאן ואמרו לי שכאן אוכל למצוא תשובה לשאלתי - מה המקור לביטוי בכי תמרורים? האם מדובר בשורש מ,ר,ר, או מ,ו,ר, (מרירות, מריר, מרורים)? תודה.

ברוכה הבאה בצל קורתנו ../images/Emo141.gif

ומי שעונה לשאלה, שיסביר גם איך נולדה המלה "תמרור תנועה" (מהשורש י.ר.ה. ?)

shellyland

New member
תמרור זה לא

מהשורש ר.א.ה? איכשהו תמיד קישרתי תמרור עם משהו שמראה, אם כי לרוב אני פשוט משתדלת להתעלם ממנו. בעיקר אם הוא נוגד את כוונות הנסיעה שלי.

shellyland

New member
הלו! אני את התיאוריה עברתי!

אני נכשלת רק במבחנים של החיים, ורק בגלל שיש בהם יותר מדי שאלות מכשילות

עופר ב.ה

New member
"הציבי לך ציונים, שימי לך תמרורים"

שתי ליבך למסילה דרך הלכתי (קרי הלכתְּ), שובי, בתולת ישראל, שובי אל עריך אלה" ירמיה ל"א 20. מכאן תמרורי התנועה. א.ש. הרטום מפרש: תמרורים=עמודים. אא"ש מציע שתמרור בהוראה זו מקורו ב"תומר". זוהי מילה דו משמעית, כיוון שרק בפסוק 14 באותו פרק כתוב: "כה אמר ה´: קול ברמה נשמע, נהי בכי תמרורים: רחל מבכה על בניה, מאנה להינחם על בניה, כי איננו". כאן, "תמרור" מן מ.ר.ר, במובן של מרירות. בוקר טוב. ועגבניות שרי מיובשות אפשר לקנות של אוליביה, אבל כשמכינים לבד זה יוצא הרבה יותר טעים (לא אני, אמא).

הגרה1

New member
רוטב לפסטה

1.לגבי עגבניות השרי - גם אני מאוד ממליצה על עגבניות של אוליביה. עם שמנת וזיתים זה אחלה רוטב לספגטי. (חבל שאתה לא ורק אמא...). 2.אם המונח תמרורים מהשורש מרר, איזה משקל זה? כי למשל, בהשוואה: שורש א,ט,ט - תאוטה שורש ע,ז,ז - תעוזה שורש פ,ל,ל - תפילה. לכן זה לא ממש הסתדר לי...

גנגי

New member
אין קשר

תפילה, תאוטה ותעוזה הם שמות פעולה, ואילו "תמרורים" הוא שם עצם (במקרה של העצם המשמש להכוונת התנועה) או שם תואר (במקרה של הבכי).

shellyland

New member
הגרה כפרה ../images/Emo24.gif

אני לא יודעת לענות לך, אני משאירה את זה למומחים הלשוניים של הפורום (גנגי... מה קרה אהובתי? לא התעוררת הבוקר? יותר מדי נתן זך?) אבל רציתי גם אני לברך אותך בצל פורומנו ולקוות שינעם לך.

גנגי

New member
אכן התעוררתי,

וזה הזמן לספר לך שנהניתי מאוד מהחידוש הלשוני של הבוקר: תמרור מהשורש "רא"ה"!!!!!
ובטח גם כביש זה מהשורש "נח"ש", לא? עובדה, הוא מתפתל לפעמים....

shellyland

New member
אם אישתו לעיתים עוברת

אל תקרא לו עבריין... כנראה שלא הבנת - אצלי תמרור הוא מהשורש ע.ו.ר

nirdagan

New member
בכי תמרורים הוא הבכי של..

מי שנכשל בתיאוריה פעם רביעית.

למעלה