"בכאילו" צאליק עזרה?

נאן

New member
"בכאילו" צאליק עזרה?

כן אנחנו חדשים בעסק ועוד לפני ביופסיה.זה מצחיק כי אנחנו "בכאילו" חולים ובעצם מחכים לגושפנקה הסופית. כל הדברים המוכנים פשוט יקרים ולכן מחפשים מתכונים בשבוע האחרון. הצלחתי להכין לחם מקמח "המרמוליט" מישהו חשב שזה עוגה באינגלש קייק וטרף לי אותה בטעות. קוסקוס מקמח תירס גס.האם קמח אורז זה אורז שנטחן? או אורז שהוסיפו עוד משהו? מה זה משפר אפיה? זה שצמוד לשימרית? מה ההבדל בין קמחי התירס? האם להשתמש בקמח התירס הדק כמו קמח רגיל? עוגות פסח ניתן להכין כי אין בלי קמח אבל במה להמיר את הקמח מצה? אשמח לקבל מידע. נאנוש

נטלי22

New member
אם אתם עדיין ממתינים לביופסיה

מאוד חשוב שתמשיכו לאכול גלוטן, כי אחרת עלול להיות שתצא תשובה שלילית בביופסיה למרות שלמעשה קיים צליאק. אז גם אם יש תופעות לא נעימות, חשוב להתאפק ולהמשיך לצרוך גלוטן רק עוד כמה ימים/שבועות עד לאחר הביופסיה. לגבי שאלות האפייה והבישול- אני אתן למומחי הפורום להשיב. המקסימום שאני מכינה זה עוגת שוקולד פשוטה...

נאן

New member
ים של דמעות

אז באמת הגיעה תשובה מהגסטרו . שלאכול רגיל עד הביופסיה בשבוע הבא. ושכן בדיקת דם הספציפית הזו מאשרת שזה כנראה ציאליק רק חותמת של הביופסיה.וזה לכל החיים. ופתאום הב"כאילו" לי אישית התפוצץ בפנים ואיתו נפתחו הממטרות ללא שליטה. אולי כי אני אישית יודעת מה זה להיות חריגה בשולחן ובכלל. הבת שלי כבר גדולה היא תעמוד בסוף בזה זה כנראה רק אני האמא דואגת. אז היא"תחגוג שבוע" זה קצת עיצבן אותה עד שנכנסה למשטר החדש בלי גלוטן. וגם לקטנה צריך לקחת נוגדים גם לה יש אנמיה. ולי אישית יצא שלילי אבל בביופסיה היתה השטחה של הווילוס במעי. כתבתי לך על הבוקר להגיד תודה אבל משום מה לא הופיעה כאן ההודעה. נאנוש

שמתי לב שהרבה אנשים בוכים בהתחלה...

אני לא אומר שזה לא קשה לקבל הודעה כזו על מחלה ל"כל החיים", אבל אפילו אם זה יישמע רק לצרכי הרגעה ואולי אפילו קצת קיטשי, זה לא כל כך נורא לחיות עם צליאק. אמרתי את זה למישהי שעובדת איתי, שגילו לבנה הקטן את המחלה, והיא גם פרצה בדמעות.. אני באמת לא יודע עד כמה זה עוזר, אבל עם הזמן אני מקווה שתגלי את הטוב שבעניין. מנסיון אישי (צליאקי ידוע משנת 98), אני חושב שהצליאק שינה את חיי לטובה. אני יותר מודע למה שאני אוכל, אני מרגיש יותר טוב מבחינה בריאותית, פיזית ובכלל. שיהיה רק טוב לכל המשפחה :)

אני לגמרי מסכימה

התפלאתי לראות בפורום אנשים שבוכים מההודעה על הצליאק.. לי גילו את הצליאק לפני שנה כשהייתי בת 15 וכמובן שהתבאסתי קצת אבל בסך הכל אני חושבת שהדיאטה הזאת היא מאד לטובה. גם אני מרגישה יותר טוב, הפסקתי עם אכילה של שטויות, בהתחלה שלה היא גם גרמה לי לרזות. ועכשיו יש כל כך הרבה תחליפים מעולים להכל, שבאמת שאני לא מרגישה מגבלה.

אני זוכרת כשהלכתי לרופא שלי לבקש

בדיקות, שיגלה כבר למה אני מבלה את כל זמני בשירותים - אני עוד זוכרת שהוא פירט בפניי את האופציות המיידיות שעולות לו בראש, וכשהוא הגיע לצליאק אמרתי לו שישתדל שזה לא יהיה זה
איכשהו זה היה נראה לי אחד הגרועים ברשימה. למרות שבאמת בדיעבד אני חושבת שזו אחלה מחלה דווקא (אם כבר צריך לבחור, כן
) ולא הייתי ממהרת להמיר אותה באחרת.

למעלה