לא הבנתי למה הרסני?!בכיה לדורות
חשבתי שכבר עברו 40 שנה, מאז שהבינו שתכנון עבור כלי רכב הינו הרסני...
ההיסטוריה מוכיחה כי:לא הבנתי למה הרסני?!
מה רע בחניון תת קרקעי באשר הוא?זה יכול היה לתת פתרון לאלפי בני אדם המגיעים מחוץ לעיר להשתתף באירועים ציבוריים בכיכר נו אז מה אם יהיו מספר ארובות ופתחי איורור?1 על מה ולמה יש לפורום ירוק כזה או אחר או לחברה להגנת הטבע עניין בחניון תת קרקעי בלב עיר?! הרי לא עולה בדעתו של אף ירוק או שלך שיפסיקו בנייה,פיתוח,פרויקטי חנייה,גישור,בניה לגובה,כבישים דוגמת כביש 6 כשהם נחוצים ואין אלטרנטיבה ראויה יותר. נכון מאוד ששלומיאליות מובילה את תכנון החניון למקומות הזויים ובמקום חנייה ל-2000 רכב תהיה חנייה ל-1000 רכב וזו חלמאות לשמה אבל זה עניין אחר ולא על כך הדיון.
צר לי..לא שכנעת אותיההיסטוריה מוכיחה כי:
יותר כבישי ויותר חניונים נותנים פיתרון זמני לבעיה. בתווך הארוך, התשתית הזו יוצרת הגדלת עומס, שבסופו של דבר היא בעצמה איננה עומדת בכך. לא בכדי בערים מפותחות בעולם קיימת תחבורה ציבורית שמשנעת את ההמונים, ובמקומות מסויימים, אפילו אוסרים כניסת כלי רכב של מיש שאינו גר במרכז העיר למקום (אלא תמורת כופר-תשלום). אני מניחה שזה עומד על מין עיקרון שמזכיר עיקרון כלכלי, בהתחלה יש היצע גדול (כבישים פנויים וחניונים פנויים), שיוצרים ביקוש גואה (יותר עסקים במרכזי ערים בגלל הנגישות), ששוב מעמיסים על התשתית. אם מישהו היה עושה סקר כמה כלי רכב מחוץ לעיר נכנסים ביום למרכז העיר, ואומר, אני נותן פיתרון לזה, אבל לא מאפשר לאף רכב נוסף להכנס (סוג של מכסה), הייתי אומרת דיינו. אבל זו רק ההתחלה. עדיין לא ירדו באופן רישמי מהרעיון לבנות חניון תת קרקעי באזור רחוב ביאליק. תבין, מעבר לפיתרון המיידי-זמני, שמשרת לא את תושבי האיזור, מדובר במפגע ארכיטקטוני ומפגע סביבתי עצום. הארובות שאתה כל-כך מזלזל בהן, יפלטו גזים רעילים בגובה מפלס הרחוב. מדובר 1000 רכבים, שזו כמות עצומה ביחס למ"ר שהוקצע להם. כמו כן, מן הסתם יהיו מכונות מיזוג שירעישו במידה זו או אחרת. וזאת מבלי להזכיר את אותו פתח נוראי "שבולע" את המכוניות בכניסה לחניון. ד"א, אם אתה רוצה לראות כיצד חניון עירוני שכזה משפיע על התנועה באיזורו, מספיק שתעבור ליד חניון באזל בשעה 17:00. יש פקק עצום וחוסר סבלנות של נהגים. עכשיו, תבדוק כמה ת"א, שעובדים בת"א מחזיקים ברכב, והרי לך, בגדול, כל כלי הרכב המיותרים. הפיתרון הוא ביצירת תחבורה ציבורית יעילה יותר (לא אוטובוס פעם בשעה) זולה יותר (מי שנוסע כל יום באוטובוס או שניים, כבר משתלם לו להחזיק מכונית - ומנגד, הטלת מיסים על צ'ופר הרכב הצמוד מהעבודה) ובטוחה יותר
מה שאני אומרתצר לי..לא שכנעת אותי
א.אותה כמות גז רעיל משתחררת בגובה הרחוב גם כיום כאשר אלפי מכוניות תרות אחר מקום חניה פנוי ב.תחבורה ציבורית אינה פתרון קסם לכולם,בטח לא לשכמותי שמגיעים לפגישות של שעה-שעה וחצי בת"א ומנסים לדחוס מספר פגישות עד הצהריים וגם לא לבעלי רכב מסחרי ונסיעה בתחבורה ציבורית אינה פתרון עבורם.כל נהג הנכנס לעיר ללא רכב גוזר על עצמו ישיבה במשרד עד לשעות הערב וזה לא מתאים .בעלי רכב בד"כ גם ייצאו לפגישות עסקים מחוץ למשרד ואף מחוץ לעיר וכן יצאו מהמשרד בשעות מאוחרות בהן התחבורה הציבורית אל מחוץ לעיר דלילה. ג.רעש מכונות מיזוג?זו לא סיבה שלא להקל את סבל הנהגים בסביבת בית העיריה.ניתן לתכנן מיזוג עם משתיקי קול/בליעת קול ד.חניון באזל הינו דוגמא רעה מאחר והוא כלוא בין מספר גושי בניני מגורים וללא כניסה ויציאה לרחובות ראשיים. ה.לגבי תחבורה ציבורית-אני מסכים שאנחנו בפיגור של עשרים-שלושים שנה בפתרון רכבת תחתית או עילית...בינתיים שיבנו חניון ועוד חניון ועוד חניון ויעלו את כופר החנייה למבני מסחר ובניני משרדים.אין ברירה!
צודקת ...מה שאני אומרת
זה שחניון לא יפתור את הבעיה. חניון, בתווך של 5 שנים רק יגביר את החניה. אולי תסביר לי, למה צריך חניון נוסף, כשחניון גן העיר עומד ריק? תחבורה ציבורית זה גם מוניות, ואיתן אפשר להגיע לפגישות (כשיהיו פחות מקומות חניה). ולא, אני לא עשירה, אבל אפשר לקבל על זה החזרים. לצערי, בנושא החניה, כמו הפוליטיקה, אי אפשר לשכנע. על אדם מפרש את המציאות בדרך מסויימת, ועפ"י זה אומר/מגבש את דעתו. לזכותי, אגיד, שהמציאות וההיסטוריה עומדים לצידי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.