בית.

InAnotherTime

New member
בית.

היי. רציתי לשתף.

הכרנו כשהייתי בת 18.
אני והוא זוג מקסים, אנחנו מסתדרים כל כך טוב, יש תקשורת מעולה, הזמן שלי איתו נגמר כל כך מהר, ואני רק מצפה לעוד, וזה הדדי.

פעם, באחת השיחות, הוא סיפר לי שהחלום שלו זה לגור בארה"ב. אמרתי לו שבחיים לא הייתי עוברת.
ישראל זה הבית שלי, בישראל יש את כל המשפחה שלי, חברי הילדות שלי, זה מה שאני מכירה.
הוא סיפר לי שהמשפחה שלו ניסתה לעבור לארה"ב כמה פעמים בעבר וזה נכשל בגלל הפן הבירוקרטי והכלכלי.
מבחינתו לגור בישראל זה סוג של פשרה.

אז לא לקחתי את השיחות האלה ברצינות. לא ייחסתי לזה חשיבות.
היינו ביחד באותה תקופה רק מספר חודשים, אבל לא ראיתי בו בתור האבא של הילדים שלי, לכן מבחינתי זה היה בסדר שיהיו לו דיעות שונות משלי בקשר לעתיד.

אחרי קשר של שנתיים, אני בת 20, בדיוק השתחררתי מצה"ל, הוא נפרד ממני.
הפרידה הזו נחתה עליי משום מקום. הוא פשוט בא אליי, ביום בהיר אחד, טען שאנחנו אנשים שונים, עם שאיפות, רצונות וחלומות שונים, והוא לא רוצה לוותר עליהם, ולא רוצה שאני אוותר על שלי.
הייתי שבורה. אהבתי אותו כל כך.
חזרנו אחרי מספר ימים. הוא אמר שהוא אוהב אותי ושהוא מצטער ושהוא היה שבור, ושהוא מבולבל ולא יודע במה לבחור, בחלומות שלו או בי.
ושאחרי מחשבה, הוא הבין שאני הרבה יותר חשובה לו.
חזרנו להיות ביחד.

מספר חודשים לאחר מכן, היה לנו ויכוח קטן, היום אני לא זוכרת אפילו על מה זה היה.
כחלק מהויכוח, הוא סיפר שהוא ויתר על הכל בשבילי, על החלום שלו לחיות בארה"ב.
לא הבנתי למה הוא מתכוון. זה קצת הפתיע אותי. 'מה זאת אומרת?', שאלתי אותו. לא ידעתי שהוא באמת ויתר על זה.
'החלטתי שאני לא אעבור לחו"ל, בשביל להיות איתך. מה חשבת?' הוא שאל.
'לא יודעת,' מלמלתי. 'חשבתי שזה הכל זמני. שאנחנו ביחד בשביל סתם. ואז יום אחד תקנה כרטיס טיסה, וביי'.
הוא חייך, ואמר 'לא טיפשונת, משחקים עם הציצי, לא עם הלב.'
'למה לא אמרת את זה עד עכשיו?' שאלתי, וקצת כעסתי.
'כי זה פשוט כואב כל כך לחשוב על זה...' הוא אמר ושנינו שתקנו.

לאחרונה ההורים שלו התחילו לחפור לו על חתונה, מה עם חתונה, מה עם חתונה.
והוא שיתף אותי בזה.
כל הנושא הזה, חתונה, היה מעין טאבו כל הזמן הזה, משהו שלא מדברים עליו.
ברור לשנינו שחתונה לא תהיה לפחות עד ששנינו לא נסיים ללמוד. ואנחנו רק בדרך, לכן לא היה טעם להעלות את הנושא. מקסימום לצחוק עליו.
'אני חייב לשאול אותך משהו.' הוא אמר לי אתמול.
'תשאל...'
'עד כמה את פטריוטית?'
'המון.' אמרתי לו. שוב הנושא הזה של ארצות הברית.
'פטריוטית מספיק כדי למות בעד ארצנו או כדי לברוח לארץ אחרת אם יש איום כזה או אחר?'
'לא יודעת. מה זה איום?'
'טילים, מתקיפים אותנו, נו, זה ישראל. זה לא מקום בטוח להיות בו.... חסר?'
'אין מקום בטוח לחיות בו.' שיננתי. 'אני לא יודעת, השאלה שלך מאוד קיצונית ופאסימית. קשה לי לחשוב על סיטואציה שבו אני אחליט לעזוב את הארץ. באופי שלי אני מאוד אדישה. אני לא יודעת על איזה איום אתה מדבר, כי אני לבטח אחשוב שזה שטויות. מן הסתם משפחה וקיום זה הדבר היותר חשוב, אבל אני לא מוצאת סיטואציה שבה אני ארגיש מספיק מאויימת כדי לעזוב את הבית שלי. אתה לא מרגיש שייכות לכאן, אז אתה לא מבין את זה. אבל בשבילי זה בית.'
הוא שתק. במשך הרבה זמן.
'לא התגובה שרצית לשמוע, הא?' אמרתי לו. הוא שתק. 'תקשיב, נמאס לי מזה. אתה צריך לבחור מה אתה רוצה. לחיות בחו"ל או להיות איתי. אבל תבחר כבר ותהיה שלם עם זה. תפסיק לשחק איתי. זה לא פייר.' אמרתי לו.
הוא שתק. 'אני לא משחק בך, אני בחרתי בך. את חשובה לי, אני לא רואה את עצמי בלעדייך. שאלתי את השאלות האלה כדי לדעת אם את איתי באותו הראש או לא. התגובה שלך הייתה מבלבלת, נכון. אבל אני שמח שאמרת מה שאמרת. כי השאלות שלי באמת היו קיצוניות. בסופו של דבר את אמרת שהמשפחה יותר חשובה לך מאשר האדמה, ואני שמח שזו הצורה שאת חושבת.'

פה זה נגמר. חיבוק לפני השינה, ונרדמים.

לא יודעת למה, זה עדיין מטריד אותי. לדעתי, מה שהוא שאל, זו לא שאלה נורמטיבית. הוא מחפש דרכים אולי כן לשכנע אותי לעזוב את הארץ הזו. פה אני מרגישה בטוחה ופה טוב לי, והוא לא.
אני נותנת לו את הלב שלי, את כל כולי, ומקבלת את שלו בחזרה. אבל אני מפחדת שיום בהיר אחד, הוא שוב יקום עם סוויטץ' בראש, ויחליט שהוא לא מסוגל להיות בישראל ויעזוב אותי.
זה לא הוגן. כל הגישושים שלו רק מביעים עד כמה הוא עדיין כמהה לחיות שם.
ואני לא יודעת... איך להתמודד עם זה.

beatman

Member
שאלה קשה

הרבה מהדיונים בפורום סובבים סביב העניין הזה.

ההורים שלי למשל הזכירו את הרעיון לעזוב את ישראל בזמן מבצע "עמוד ענן", הם די נבהלו.

מצד אחד המדינה מקרטעת בהרבה תחומים ואין כל כך תקווה לשינוי באופק, כאשר החיים בחו"ל יותר שלווים, הוגנים ונוחים.
מצד שני הרצון להישאר יהודי ולחיות בארץ ישראל.

Wishful Thinker

New member
בשבילי

הבית זה ישראל.
אמנם לקח זמן עד שהגעתי למסקנה הזו (בכל זאת, לא נולדתי כאן), אבל זו האסוציאציה היחידה שלי לבית.
ובקשר למצב שלך,
אני יודעת שלי היה קשה להישאר בקשר כזה של חוסר וודאות. אני רואה כאן בעיקרון 2 אופציות: או שהוא מחליט שעתידו הוא בחו"ל ואלו החיים היחידים (והמועדפים) שהוא רואה לעצמו ולמשפחתו, כתוצאה מכך אתם נפרדים יפה וממשיכים את החיים כל אחד לדרכו.
או שהוא מחליט להישאר איתך, להתמסד ואז להרגיש "החמצה" או פספוס על כך שכביכול עבורך וויתר על ה"חלום הגדול".. שמן הסתם הדבר הזה ייתן אותותיו בקשר (וכבר נותן ממה שהבנתי), האשמות, ריבים וכו'.
אפשר להבין אותו. פטריוטיות ואהבת מולדת זה לא משהו שניתן להתווכח איתו. מה גם שהוא צעיר ורוצה להתנסות במקומות אחרים.
אגב, אם אין לו אפשרות חוקית להגר למדינה אחרת אז אלו דיבורי סרק ופנטזיות.. ואם יש דברים בגו אז שיגיע להחלטה. עם כל הכאב..
מאחלת לך הצלחה :)

ivgy1980

New member
אהלן! אפשר לענות?

לא ברור האם חברך יליד הארץ, לצורך העניין נניח שכן.

אנחנו, כמי שהיגרו כבר לפחות פעם אחת, מכירים את העניין מקרוב.
את הקושי (של הורינו, בעיקר) לוותר על המציאות, על השפה, על התרבות.
אבל, מי שרוצה - מצליח. ובכל מקרה, היום זה הרבה (הרבה!) יותר קל.

אולם, לא ניתן להשוות את העזיבה החד כיוונית את ברה"מ - לירידה נקודתית מהארץ לטובת ניסיון שעשוי להצליח.
נקודה חשובה דווקא לזכות הרעיון היא שתמיד תוכלו לחזור. בזמנו, לנו לא הייתה דרך חזרה. נו, נכון שהוקל לך?

יכול להיות שחברך חושב על המשפחה איתך, ומתקשה לראות כיצד תסתדרו במציאות הנוכחית בישראל.
אני בעצמי, במציאות של היום, לא מעוניין להקים משפחה בישראל - אני מפחד לקרוס כלכלית.
לפני 5 שנים לא הייתי מעלה על דעתי אפשרות לעזוב. היום, אני מחכה לניירת.

לעיתים, יש הזדמנויות חד פעמיות. אתם צעירים והכל לפניכם. ואת צריכה בסה"כ להחליט:
מה חשוב יותר? האדם שליד או האדמה שמתחת! אין ספק שלשניהם יש תחליפים. מתאים לך?

כפי שאמרו קודמיי - בין לדבר על ירידה לבין לעשות אותה בפועל הפער גדול. גדול מאוד.
אם את אוהבת את חברך - לכי איתו עד הסוף. בין אם תעשו זאת ובין אם לא, הניסיון רק יחזק את הקשר שלכם.

היום, בייחוד לאור הזמינות המטורפת, מאוד קשה למצוא את הזוגיות האמיתית עם האדם הנכון.
לדעת שיש לך גב ותמיכה, תמיד ובכל מצב. את יודעת מה הייתי נותן בשביל אישה כזו?
בשביל אישה שתמיד (תמיד!) תהיה לצידי? כמעט שאין לזה מחיר!

אם הוא אוהב אותך, ואת אוהבת אותו - go on, just do it!
וחיים רק פעם אחד. לא תנסי - לא תדעי מה הפסדת!
ותזכרי, שבכל זאת, תמיד אפשר לחזור...

InAnotherTime

New member
הוא לא יליד הארץ, אני כן.

זה משנה את התגובה שלך איכשהו?

אם לא - כלכלית אפשר לקרוס בכל מקום. אין תעודת ביטוח בכל מקום אחר.
אני מוכנה לעשות בשבילו הכל, חוץ מזה. לא מוכנה להתפשר בנושא הזה.

ESPS

New member
אני מבין אותך

יש אנשים שלא מבינים את המשמעות של "החיבור לארץ ולאדמה".
אני צבר, ולכן אני מבין את זה.
זה לא להיות פטריוט, ולא לאהוב את המדינה.
זה חיבור לארץ, ממש כמו שעץ מחובר לאדמה.
זה מוכנות למות ולאבד הכל, ורק לא לזוז מכאן. גם אם יש מתקפת טילים או אחרת.
מי שחולם להגר מכאן... שיהיה לו בהצלחה.

beatman

Member
כל מי שצבר מבין את החיבור לארץ ?

כל מי שנולד בארץ מסויימת מחובר לאדמה שלה ?
אני למשל נולדתי בבריה"מ (כיום שטח בלארוס) ואני לא מרגיש משום מה שום חיבור לאדמה/ארץ בלארוס...
איך תסביר את זה ?

בנושא הזה יש יל המן מה להרחיב,זו נקודה כואבת.

בקצרה אפשר להגיד שיש אי הבהנה תהומית בינינו, העולים מרוסיה שהצליחו להתחבר לישראל, לבין ילדי הארץ ממוצאים אחרים.

beatman

Member
תרחיב

איזו אי הבנה ?

אני טוען שהרגשת "קשר לאדמה" כלשהי הוא מונח מופשט שמתאר רגש ולא קיים באמת חיבור לאדמה/קרקע.

InAnotherTime

New member
אני חושבת שהכוונה שלו הייתה פשוט

להציג את עצמו שהוא גם צבר וגם מחובר לארץ, לאו דווקא הכללה.

אישית לדעתי יותר קל למי שעבר הגירה בעבר - להגר שוב.

הכותרת שנתת לא מתאימה לסיפור

כי השאלה האמיתית שאת שואלת היא לא מה זה בית, אלא אם יש לך עתיד עם הבחור הזה. וממה שאת כתבת (אגב, את כותבת יפה מאד - זה מה שאת עושה לפרנסתך?), עולה תשובה שאת לא תאהבי.

ממה שאת כותבת, את מצטיירת כבחורה מעשית ומחוברת למציאות, והוא מצטייר כפנטזיונר. העובדה שהוא מפנטז על הגירה (ולא, למשל, על קריירה בשואו ביזנס או על "מכה" בלאס ווגאס שתסדר לו חיים בלי עבודה) היא שולית. מה שמרכזי הוא העובדה שהוא לא באמת מוכן לוותר על הפנטזיה, הוא רק מנסה לגרום לך להיות מחוייבת למימושה. שמעתי סיפורים על נשים שהסכימו, בייסורים גדולים, לתמוך במימוש פנטזיה של בן הזוג, רק כדי לגלות שכאשר הפנטזיה מתנפצת, הן אלו שסופגות את ההאשמות, וכן, לעתים קרובות הן ננטשות. עם ילדים, בארץ זרה. האינטואיציה שלך בעניין הזה מדוייקת. הוא שאמרתי - בחורה מחוברת למציאות.

InAnotherTime

New member
חח יכול להיות שהכותרת לא רלוונטית,

פחות התעמקתי בה. תודה על תגובתך בכל מקרה.
יכול להיות שהוא באמת פנטזיונר, אולי זה גם מה שאני אוהבת בו
השאלה אם הפנטזיה הזו איכשהו מתישהו תפגע בי, ואם זאת באמת רק פנטזיה.

קראתי שוב את הסיפור שלך

את באמת כותבת ממש טוב, שקלת לעבוד כבעלת טור בכלי תקשורת כלשהו?

הפעם צדה את עיני השורה "הוא סיפר לי שהמשפחה שלו ניסתה לעבור לארה"ב כמה פעמים בעבר וזה נכשל בגלל הפן הבירוקרטי והכלכלי".

ואני שואל, האם הוא עשה איזושהי עבודה בנוגע ל"פן הביורוקרטי והכלכלי"? רכש מקצוע שמבוקש בארה"ב, רכש תואר אקדמי שיפתח לו את השער לאוניברסיטה אמריקאית, קשר קשרים עם אנשים שיש להם הכח להסיר מעל דרכו את המכשולים ה"ביורוקרטיים והכלכליים"?

איכשהו נראה לי, שאם את היית מחליטה להגר, היית מתחילה לפעול באחת מן הדרכים האלה כדי לממש את תכניותייך. ואולי, ברובד לא מודע, הוא חש שיש לך את הכוחות האלה ומצפה שאת תעשי בשבילו את העבודה. תצליחי - יופי. לא תצליחי - יהיה את מי להאשים.

זה ההבדל בין תכניות לבין פנטזיות (או כמו שאת קוראת להן, "חלומות"). להגר מהארץ זה לא פנטזיה. להיאחז בחלום בלי לבדוק מדוע נכשלת במימושו ובלי לתקן את שגיאות העבר - זה סימן היכר של פנטזיונר. ולא משנה אם הפנטזיה שלו היא להגר לארה"ב, או להיות רקדן בלט מצליח, או כפי שכתבתי, לעשות את ה"מכה" בלאס ווגאס.

costaet

New member
לא בהרכח מסכים לגבי ה"פנטזיונר"

הכותבת לא ממש התייחסה לסיבות שבגללן הבחור רוצה לעזוב, האם זה סתם ביגלל שארה"ב נשמעת ונראת מגניבה? או שהוא דואג לעתיד שלו ושל משפחתו ושהוא פשוט לא רואה עתיד ל\בישראל.
אם הוא סתם רוצה לעבור לארה"ב כי מגניב שם, אז הוא באמת פנטזיונר טיפשון אבל אם הסיבות שלו היא לשאוף לאיכות חיים טובה יותר לו ולמשפחתו זה פנטזיה אלא סיבה ממשית לרצות לשפר את חייו.
והאמת שבגלל השאלה שהוא שאל אותה והיא לא ממש הבינה מאיפה זה בא אני נוטה לחשוב שהוא דוקא כן ראילי והסיבה שלו לעזוב זה לא כי מגניב שם. וזה מתייחס גם לניפוץ הפנטזיה, לא כל מי שרוצה לעבור לארה"ב חי באשליות, יש כאלה שמבינים שזה סיפור יקר, ומצריך ירידה ברמת חיים לפחות לתקופה מסויימת ולאו דוקא יצליחו להגיע לרמה שהם ציפו לחיות בה.
ואם כל הכבוד למה שאמרת לגבי האינטואיציה, אם היא חושבת שהוא יזרוק אותה אם ילדיו בארץ זרה אם החיים יהפכו לקצת יותר קשים, היא לא צריכה להיות איתו גם בארץ כי זה אומר שהוא לא גבר טוב.

אני גם הייתי כמוהו, לפחות בגישה של לעזוב את הארץ וזה לא היה כי פינטזתי על לחיות בארה"ב אלא כי רציתי עתיד טוב יותר לי ולמשפחתי, גם אם אז הייתי רווק וללא משפחה.

למעלה