בי"ח

shalvale

New member
בי"ח

מעניין אותי להבין – מדוע תמיד כותבים שהחולים והיולדות הפלסטיניים נתקעים במחסומים?? האם זה חוק – ברגע שירדו לאישה המים היא רצה למחסום? חולה מרגיש שהוא הולך למות, המשפחה גוררת אותו למחסום? זה חוק (בלתי) כתוב? האם אין בתי חולים ברשות הפלסטינאית? יתכן ואני טועה ובאמת אין – לא בעזה ולא ביו"ש. אם זה המצב, קבלו את התנצלותי הכנה ואכן יש להתייחס בחומרה לכך שאין נותנים להם מעבר. וכמו כן יש לפתוח בחקירה רצינית נגד ערפאת הכיצד הרשות לא טרחה לפתח מערכת בריאות. ואם אכן יוכח שיש בי"ח ומרפאות בשטחים – מדוע הם אינם מחישים את חוליהם/יולדותיהם לשם??? הרי באותה מידה יכלו לרוץ עם הגוסס לגבול ירדן ולהתפלא מדוע לא נותנים להם לעבור. האם למישהו יש דוחות לגבי בי"ח ברשות? צריך להקים מערך הסברה שיתגבר על טפטוף הארס הפלסטיני.

שמאלני

New member
כותבים מה שרואים..........

למה ללכת סחור סחור גשי ישר לנקודה,והנקודה היא שיש מחסומים שחוצים את עזה,ובכלל את כל השטחים. כדי שהפלסטינים יוכלו להגיע לבית החולים צריכים לעבור דרך מחסום. עכשיו שמגיעה אישה פלסטינית בהריון שעומדת ללדת,חיילי צה"ל עוצרים אותה ולא נותנים לה לעבור. תחשבי שאת עומדת ללדת,ובאים חיילים פלסטינים עוצרים אותך ואומרים לך תחכי אנחנו צריכים אישור שתעברי. תתארי לך בכלל שחיילים פלסטינים ישלטו לך על חיי היום יום שלך,ויתעללו בך מדי יום. קראת בעיתונים מה חיילי מג"ב עשו לפלסטינים,הם הכריחו אותם לשיר איזה שיר,חלקם לא רצו אז הם הכו אותם קשות עד שהם שרו את השיר. לפי איך שאת כתבת אני מבין שאת בצד הימני של המפה,ימין מאוד קיצוני. את לא מסתכלת על העם הפלסטיני,את רואה מחבל אחד שמתפוצץ בחדרה ישר את מכלילה את כל הפלסטינים. את יודעת שכמו שיש אצלנו היהודים זרמים,גם אצל הערבים יש זרמים. לא כולם רוצים מלחמה ולא כולם תומכים בפיגועי התופת,יש זרמים שהם נגד זה. חבל שאת לא מכירה טוב את העם הפלסטיני ורק מה שאת רואה בטלויזיה לפי זה את בונה את הדעות שלך. הרי התקשורת כל דבר מנפחת,קורה דבר קטן ישר עושים מזה סיפורים,כותרות בעיתונים,כתבות כל השבוע. הרי התקשורת לא תלך ותעשה כתבה על הזרם השפוי בצד הפלסטיני,הם יכלו לראין את הזרם המשוגע יותר. אני בכלל חושב שלא צריכים לתת במה לארגוני הטרור אצלנו ברשתות הטלויזיה. צריכים רק להראות את הזרם השפוי יותר שהוא תומך שלום.

shalvale

New member
כרגיל השמאל מביא

הצהרות אמוציונליות. הייתי מעוניינת לדעת אם יש מישהו שיש לו נתונים אובייקטיבים על מערכת הבריאות הפלסטינאית. תודה.

לא נתונים מדויקים, אבל...

האם נראה לך הגיוני שאין בתי חולים ביש"ע? הרי כל פעם אנו שומעים בחדשות על קיומם של בתי חולים אלה!! הסיבה שהפלשתינאים רוצים להגיע לבתי החולים הישראלים, היא שהם טובים פי כמה וכמה משלהם. צביעות לשמה. באופן דומה, הסטודנטים הערבים מפגינים השכם וערב בעד אחיהם הפלשתינאים, אבל איש מהם לא יעיז להחרים את האוניברסיטה העברית בירושלים הכבושה או את אונ´ ת"א שנמצאת בשיח´ מוניס, וללכת ללמוד בביר זית. למה? כי להשוות בין האונ´ שלנו לשלהם זה כמו להשוות בין ביבי נתניהו לרענן כהן מבחינת כריזמה.

Charlie

New member
shalvale

בתי החולים שברשות הם ברמה כזו שעדיף ללדת במטע זיתים ולא שם. אין זה הזמן והמקום לשאול מי אשם ולמה (ולאן הולך הכסף) כי את החולה או הכורעת ללדת במחסום זה לא מעניין. אכן נגעת באחת הבעיות הכואבות ביותר והיא המחסום - סמל הכיבוש הישראלי ביש"ע.

Charlie

New member
אגב, אני החלטתי לבדוק מעט את הנושא

וגיליתי לתדהמתי מציאות יותר קשה משחשבתי! אין מדובר במחסום צה"לי המונע מנזקק פלסטיני להתפנות לבי"ח ישראלי. הרבה מקרי מוות (!!) שיכלו להימנע קרו לאחר שנמנע מאותם חולים מלהגיע לבי"ח בשכם, טול כרם או אפילו לצאת מהכפר שלהם! לא מעט תינוקות נולדו ללא רוח חיים או מתו כעבור זמן קצר לאחר לידתם בשל העיכוב בפינוי האם לבי"ח. מ-ז-ע-ז-ע!

Charlie

New member
shalvale - מה את אומרת על זה?

האם נראה לך הגיוני שהמצב ימשיך כמות שהוא עכשיו? הרי ידוע שהכיבוש במהוותו משחית לא רק את הנכבש - אלא ובעיקר את הכובש!

להלן תגובתי

המחסום הצה"לי אינו נמצא ליד הכפרים סתם כך כי לחילים משמעם והם מעדיפים לעמוד במחסום מאשר לשבת במועדון הפלוגה, לשחק שש-בש עם הסרס"פ או לראות סרטים של ואן-דאם. הפיתרון מצוי בידי הפלשתינאים: יחדלו מהטרור ומהאינתיפאדה, צה"ל יצא מכל אסורי האוכלוסיה שלהם, ויתמקם ב-security locaions, כפי שמורים הסכמי קמפ דיוויד המקוריים. בדרך זו איש לא ימנע מהם להגיע לכל בי"ח שהוא, ובא לציון גואל. לא רוצים להפסיק את הטרור? רע מאוד. זה יוביל להמשך מותם של תינוקות חפים מפשע, אך בין מותם של אלה לבין מותם של תינוקות העם ש1.5 מליון מילדיו נרצחו בשואה, אני מעדיף את האפשרות הראשונה, עם כל הכאב שבדבר. הכל יחסי: ה"כיבוש" שלנו היה ונשאר המוסרי בעולם.

למעלה