בכי אחרי אמבטיה

ddkai

New member
בכי אחרי אמבטיה

שלום ענת, בני בן החודשיים וחצי אוהב לעשות אמבטיה (עד גיל 3 שבועות בכה באמבטיה ולאט לאט התרגל), כשהוא מתחיל להיות קצת לא נינוח או כשסיימנו את האמבטיה ומוציאים אותו למגבת הוא מיד מתחיל לבכות ולא מפסיק בכל התהליך של ההלבשה, עד שמרימים אותו וגם אז ממשיך קצת לבכות. ניסינו הרבה דברים, המוצץ קצת מרגיע אותו אבל הוא מעיף אותו כל הזמן וממשיך לבכות. הבאנו לו אפילו את המובייל שאוהב ומוסיקה ושרים לו שירים ומה לא... אבל הוא ממשיך בסירנה , אפילו ניסינו לקלח כשהוא אמור להיות ממש רגוע ולא הגיוני שיהיה אפילו קצת רעב ועדיין בוכה הרבה. מה אפשר לעשות בכדי להרגיע אותו? האם זה משהו שיעבור עם הזמן? אופייני לגילו? תודה

UmaGuza

New member
אולי הוא עייף

גם אצלנו בגיל הזה היה בכי אחרי שיוצאים מהאמבטיה, היא פשוט היתה כבר עייפה מדי בשעה הזו והבכי אכן נפסק כשהקדמנו את שעת האמבטיה בחצי שעה.

ddkai

New member
אין שעה קבועה לאמבטיה

זה תלוי מתי הוא אכל/ישן, בדר"כ בין 18:30-19:30, אולי לפעמים הוא אכן עייף, אבל בדר"כ הוא דווקא אחרי טיול שישן בו לכן לא אמור להיות עייף.

tlcmordo

New member
ייתכן שזה המעבר מחום של המים לקור בחוץ.

נסו לייצב טמפרטורה

נאוה ר

New member
אני רוצה להבין

המגבת מונחת על משטח ואת מניפה אותו באוויר רטוב ושמה על המגבת , עוטפת במגבת ומהר מנגבת ומלבישה? זה התהליך או שפיספסתי משהו?

ddkai

New member
המגבת על הגוף שלי

והוא מונף ישר אליי, עוטפת את כולו ולוקחת למשטח החתלה בחדר ליד.(האמבטיה נעשית בחדר האמבטיה) מרגע שהוא מונח עלי ועטוף במגבת הוא מתחיל לצרוח.

ddkai

New member
רק אתמול חיממתי

וזה לא שינה כלום. כן במרכך.

נאוה ר

New member
הי!

טראומה לא נעלמת בכל שינוי שתעשי. את יכולה, במידה וזה בא בחשבון בעינייך - לא לעשות מקלחת במשך יומיים. ואז לעשות שוב פעם כשכל התהליך מלווה בשירה שלך ולתןך מגבת רכה וחמימה. או לנצל את זה שלא מאוד קר ולהניח אותו ישר עלייך ואז לצרף את המגבת. חשוב כל הזמן לשיר ולדבר ולא להפסיק לשם הלבשה חוץ מאולי חיתול עד שהוא נרגע. לילד שלך כנראה קשים המעברים ועברו עם אמבטיות מוכיח את זה. כמובן שדרך האינטרנט אני לא יכולה לדעת האם הקושי הוא במעבר בין לבוש לערות, מעבר טמפרטורות , מעברי תחושה או אחרים. מצד שני בגיל כה צעיר הזיכרון קצר ולכן הפסקה במקלחות אולי תוכל לפתוח לכם דף חדש. אם את תיהיי רגועה ותשדרי רוגע ומילים גם הוא ירגע. אפשר אפילו להזהיר במילים. ולא אל תצפי שזה מיד יעזור. מילים צריכות לחזור על עצמן כדי שתיהיה להן משמעות. אמבטיות מאושרות נאוה רמון

למעלה