בית פלטניק נהרס

תותח9

New member
בית פלטניק נהרס

כך חולפת תהילת עולם... היות שהמקום מהווה מפגע בטיחותי (גם ההריסות וגם הבור הענק שנחפר) - מן הראוי לגדר את המקום

מזעזע ומעורר גועל

חלמאות זה כאן. יד אחת מאשרת ויש אחרת הורסת. פשוט עצוב לראות את בית פלטניק הרוס. ישוב כמו עם שלא שומר ומשמר ערכים הסטורים, עתידו לא להיט.... ממש עצוב

gillb

New member
אתם פשוט מגזימים אם הבית הזה

שימור זה טוב וחשוב אבל הבית הזה יושב על קרקע פרטית (של אנשים מגאולים) ומיועד להריסה מלפני שנים רבות. אם כל הכבוד לחשיבותו, רמת אמיר, חשובה קצת יותר. מה לעשות, בחיים יש סדרי עדיפויות. אפשר לחשוב שרק אתמול נודע לנו על רמת אמיר. ל"בית פלטקין" אין שום קשר לצורן או לקדימה. הקשר ההיסטורי שלו הוא לגאולים (אם בכלל). לא נותר לי אלא, לגחך להודעותו של שביט ש"ממש התרגש". ......מוזאון לתולדות קדימה צורן, אני מציע מוזיאון לתולדות השטויות של שביט בשכונת "בנה ביתך" בקדימה. מאחר ואינני חושב ששביט מטומטם לא נותר לי אלא להסיק, שהוא חושב שאנחנו מטומטים. מניעיו של שביט ברורים הוא מחפש קולות בוחרים בצורן. זכרו, כשיבוא היום, הוא לא ישתין לכיוון שלנו. בקיצור, שביט, עזוב אותנו בשקט אם השטויות שלך. בברכה גיל ברקאי, צורן הפרדה עכשיו!!!

gillb

New member
סליחה של שגיאות כתיב.

"אם" בנושא = "עם" "אם כל הכבוד" = "עם כל הכבוד" "אם השטויות שלך" = "עם השטויות שלך" עימכם הסליחה

גיל לא הבנת

שאתה משוחח עם אנשים הזויים שמשמרים בית מזעזע בלי צורה ורקוב , ומזל שהרסו אותו אחרת עוד היו מקציבים כסף לפצות את בעל הקרקע ולשמר את הדבר הזה , ועוד יותר מעניין ששביט מס כבר פתר את כול תחלואי הישוב שהוא רץ בשביל חורבה בלי צורה , נו ועל זה אומרים שאין שכל אין דאגות כנראה שזו נחלתם של רבים בישוב הזה . טוב שהחורבה הזו כבר איננה.

לוטם4

New member
תודה גיל !!

מתושבת עתידית שנהרסו לה כמעט חיי המשפחה בגלל רמת אמיר וחברי מועצה קודמים ונוכחים ...

למה לא בדקת קודם

קנית בלנקו על הנייר אז יש לך בעייה רצינית תחליפי את הרגלי הקנייה שלך . ואל תשמעי לעיצות של חברים תבדקי טוב טוב אם יש מים בבריכה בפעם הבאה .

מייץ1

New member
מצטרפת לדעתך! כתושבת עתידית לא בא לי לפתוח

חלון ולראות את החירבה הזאת מול העיניים..... אם מלכתחילה היו חושבים על דרך נאותה לשימור בתוך פארק ציבורי אז מילא.... אבל כשמדובר במבנה בלב שכונת מגורים זה באמת לא לעניין...

ERIANA101

New member
לו היית בוחנת את הנתונים האמיתיים ולא מפנטזת.

מי שמפנטז על רווח קל ומתעלם מנתונים עובדתיים שלא התלונן שהוא מפסיד כסף עם כל הצער שבנושא מי שרכש מגרש לבניה עצמית ברמת אמיר בטרם היה ברור מה גורלו של הפיתוח במקום פשוט עשה עיסקה מסחרית לא טובה. אז בבקשה להביט במראה ולהאשים את המשתקף בה

תותח9

New member
גיל, התבטאות מיותרת

בית פלטניק (רצוי לדייק בשם הבית) היה הבית הראשון שנבנה באיזור, וככזה יש לו משמעות היסטורית. זו אולי לא חצר כנרת או צריף בן גוריון, אך טוב היה אילו בזמן תכנון רמת אמיר היו מקצים את השטח סביב הבית לגן ציבורי עם נוף מרהיב. בכפר יונה ידעו לעשות זאת, ושימרו את בית נבולסי (בית ערבי, לא קשור לכפר יונה כלל) - בלב גן פורח. בתכנון מתאים משמרים ואף מפקיעים גם שטחים של אנשים פרטיים. זה קורה כל הזמן בתל אביב, בירושלים, בחיפה ובכל הארץ. לצערי זה לא נעשה, עם כל המאמצים שנעשו, כולל גם הרתמותו של ראש המועצה. יכול להיות שהמאמצים לא היו מצליחים, אך מישהו הרגיש כנראה שיש סיכוי להצלת הבית - ומיהר להרוס אותו. אגב, הריסה כזו דורשת תיאום והיתר, וכמובן גידור המקום שהפך להיות מסוכן, וכאיש חוק אתה בוודאי יודע זאת. ההתבטאות שלך כלפי שביט היא סרת טעם, לדעתי, ומיותרת. אני לא מאמין שיש מאחוריה שום מניע פוליטי (כמה מתושבי צורן בכלל יודעים על המקום?). כפי שלי ולאחרים היה עצוב בגלל ההריסה, כפי שעצוב לי על מעשי הרס בכל מקום אחר בארץ - גם לשביט, וגם לגולברי יכול להיות עצוב.

gillb

New member
דודי ערב טוב

1. צודק לגבי השם. צריך לדייק. 2. מסכים, שהיה צריך לחשוב על זה בעבר. אבל, לצערנו זה לא נעשה. בכל המאבקים, שהיו לנו בנושא רמת אמיר (והייתי מעורב בחלקם) לא שמעתי ולא ידעתי על חשיבותו של בית "פלטניק". חשיבותו נודעה לי הרבה אחרי, שהנושא של רמת אמיר כבר היה סגור וחתום. אינני מצדיק את חוסר הידיעה וההתחשבות במקום אבל, אלה העובדות. העיכובים ברמת אמיר (נכון, לבית פלטניק, אין קשר לעיכובים) גורמים לאנשים, שרכשו שם בתים ומגרשים נזק רב! יש לפעול בכל דרך להסרת כל המיכשולים בבניה ובאיכלוס של רמת אמיר. 3. לגבי תיאום והיתר ההריסה, אני מסכים עם כל מילה. במיוחד, בכל הקשור לגידור המקום. גם לפני ההריסה המקום היה מועד לפורענות בכל הקשור לבטיחות. 4. לגבי ההתבטאות שלי כלפי שביט. זו עמדתי ואין זו הפעם הראשונה וגם לא האחרונה שאשמיע אותה. גיבשתי אותה זה מכבר ויש לעמדתי זו חיזוקים, מידיעה אישית. אני משוכנע, שבמהלכיו של שביט יש מניע פוליטי ברור!! אין בכך פסול ואינני מפקפק ולו לרגע, בכנות מחשבתו. הבעיה היא, ששביט ורשימתו לא "שמים" על צורן. כך היה, כך זה בהווה ואין לי ספק, שכך זה יהיה בעתיד. כל מה, שמענין אותו ואת חבריו זו שכונת "בנה ביתך". הוא טרם הוכיח לי אחרת. 5. גם לי עצובה ההריסה. לא פעם ולא פעמיים צעדתי ברגל במקום, עצרתי לראות את הנוף, שנשקף מהגבעה עליו ניצב הבית וזה בהחלט הייתה פינת חמד. לראות את ההריסות היה בהחלט עצוב. בברכה גיל ברקאי הפרדה עכשיו!!!

shavitmass

New member
גיל.

בהיותך חבר סיעה בעבר ותומך נלהב ברשימה שכלל חבריה תושבי צורן - "יחד בתנופה" (שחבריה עושים רבות לטובת כלל הישוב!). אני שוב חוזר על מה שאמרתי בעבר (גם לך), שההחלטה של סיעת "אופק" בבחירות האחרונות , כמו החלטתה של סיעת "יחד בתנופה" - על הרכב הרשימה , אין ולא מאומה !!! לאמר על העשיה למען כלל הישוב ויעידו על זה תושבים מכל חלקי הישוב. כל השאר היא דמגוגיה זולה שאתה נופל בה שוב ושוב. לגבי בית פלטניק - מי שהעלה את ההצעה לשימור ופעל רבות בנושא היה תושב צורן - דודי הולצמן, ראש המועצה ( שתמכת בו בבחירות האחרונות) הוא זה שהרים את הכפפה בשבוע שעבר (וקיבל ממני גם טלפון אישי לברכו וגם הבטחה לתמוך בכל הצעה לשימור), על הפרק גם שימור מבנים נוספים בישוב, לכן הערבוב שלך בנושא זה היא מבחינתי ממש לא במקום. ישבתי הבוקר ( יום א') במשרדו של ראש המועצה ושוחחנו על הנושא , ראיתי את סיכומי הישיבה האחרונה בנושא השימור וראש המועצה אמר שהוא פועל באופן מיידי לטיפול בנושא מול שרונים ביחד עם מהנדס המועצה. יום טוב, שביט

בלי להתבלבל

ולגיל אתה אומר משפט פצצה כמו דמגוגיה זולה שאתה נופל בה שוב ושוב שביט ואתה דמגוג גדול ענק וכמה אתה נופל בדמגוגיה שלך ה"יקרה " שמת לב לא הזולה היקרה אמרתי !

למעלה