בית"רים בחומש

בית"רים בחומש

הרבה מכם אם לא כולכם יודעים על העליה לחומש שהתקיימה אתמול, ו' אייר התשס"ז, יום העמאות הנ"ט למדינת ישראל... יום קודם היה יום הזכרון ויש לציין שהוא עבר עלי ממש ממש קשה השנה ובערב יום העצמאות היה לי מאוד קשה פתאום לשמוח. ואז המורה המדהימה שלי אמרה שזה דבר שמייחד מאוד את עמ"י שהוא מגיע לדרגות גבוהות כ"כ ונמוכות כ"כ שזמנים כ"כ קצרים. אני יכולה לספר לכם שלא ממש עזר ורק בסוף הערב שהיתה הרקדה התחלתי קצת לשמוח... בבוקר כידוע החלה העליה לחומש,---13000---- יהודים הגיעו לחומש..... לאחר עליה של 4 שעות ויותר (ויש לציין שהלכתי יחסית מהר) בתוך ההרים והדרך לא דרך (בגלל שהצבא של מדינת היהודים לא נתן ליהודים לעלות לחומש עם אוטובוסים ולא די בכך עוד חסם את הדרך לפני כן כלומר במקום משבי שומרון לחומש הלכנו מעינב לחומש) הגענו סוף בוף לחומש. התקיימה עצרת בועז העצני לימור הר מלך- סון ועוד גדולים וטובים השתתפו בה ולאחר מכן... היה צריך לרדת... צבא הגנה לישראל בהוראת המושחטים למעלה לא נתנו לאוטובוסים לעלות ולכן התחלנו לרדת ובשלב מסוים כולם נעצרו והחליטו שלא ממשיכים לרדת כי זה מסוכן ומחכים שיעלו את האוטובוסים, בסופו של דבר לאחר יותר מחצי שעה הודיעו שמי שרוצה יכול לרדת ומי שרוצה מאבק יכול להשאר, נשארתי עם עוד 5 חברות ולאחר חצי שעה ויותר שראינו ששום דבר לא זז ונשארנו מהאחרונות התחלנו לרדת עברנו דרך בתים ערביים ושדות ומטעים וכל צעד שהלכתי פשוט הרגשתי שזה נס שלא יורים עלי!!! חוסר אחריות של צבא היהודים שככה מפקיר את אחיהם... ירדנו ואחרי צעידה של שעתיים בחושך מוחלט שמדי פעם מופיע איזשהו ג'יפ או שיורים פצצת תאורה הגענו לשבי שומרון, שם עמ"י הקדוש והיקר יצא אלינו עם כיבוד ושתיה והרבה אהבה... משם כבר הכל הלך יותר מהר אחרי חצי שעה עלינו על האוטובוס וקצת לאחר 12 בלילה הגענו הביתה.... למרות הקושי העצום בעליה (והיה באמת קשה) אני לא מצטערת לרגע על זה שעליתי עם אלפי היהודים היקרים לחומש... (אגב עכשיו אני בקושי דורכת על כפות הרגליים לאחר היותי יותר מ10 שעות ברציפות על הרגליים) המסקנה הכי גדולה שיצאה לי מהיום הזה זה שנכון, המון חיילים ויהודים יקרים מתו על הארץ הזו והנה בכינו וכבר אנחנו שמחים, אלא שלאחר העליה לחומש ועוד בהיותי שם הבנתי כמה העליה הזו ויום העצמאות בכלל זה התשובה הכי גדולה שיכולה להיות שחיילים לא מתו סתם, שאנשים יקרים במותם הענירו לנו את החיים... "אשרי העם שככה לו, אשרי העם שה' אלוקיו". המוני יהודי בחומש....===========================>

שרה אחת

New member
ישר כוח לכל ההמונים

צופיה יקירתי, ישר כוח וחבל שלא אמרת לי שאת שם, היינו נפגשות. גם אנוכי הייתי שם, עם כל המשפוחה ועוד, ואני חייבת לציין שהיה מדהים. היו המוני המוני אנשים והתקשורת, כהרגלה, איננה מתייחסת בסדר הגודל הראוי לאירועי ימין, בניגוד גמור אגב למה שהיא נוהגת כלפי האנרכיסטים נגד הגדר לדוגמא. אנחנו יודעים את האמת ויודעים כמה אלפים היו שם וכמה אכזריות הופגנה מצד מח"ט הגיזרה (לעומת החיילים עצמם שנהגו בסדר גמור). אבל איך אומרים? אנחנו עוד ניפגש. בשמחות. בסוף הצבא נשבר והעלה 3 אוטובוסים שעשו כמה נגלות עם החברה שנשארו בחומש וסירבו לרדת- היו שם כמה מאות. צוחק מי שצוחק אחרון. ולגבי הבית"רים- חבל שלא זכינו לראות עוד מהם. זה דווקא אחד הדברים שיותר מביאים לידי ביטוי את האידיאולוגיה של בית"ר. הרבה יותר מהרבה דברים אחרים. חבל שלא זכינו לראות שם חברי הנהגה וחברי תנועה בכלל. בית"ר צריכה להציב לעצמה מטרות אידיאולוגיות קצת יותר אקטיביות מאשר השתתפות (ברוכה, אגב) בטקסי זיכרון כאלה ואחרים- זה קל. כל הזמן צועקים 'אקטיביזם' ומדברים על הקמת מטה שה"ר וכד' אבל לא מסתכלים איך אפשר להשתתף בפעולות אקטיביסטיות שתואמים את קו האידיאולוגיה ואפשר להשתתף בהן בקלות רבה, אין צורך בתיאום והחלטת החלטות כבדה מידי, יש צורך רק להזיז את עצמנו מהבית ומהעולם הקטן שלנו. אם למישהו יש סימני שאלה בקשר לחשיבות העניין- צריך לקיים על זה דיון ואני אשמח להסביר את חשיבות העניין. זו דעתי, נקווה להשתתפות פעילה יותר בעתיד. יאללה בית"ר. תל חי, שרה העצני

אשרייך צדיקה...

ו... את כן ידעת שאני שם, אני שלחתי לך הודעה (ואז אמרת שאת לא יודעת מי זה כי הפלאפון שלך נהרס או משהו... נו... "משפחה של צדיקים") ואגב ראיתי גם איתי וצילמתי את אבא שלכם אבל אני משום מה לא מצליחה להעלות את התמונות... (בכל אופן אנסה שוב בהמשך... בעזרת ה'). אגב לא ידעתי שהיו 3 אוטובוסים כי כשאני ירדתי היה נראה שנשארנו די מהמאה האחרונים וחברה שלי יצאה עם צלקות נפשיות מעמונה ולכן ירדנו, זה כבר ממש הלחיץ אותה... אגב שרה מה היה בצומת שלמטה לפני חומש איפה שכולם נעצרו ואז המשיכו... זה שהגיעו אוטובוסים עם חיילים ראיתי אבל אחרי זה ירדנו.... אם את יודעת, אשמח לשמוע.... ולמי שלא עלה, לא נורא, תהיה עליה נוספת ובעז"ה שלא לצורך ירידה..... שנזכה להגאל במהרה בימינו אמן.....

שרה אחת

New member
אכן כן

אכן שלחת לי את ההודעה אבל לא הבנתי שגם את שם.. חפיף. היתה התאגדות המונית של אנשים, בעיקר צעירים ומשפחות שסירבו להמשיך וקראו להיאבק עד שיגיעו אוטובוסים, אם זה היה יותר מאורגן זה גם היה יכול להצליח עם כל ההמונים שהיו שם, אבל שטויות. ישר כוח ואני מקווה לראותך בעליות הבאות. תל חי, שרה העצני

למעלה