בכח המודעות

בכח המודעות

קרה לכם פעם, שרציתם משהו כל כך חזק, והייתם בטוחים מעל לכל ספק כי תצליחו להשיג את הדבר המסויים. ואז זה קרה, הצלחתם, ניצחתם... מה זה אומר עלינו כבני אדם? האם כך הדברים פועלים? כשאנחנו ממוקדים, בפוקוס מלא, במודעות גבוהה, ללא פחדים... אז אנחנו מצליחים להגיע ליעדים שהצבנו בפנינו. חשבתי על כל העניין הזה בגלל הקושי שיש לי לאחרונה למצוא דירה, ושאלתי את עצמי למה זה קורה לי??? ואז כל התחושות שמפריעות לי בדרך עלו וצפו. הפחד מפני החדש... והלא ידוע... ההרגל...אוי ההרגל כמה שהוא מקבע אותנו בעבר. החלטתי לשנות גישה, לקבל את החדש בברכה, בסקרנות, בהתרגשות. להיות במודעות מלאה, שאני אמצא את הדירה הטובה ביותר, עם השותפ/ה המתאימים ביותר. וכך יהיה.. מבטיחה לעדכן בהמשך... מה אתכם יקיריי? האם גם לכם יש משהו שהייתם רוצים להצליח איתו. מה דעתכם לנסות יחד? נוכל לעזור, לייעץ, לתמוך וכל מה שצריך. כל מי שרוצה להשתתף שירשום: 1. מה הוא/היא היו רוצים להשיג (וכרגע בחיים נראה כבלתי ניתן להשגה או תקוע) 2. מה צריך לעשות/לשחרר על מנת להגיע לשם. 3. Happy End - ההצלחה כמובן בהצלחה לכולנו הרבה אור ואהבה

R2

New member
ללא פחדים....!!!

זה מצב שאני לא מקיר..! אם הגעת למצב כזה אז אשרייך.!! את מוכנה לשתף אותנו בהרגשה הזו..?

המטרה- להתגבר על הפחדים

R2 אם תקרא שוב את הודעתי תראה שהתכוונתי אל אותם רגעים (שלצערינו הם מעטים) בהם אנו לא חשים את הפחד, את הספקות ואנחנו בוודאות מוחלטת ואז אנחנו מצליחים. המטרה היא להתגבר על כמה שיותר פחדים ולהצליח בכמה שיותר סיטואציות/מצבים בחיים וכך יש לנו סיכוי לגדול ולצמוח רוחנית ולהתחבר להוויה האמתית שלנו. אני מוכנה לשתף אותך בהרגשה, אך אני חושבת שאין חכם כבעל ניסיון... לכן, בכל מקרה אני ממליצה לך לנסות, אפילו עם דבר קטנטן, ביום בו תחווה את התחושה ולו לשבריר שניה, אתה לא תוכל לוותר על כך לעולם ותרצה להגיע שוב לאותה תחושה מדהימה שגורמת לך להרגיש בורא, בורא של מציאות חייך... אני חושבת שבעצם ההסבר שלי תארתי את התחושה. אני מאחלת לך הצלחה, ואשמח אם תיקח על עצמך משהו קטן שהיית רוצה לשנות בחייך ותשנה. כמובן שגם אשמח לשמוע על כך. בהצלחה אור ואהבה ללא גבול וללא תנאי

R2

New member
הרגעים האלה יכולים להתרבות..?

אם מתנסים בזה ומתמידים הרגעים שהזכרת, יכולים להתרבות,או שהם יהיו יותר ממושכים..?

הכל תלוי בך!../images/Emo6.gif

זה מאוד אינדיוידואלי מאדם אחד לשני...וזה תלוי בך בלבד: כמה רגעים כאלה יהיו לך כמה זמן הרגעים/הדקות/השעות ואולי הימים.... הכל תלוי בך! למה להתמהמה, אולי תתחיל? נו? מה אתה אומר?

R2

New member
כל פעם שאני הולך.....

לבריכה לשחות,אני מפחד מהמים הקרים,ולא קופץ פנימה. ומתחיל להסתובב סביב הבריכה,אם רואה אותי איזה מכיר, דוחף אותי ואני נופל לתוך המים וכך אני שוחה, אם לא דוחפים אותי באותו יום אני לא שוחה. הבעיה בשיטה הזאת שעוד לא גיליתי איך מישהו נדחף כאן לתוך זה ומתחיל..!

א*ל*ד*ד

New member
אולי עדיף ...

שכל אחד ואחת יאמר מתוך הנסיון האישי, על דרכי ההתמודדות עם הפחדים... לדעתי, פחד הוא המחסום הכי גדול שלנו בדרך אל עצמנו ולא כדאי להדחיקו... אני מאמין שכל אחד ואחת מאיתנו חווה את הפחד בשלב כזה או אחר במהלך העבודה הפנימית, ואולי זה המקום לתת לפחד את הבמה, ולטפל בו כמו שצריך... את חוויות ההתמודדות שלי, אביא מאוחר יותר...

שילוב של השניים

גם נכון, אפשר לשלב גם מנסיון העבר... אך מה שאני ניסיתי "לעורר" כאן זה את התשוקה/הרצון להתגבר על משהו ON LINE כלומר, עכשיו, בזמן אמת. משהו שמאוד מפחיד אותנו, (כמו החיפוש דירה שלי לדוגמא) וזה יכול להיות על כל נושא שבעולם: זוגיות, אהבה, עבודה ועוד ועוד... מישהו מוכן להרים את הכפפה?

R2

New member
איך עוברים..?

ממצב של פחד למצב של ללא פחד..? האם זו הבנת המצב שגורמת לפחד להתפוגג..?כל פעם.. או שזה דרגת אמון בעצמך שמורידה את הפחד לתמיד..? או שזה הטפשות שמרחיקה את הפחד..?

NEXT

כל מה שאמרת נכון אבל בתחושותיי אני מרגישה שאנחנו לא כל כך מתקדמים עם הדיון הזה.. אם יהיה לך משהו ספציפי לספר על התנסות, אשמח בכל מקרה אני מאחלת לך המון הצלחה. הרבה אור ואהבה

R2

New member
שבוע שעבר נסעתי לחרמון...

ביחד עם החברה שלי. היא רצתה לעשות סקי,היא מיומנת. ואני מעולם לא עשיתי סקי,אבל רציתי לעשות גבר..!!! שברתי את הרגל,עכשיו היא בגבס. החברה שלי אומרת לי, איזי מין גבר אתה, מה אני אעשה אתך עכשיו..?

א*ל*ד*ד

New member
גם אני השבוע ביקרתי בחרמון

ויצאתי עם "שריטות קלות" פה ושם... העניין הוא שלא גלשתי המון זמן, מזה שלוש שנים... והנה, רק שמתי את המגלשיים ואחרי מספר דקות כבר הרגשתי שאני חוזר לאיכות הגלישה של פעם... בדרך לפסגה, כשאני ישוב על הרכבל, תהיתי לגבי העניין הזה... שלוש שנים חלפו, ותוך דקות ספורות - הכל נמצא. אם תשאל אותי היום, על קורס שלמדתי לפני חודש, לא אזכור כלום... מפליא ? לאו דוקא. בעודי יושב ברכבל, ותוהה בעניין נזכרתי במעשיה יהודית\חסידית : רבי יששכר בער הלך בדרכו לעיירה הסמוכה אולשנייה. כשהיה קרוב לעיירה, פתאום פגש מכר, איכר זקן, שלא פגש זה זמן רב. אמר האיכר לרבי: "שלום רבי. לאן מועדות פניך?" ענה לו הרבי: "לקנות מצרכים מיוחדים מבעוד מועד לחג הקרב ובא". "ומה חדש אצלך" ענה לו הרב, "אין חדש", ענה האיכר , "אין לך אלא מה שהשגת בכוחות עצמך". מאז, היה הרבי אומר: "והזקן מאולשנייה היה אומר: "אין לך אלא מה שהשגת בכוחות עצמך". האיכר, אדם קשה יום, התכוון לכך שהפרנסה תבוא רק בעשר אצבעותיך, היא לא תגיע מהאוויר ולא תיפול משמיים, לכן " אין לך אלא מה שהשגת בכוחות עצמך". הרבי הבין את הדברים במימד אחר. אין לך דבר שלא השגת בכוחות עצמך, שלא עמלת עבורו, שלא חווית אותו. רק דרך החוויה, אתה משיג. רק דרך החוויה מגיעה הבנה, מגיעה ידיעה. זאת בניגוד לידע, שאותו אנו רוכשים בלי שום מאמץ : מספרים, מהרצאות, מהמדיה, וכו... ידע הוא זול, ולכן הוא בא בקלות והולך בקלות. ידע, בלא חוויה, בלא ידיעה, רק ממלא את השכל, מנפח את האגו (הנה, עכשיו אני ידען...) ונותן תחושה מזויפת של התקדמות, של התפתחות. ועכשיו, בדרך לפסגה, על הרכבל, קישרתי זאת לסקי... סקי לא ניתן ללמוד מספרים, ממילים.... עד שאתה לא עם המגלשיים על השלג, אתה פשוט לא יודע איך זה... והלמידה, היא למידה חוויתית. לא למידה שכלית. ובעוד אני יושב על הרכבל, הבנתי למה לקח לי רק מספר דקות "לזכור" לגלוש, הרי כבר ידענו ש "אין לך אלא מה שהשגת בכוחות עצמך..."

אני חושבת,שהבעיה מתעוררת כאשר אנחנו

פוחדים לפחד.כאשר לא פוחדים לפחד הפחד מתפוגג ונעלם לו.

R2

New member
כאשר לא פחדתי לפחד..!

ועשיתי סקי בחרמון,שברתי את הרגל והייתי צריך לעבור ניתוח בחו"ל..! זה מספק אותך..?

ועל זה נאמר: "אשרי אדם מפחד תמיד"

(משלי כ"ח, 14). כי ככל שהאדם יפחד ויזהר מפני מהמורות ומכשלות מציאותיים. כך הוא פחות יחרד מפני מהמורות ומכשלות דימיוניים. ככל שהאדם ישתדל לראות את הנולד, ככל שהאדם יתכונן מראש לפני כל מהלך יחפש איפורמציה, יכין את עצמו ויעשה שיעורי בית באופן יסודי - כך הוא יהיה יותר בטוח בעצמו, והוא יהיה פחות חרד מהתוצאות. וכאשר הוא מגיע למצב שאמור להלחיץ, הרי ככל שיתרכז במצב ובפעולה, ופחות בעצמו - כך פעילותו תהיה יותר עיניינית ויותר פוריה. ככל שהאדם יזדהה עם פעילותו, ככל שהוא יחיה את פעילותו (כל פעילות שהיא, משטיפת כלים וחיפוש דירה ועד פתירת משוואות מסובכות וחיפוש בן\בת זוג), וירגיש שהוא לא פועל את פעילותו- על מנת לחיות, והוא לא חי- על מנת לפעול את פעילותו, אלא שהוא חי בפעילותו ! (ע"פ א.ד. גורדון) כך, מצד אחד, הוא לא יתעצבן ולא יצטער על ביזבוז זמנו (בפעילות סתמית. כמו נניח שטיפת כלים). וכך, מצד שני, הוא לא ידאג ולא יהיה חרד בקשר לתוצאות של פעילותו, (פעילות שהוא תופס אותה כפעילות גורלית בשבילו, כמו נניח מבחן חשוב). ולבסוף, תתכונן לכל דבר ודבר, תנסה לצפות כל מהלך מראש - אך כאשר מיתוך פנימיותך נוצרת תנועה ספונטאנית - לך עם התנועה הזאת ! תן כבוד לקול הפנימי שלך- תפתח את עצמך כלפי עושר האפשרויות הלא חזויות והלא צפויות בבחינת: אהיה אשר אהיה. (את הרעיון של "אהיה אשר אהיה" פיתח אלוף הראבן בסיפרון הנושא שם זה, שיצא בהוצאת כרמל. 2001, מומלץ מאד !) באור ואהבה, פרי מגדים

טאטו6

New member
פוחד לפחד - R2

מה שלי אומר נסיון לא לפחד מהפחד - החרמון - לשבור רגל רגל היא סימבול לדרך , ימין: פיזית , שמאלית: רוחנית איזו רגל ששברת שם מקור הפחד שלך

אסף_

New member
שלום כולם אני חדש פה

הרצון מוביל להצלחה אם תשכנע את עצמך שאתה יכול משהו ואתה מסוגל כמו שאני ניגש למשהו אני חושב לעצמי אני יכול אני מסוגל זה לא בעיה בשבילי ... זה מעלה את אחוזי ההצלחה ככה עובדים בני אדם שאתה חושב שאתה יכול עשית בדר"כ לפחות 50% מהדרך עשית בעצם אם לפני שתלך לישון כל לילה תדמיין תמונה שלך מגיע למטרה שלך לא משנה מהי יש סיכוי גדול שהיא תיקרה (למדתי אל זה) ע"י אמונה שלך בהצלחה ושכנוע עצמי שהסיכוי שתכשל קלוש והתמדה במטרות אפשר להגיע רחוק אני למשל פחדתי שחברה שלי תיפרד אבל חשבתי מצד אחד מה הסיכוי שזה יקרה מצד שני אם היא תיפרד אהבות באות והולכות

R2

New member
שלום אסף,כולנו פה מההתחלה אין ...

חדשים. אם יש לי רצון עז להגיע למודעות פנימית, ואני לא מצליח,אז אני לא עובד על עצמי טוב, או שהרצון שלי לא מספיק..?

ישששששששששש לי ../images/Emo82.gif

הצלחתי והגעתי לשלב מס´ 3.( למי שלא מבין, ראו מסר קודם שלי) האמת זה קרה כמעט מייד לאחר שכתבתי את ההודעה בפורום. ותכננתי לשתף אתכם לאחר שאני אחתום על החוזה. אז זה קרה, ואני מאושרת. מקווה שאולי המסר הזה יניע מישהו לספר לנו על שינוי במודעות שהביא להצלחה. שיהיה לכולם שבוע מלא באור, אהבה, נתינה, ושינויים

למעלה