בי 12 וויטמין די

בי 12 וויטמין די

שלום..
אני טבעוני יחסית חדש. כבר התייעצתי פה בעבר ותודה על התגובות :).
רציתי לשאול.. הבנתי שבכל מקרה מומלץ לצרוך טבליות מציצה בי 12 מתחת ללשון בתור טבעוני.
הויטמין בי 12 שלי היה גבוה מהמומלץ. אחרכך ירד ל1000 ועכשיו אחרי חמישה חודשים ירד כבר ל 450.

השאלות הן: איזו כמות לצרוך, כמה פעמים בשבוע ואיזה סוג טבליות. של איזה עדיף. הבנתי שיש סוג שרשום בו מתילקלובמין שהוא יותר בטוח לשימוש. האם זה תוסף טבעוני? או מן החי?. והאם זה מזיק בצורה מסויימת וכו..
תודה.

נ.ב יש לציין שאני לוקח שלושה סוגי כדורים אחרים באופן כרוני.

ובקשר לויטמין די . יש לי חוסר מהבדיקה לפני חמישה חודשים. הבנתי שרוב האוכלסיה צריכה להשלים. האם יש ויטמין די כתוסף טבעוני ולא מדגים? והאם זה מומלץ להשלים והאם זה בריאותי?.

תודהQ!!!

vegetalien

New member
אז ככה.

B12 כדאי תמיד לקחת. אין סכנה בעודף (הוא מופרש בשתן), אבל גם שלוש פעמים בשבוע זה מספיק בהחלט.
מת'ילקובלאמין עדיף אם יש לך בעיות עם הכליות, או שאתה מעשן כבד. בכל מקרה אחר, הציאנוקובלאמין הישן והטוב אמור לעשות עבודה דומה.

ויטמין D, כידוע, נוצר על העור שלנו כתוצאה מחשיפה לקרני UVB של השמש, כך שבכל מקרה לא אמורים לקבל אותו מהאוכל.
כיוון שחורף עכשיו, אכן בעייתי-משהו להשלים חוסרים בדרך הרגילה.
תוסף טבעוני יש, אך צריך להזמין מחו"ל:
http://www.vitashine-d3.com

קודם כל

תודה על התגובה.

אני מניח שהתוסף הוא אכן טבעוני ולא קשור לחיות או מוצריהן.
איזו חברה היא עדיפה? יש בכלל הבדל גדול? מעבר לויטמין יש בכמוסות דברים שיכולים להזיק? כי הבנתי שישנם תוספי תזונה שמועילים אך יכולים לעשות נזק בדבר אחר.
והאם כדאי לקחת את אלו עם החומצה הפולית שהבנתי שכך הספיגה יותר טובה, או שמא זה יכול לגרום עודף בחומצה הזו?

תודה

בקשר לויטמין די, אני אנסה להזמין אותו מחו"ל. האתר הזה לדעתך מאובטח?
והם רושמים שם את המינון המומלץ והוראות שימוש?

vegetalien

New member
אהמ...

תוספי B12 הם מאוד בטוחים בד"כ. עדיף לקחת את אלו בלי החומצה הפולית, מפני שחומצה פולית בתוסף אינה דומה לוויטמין הנמצא במזון (פולאט).
ספיגה של B12 בכל מקרה נמוכה מאוד, וזאת הסיבה מדוע המינון בכל טבליה כל כך גבוה, אפוא.

לגבי האתר של ויטה-שיין: אין לי מושג לגבי האבטחה שם (מעולם לא רכשתי מהם), אבל משתמשים אחרים בפורום ובפורום השכן (301) כבר רכשו ממנו, ולא הודיעו על שום בעיה.
מינון מומלץ של ויטמין D - קשה לדעת. זה תלוי ברמה שלו בדם, ובגורמים נוספים. כיוון שבניגוד ל- B12 ויטמין D אינו מופרש בעודף, קשה לקבוע מינון אחיד לכולם.
ויטה-שיין מוכרת ספריי של 200 יחב"ל כל התזה וכדורים של 5000 יחב"ל כל התזה. כיום מקובל להמליץ (בהעדר הוראה אחרת) על מינון של כ- 1000 עד 2000 יחב"ל ביום.
בכל מקרה, כדאי לעקוב אחרי הרמות של ויטמין D, ולפי זה לנסות לשחק עם המינון, כדי לשמור על נקודה טובה, לא גבוהה מדי אך גם לא בחוסר.

vegetalien

New member
*כדורים של 5000 יחב"ל בלי התזה, כמובן

ladybug6

New member
לא סביר שהיה לך מעל 1000

האם בזמן שעשית את בדיקות הדם עדיין לקחת את התוסף?
אם כן, זה הגיוני. אבל זה לא מצביע על המאגרים האמיתיים שיש לך בגוף אלא על הכמויות שמסתובבות לך בדם (ונפלטות בשתן).
כדי לדעת מה מאגרי ה-b12 שגם זמין לגוף שלך צריך לעשות בדיקה אחרי שבועיים שבהם לא לקחת תוסף.
זה בכל אופן המידע שיש ברשותי.

למעלה