בכי ממושך...

בכי ממושך...

אז ככה.. הילד המתוק עשה בעיות והיה מאושפז שבוע וחצי..מונשם ומורדם (עם טובוס) כנראה חטף איזה וירוס שהשתלט לו על כל המערכות..קיבל כמה אנטביטיקות אבל תכלס לא מצאו מה היתה הבעיה... במהלך האשפוז שלשל אז קיבל אנטביטיקה נגד שלשולים(פלגיל) והוחלף לו האוכל למטרנה אקסטרא קייר, הבעיה שממתי שהשתחררנו יש לו שעות שהוא פשוטט בוכה בלי הפסקה ובלי סיבה נראית לעין, יש למישהי נסיון בנושא?יכול להיות שזה מהפורמולה?אולי לשנות? הוא או ישן או על הידיים בוכה אין מצב שהוא ער ורגוע,

בן כמה הוא?

האם יש תופעות לוואי לתרופות שקיבל?
מה אמרו הרופאים?

אנחנו כמובן לא רופאים, אבל צריך עוד קצת מידע כדי לנסות לסייע.

הרבה בריאות!

בן 4 חודשים כרונולוגי

גיל מתוקן חודש,
האנטביוטיקה גרמה לכאבי בטן אך סיימנו איתה כבר..
מקווה שיעבור לו מהר..

זה גיל של גזים...

כמובן שאם זה ממשיך כדאי לשלול משהו אחר,
אבל אני חושבת שהוא עבר סוג של טראומה במחלה והאישפוז... ויכול להיות שאין קשר בין הדברים.
תהיי קשובה לו ואם נראה לך מצב חריג, תגשי שוב לרופא.
הרבה בריאות!

אורטל OSE

New member
גזים זו בהחלט אופציה

וניתן להקל עליו עם מנשא (כזה מנשא טבעי שהוא נמצא בתוכו במעין תנוחת עובר).
גם ייתכן שזה סתם קצת טראומה וזה יחלוף עם הזמן.

הצרה בתינוקות שקשה להבין אותם

בהצלחה ורפואה שלמה!

טלי 220

New member
משצעלךא סביר ובוודאי משהו מציק לו-

שאלת המיליון דולר- מה?
אנ לא יכולה לענות לך....

האם הוא בוכה בלי סיבה נראית לעין?

האם הוא בוכה סביב ארוחות? האם מקשית את הגב בזמן האוכל?
הסיבה שאני שואלת היא שיש מצב שנקרא ריפלוקס סמוי, האוכל עולה בוושט, אך התינוק לא פולט אותו, וכך אין סימן חיצוני לכך.
הדבר גורם לכוויה בוושט, זה שורף וכואב נורא, ויש לכך פתרון.
אצל אלה זה התחיל בגיל 3.5 חודשים, חודשיים וחצי מתוקן, בדיוק אחרי חיסון שקיבלה, כך שבהתחלה לא הבנו מה קורה לה.

יכול להיות....

הבכי שלו באמת כל פעם אחרי אוכל...
אבל לא אחרי כל אוכל,
ובאמת הוא מקשית את הגב הרבה(לאו דוקא בזמן האוכל)
איך בודקים את זה? מה הטיפול לכך?

הבכור שלי

היה ככה. לא היה לו ריפלוקס בכלל
היו לו גזים. המון. עד גיל 6 חודשים
בדיעבד התברר שיש לו גם אלרגיה (יותר נכון- איסבילות) לחלב- ויכול להיות שזה החמיר את הגזים

צריך קודם כל ללכת לרופאת ילדים

כמו שעינה כתבה, זה יכול לנבוע מאי סבילות ללקטוז או מדברים אחרים.
ריפלוקס זה למעשה חולשה של השוער בין הוושט לקיבה, זה אמור להיות חד כיווני, אוכל לא אמור לעלות במעלה הוושט, אך זה קורה אצל תינוקות קטנים, אל פגים יותר בגלל אי בשלות מערכות. הרבה פעמים בבוקר כשהילדים יותר נינוחים הם בוכים פחות, מהצהריים והלאה יותר קשה להם להתמודד, ואז הבכי מתגבר.

במידה וזה באמת ריפלוקס יש כמה אפשרויות:
להסמיך את האוכל - או ע״י הוספת קורנפלור לתמ"ל הרגיל , או ע״י מעבר לתמ״ל מיוחד אינפמיל AR או נוטרילון AR - עדיף להתייעץ עם רופא, מרשם לאינםמיל מוריד את העלויות בבתי מרקחת של הקופה ( אולי גם נוטרילון, אני פשוט לא מכירה)
ארוחות קטנות ותכופות - ארוחה גדולה מכבידה על הקיבה, מרווח גדול בין הארוחות גורם גם למיצי הקיבה לעבוד שעות נוספות - אלה בגילאי 4-5 חודשים, אכלה 120 מ״ל כל שעתיים-שעתיים וחצי, אחרת ישר היתה החמרה.
האכלה בזוית מוגבהת - שהוא לא יהיה במצב של שכיבה (גם ככה לא בריא, יכול לגרום לדלקות אוזניים), החזקה מרובה אחרי האוכל (את אלה היינו מחזיקים חצי שעה על הידיים, ואח״כ עוד חצי שעה על סלקל), הגבהת משטח השינה - כך שישן בזוית שהראש יותר מוגבה מהרגליים.
לאלה כל הנל לא עזר, והוספנו גם תרופה נגד צרבת - הריפלוקס גרם לה לכוויה בוושט, ורק כשהוספנו זנטק הבעיה הסתדרה.

בהצלחה ותעדכני

סיוט...

הבוקר הוא קיבל חיסון rsv ועד שסיימנו הרופא כבר הלך.. ובצהריים היינו מחוץ לעיר, מחר בבוקר יש לי תור ב9, אעדכן מה אמר...
העניין הוא שבבוקר אפשר לומר שהוא מתנהג בסדר.. ולקראת אחר צהריים ערב זוועה..
למשך עכשיו,אכל ב6:30 ורק עכשיו נרדם אחרי שצרח בתורנות בידיים שלי ושל בעלי,
מישהי יודעת אולי איך רופא בודק את זה?
ואמא של אלה ומתן!!!
קראתי מאמר שלם שלך שכתבת על זה....עזר מאר(אם זו הבעיה..) תודה רבה רבה!!!!

טובה53

New member
איך בודקים ריפלוקס? ניסוי וטעיה

מנסים תרופה של ריפלוקס (או שינוי מזון) למשך שבוע. אם זה עוזר אז ממשיכים עם התרופה (או המזון).
רופא ילדים יכול ללוות את התהליך של ניסוי וטעיה. או דיאטנית ילדים (צריך הפניה מרופא ילדים)
גם רופא גסטרו אבל בד"כ אי אפשר לקבוע אליהם תור לעתיד קרוב. כדאי לך לקבוע תור לרופא גסטרו אפילו את זה לתאריך רחוק, "שיהיה". במקרה הטוב עד אז כבר לא תצטרכו.
לדעתי גם כדאי "להכיל" את הבכי של התינוק, כלומר לא לשדר לו הילחצות מהבכי, במקביל לזה שמנסים לחפש ולברר איך להקל עליו את מה שמציק לו. מותר לתינוק לצרוח.
בהצלחה!

עדכון...

היינו אצל הרופא וכמובן שהבונבון היה בשקט ולא צייץ אז הרופא בקושי האמין לנו אבל אחרי ששכנענו אותו הוא החליף לנו אוכל,עברנו לנוטרמיגן...
ולי נראה שהמצב רק מחמיר..יכול להיות???

למעלה