בית עץ

מיקולוש

New member
בית עץ

מישהו פה בנה או מכיר בית עץ בנוי העומד כבר מספר שנים ?? יש המלצות?

בינא

Member
מי שגר בבית עץ ימליץ עליו בחום...

כמי שהתמחה בבניה של בתי עץ וגם נותן עדויות מומחה בתחום, חשוב שמי שחובב עץ מושבע ידע כי בתי העץ אינם מתאימים למזג האוויר במדינת ישראל וגם לא למזג הישראלי המצוי שלא אוהב לתחזק את הבית. בית עץ מחייב תחזוקה כל השנה לאורך כל השנים. הוא אינו עמיד לחום כי אין לו מסה (אלא אם נבנה מלוגים וזה כבר סיפור אחר לגמרי)...ולכן מחייב שימוש נרחב במיזוג אוויר לאורך כ-8 חודשים בשנה לפחות. היות ועץ עובד כל החיים גם סדיקות של לוחות הגבס ובעקבות כך תיקונים שוטפים של שפכטל וצבע, הם דבר שבשגרה בבית עץ. גם בבית עץ חובה להתקין ממ"ד ונקודות החיבור בין שלדת המבנה לבין שלד הממ"ד, הם תמיד נקודות תורפה. בתי עץ מחייבים כיום לביצוע ספרינקלרים בכל המבנה וחובה להגיש תכנון של מערכת כיבוי אוטומאטית לאשור מכבי האש כחלק בלתי נפרד מתוכנית ההגשה להיתר. יש להתכונן לדרישות של מטפים בכל הבית בנוסף לספרינקלרים ובנוסף, גלגלת כיבוי אש חיצונית. נדרש להביא אישור לכל חומרי הבניה על טיפולים נגד חרקים ובצוע בגבס עמיד בשריפה (גבס אדום), צמר זכוכית לבידוד (כי אינו נשרף), צנרת חשמל כבה מאליה וכנ"ל חוטי החשמל ועוד. המחיר יקר יותר מכל שיטת בניה ידועה בארץ כיום וזה כולל את השיטה הבזבזנית הקונוונציונאלית המיצרת לפחות 20 טון פסולת בניה...בית עץ מיצר פחות אבל נדרשת התחיבות לפינוי של 20 טון פסולת לועדת בנין ערים כתנאי להיתר ובתשלום ראש על כל הכמות. גם יועצי הקרקע והמהנדסים "חוגגים" על בית עץ ודורשים ביסוס שמתאים למלון גדול בגלל המשקל הקל של המבנה (לא מתחשבים בזה שהממ"ד כבד). בית עץ מאבד מערכו לאורך זמן מיד עם גמר בנייתו, עד כדי כך שהוא מהווה השקעה גרועה ביותר ובנוסף, בתי עץ הם גורמים נוחים להתרבות של טרמיטים ושאר מזיקי עץ למיניהם... אבל כולם יודעים שאין כמו צימר מעץ בגליל... למרות כל האמור, מי שמשוגע על בתי עץ, יגיד לכם שהוא מימש את חלומו מרגיש מעולה והכל יופי טופי...

מיקולוש

New member
וואו!!!!

שיניתם לגמרי את דעתי על הנושא.... מה ששיכנע אותי שזה פשוט ומהר להכין את הבית. אבל להיות לו לעבד - זה בדיוק ההיפך מהכוונה המקורית. תודה לכל המגיבים המהירים, מיכל.

fireman

New member
לגבי הפסולת זה לא מדוייק

משלמים לפי מה שמפנים, פינית 10 טון שילמת על 10 טון, פינית 30 טון שילמת על 30 טון. גם אופן התשלום אינו כפי שתיארת, משלמים בעת הפינוי ועפ"י המשקל בשקילת משאית הפסולת

בינא

Member
איני יודע עם איזה ועדות בנין ערים יש לך עסק..

בת"א דורשים להביא אישור תשלום מראש על כמות הפסולת המחושבת שחישב המהנדס לאותו מבנה. כנ"ל בנס-ציונה, ראשל"צ, "זמורה" ועוד. הדרישה הזו נובעת מהתחמקות של קבלנים מבצוע פינוי הפסולת לאתרים המוכרים בניסיון לחסוך תשלומים, ללא ידעת הלקוח. אם הלקוח משלם מראש לקבלן אין מה לחסוך... בנוסף, אם לא מביאים אישור מהמטמנה על כניסה עם כמות החומר עליה הייתה התחייבות, קונסים בקנס גבוה על כל טון פסולת שחסרה...

fireman

New member
לי יש קשר בעיקר עם הרשויות בדרום

נשמע לי תמוה מאוד עניין הקנסות כי בסופו של דבר....מי יודע כמה זבל יהיה לך? הערכה בתחילת הבניה בסופו של דבר נשארת הערכה. גם אצלי הייתה הערכה של 15 טון, ההערכה הזו נשארה בגדר הערכה אף בונה לא יכול להתחייב לייצר פסולת כפי שקבע המהנדס\קבלן\פקח הרשות המקומית..... מתוך הבית שלי יצא משהו כמו 12 טון פסולת.....גם אם הייתי רוצה לייצר יותר, אין מאיפה. את שאר הפסולת השלימו השכנים שהפכו את המגרש שלי למזבלה....מה שהביא אותי לטוטאל של 30 טון.

mister500

New member
פרוצדורה להטמנת פסולת

התקשרות עם חברה להטמנת פסולת. טופס להטמנת פסולת אישור מהנדס על כמות קוב פסולת שצריך לפנות מיקוח עם החברה על כמות קוב פסולת ( להוריד אותם למשאית אחת ) תשלום של 450 ש"ח וקבלת אישור להטמנת פסולת שמיועד לטופס 4 ( בלי אישור כזה אין סיכוי לקבל טופס 4 ) התשלום הוא אך ורק בעבור הטמנת הפסולת בסיום הבנייה אתה משלם למשאית על ההובלה לאתר הפסולת. לשמור מכל משמר על האישור בלי זה ..הבית החדש והמפואר יעמוד לנצח בלי טופס 4 .

450 ש"ח עבור חוזה הטמנה?

אני שילמתי 80 ש"ח עבור האישור (בגוש חלב)לא נתנו לי היתר בניה עד שהבאתי את האישור.בקשר להטמנה עצמה אני עדין לא יודע,אני בטח אטמין משאית אחת(אף אחד לא יגיד לי כמה פסולת הייתה לי) חברים שלי כשקיבלו היתר לא נתבקשו להביא את האישור הנ"ל זה חוק חדש לגמרי (חודש חודשיים)לדעתי זהו חוק שמבטא את הפניקה שנוצרה בישראל בכל תחום(כאן זה תחום איכות הסביבה)פניקה שנובעת מכיסוי תחת של בעלי התפקידים בארץ,כולם חוששים מהתקשורת ולכן ממציאים תקנות שאת כולן אנחנו האזרחים נבצע ונשלם עליהם(למי איכפת)וגם נתחמן

mister500

New member
ממש לא חדש

החוק הזה כבר מספר שנים , שילמת 80 ש"ח על האישור ...ומה התשלום על ההטמנה ? והמשאית ? החברים שלך יצטרכו להמציא אישורים כאלה בעת הוצאת טופס איכלוס גם אם לא נדרשו להמציא בעת קבלת היתר הבנייה. ובקשר לתקנות.. לדעתי החוק הזה מצויין .כך הקבלנים לא מפזרים הררי פסולת בניין בכל הארץ ומזהמים את מי התהום . רק אוסיף , שראיתי די הרבה בונים פרטיים שקוברים את פסולת הבניין במגרש סמוך או בשטח ציבורי .

יש לי כמה השגות לדברים שכתבת

כמי שבנתה בית עץ וגרה בו, לא נדרשתי לספרינקלים אלא לגלאים וגלגל כיבוי. אין לנו סדקים והממד עומד יפה מאד עם שאר הבית. מבחוץ הוא מחופה טייח כשאר הבתים בשכונה ואינו זקוק לטיפול חיצוני בשונה מבית רגיל. המחיר זהה לבניה רגילה ומה שמקפיץ את המחיר כמו בכל בניה אחרת זה עיצוב הפנים וכמובן תקשורת וחשמל. לא נדרשנו לפנות יותר מהנדרש וזה היה 12 טון ושילמנו עפ"י הנתון הזה ולא יותר. בתי עץ שאני פגשתי נמכרו במחיר גבוה מהממוצע באזור שבו הם נבנו בגלל יחודם. ובנוגע לחרקים וכד' העץ מטופל למנוע פלישה וריסוס פעם בשנה אפילו מונע שאר זוחלים טורדנים כמו נמלים. גם בבתים רגילים נהגתי לרסס פעם בשנה. בנוגע לביסוס, כאשר עובדים עם מהנדס שמכיר את הדרישות לבניה בעץ הוא לא מתכנן יסודות של בית קומות, השילוב בין החברה הנכונה המהנדס וכמובן החשמלאי אין בעיה לבנות בית עץ עמיד יפה וכמובן מבודד נפלא. יש הבדל בין לשכנע את עצמי שאני גרה במוצר הכי נפלא כי זה מה שבחרתי, לבין להבין את כל ההשלכות ולעשות בחירה מושכלת. באירופה הבתים הללו בנויים גם במזג אויר חם ולח וגם בקור ויובש והם לא מתפרקים.

המלצה היחידה בנושא:

לברר ברשויות כיבוי אש והצלה מה תהיינה הדרישות שלהם לאישור המבמנה. יש מקומות שהדרישות כבדות מאוד מבחינה כספית.... לאחר שתדעו מה מצפה לכם, תחליטו אם שווה.

אני גרתי בכזה שנה

בהתחלה זה סבבה כי נראה כמו צימר אבל אחר כך כל העץ הזה פשוט דיכא אותי. חוץ מזה הוא כל הזמן חורק בגלל שינויי טמפ' במשך היום, בקיץ הוא די מתחמם אבל בחורף היה תענוג ובקושי היינו צריכים לחמם. אני לא הייתי מסוגלת לגור בכזה כל החיים.

kitt

New member
יש כמה סוגי בתי עץ, האמריקאי הוא עם שלד מתכת

ברזל או אלומיניום ויש את השיטה השבדית/אירופאית שבה השלד של הבית הוא מעץ. בשיטה האמריקאית יש הבדל בין מקדמי ההתפשטות של העץ לשלד המתכת וזה מה שגורם לסדקים ולרעשים שאת מדברת עליהם, בשיטה האירופאית אין את הבעיה הזו.

kitt

New member
תשובה ממישהו שגר בכזה בית

אנחנו גרים בבית עץ כבר 5 שנים, החלטנו לבנות בית עץ לאחר שאחותה של אישתי גרה בבית עץ 8 שנים וזה היה בית העץ השני שלה מאותה חברה, שנה וחצי אחרינו גם אחיה של אישתי בנה עם אותה חברה בית עץ. לנו בבית יש סדק אחד שנוצר משהו כמו חצי שנה אחרי שעברנו ואם לא הייתי מחפש אותו לא הייתי מוצא אותו, הוא קטן ובפינה לא בולטת. אין שום סדקים בחיבור בין הממ"ד לבין העץ ושום סדקים בחיבור של העץ לקיר שגובל עם הדו שלנו. לגבי הבידוד של הבית בקיץ עד לשעות הצהריים אין שום צורך במזגן ובחורף אנחנו כמעט ולא מחממים כי אין צורך ומדובר על מישור החוף כך שאין כאן משהו שנקרא אויר טוב או חוסר בלחות
לפני הבית הזה גרנו בדירת שני חדרים בגודל שליש מהבית הזה עם מזגן 2.5 כ"ס ושילמנו את אותו חשבון חשמל שאנחנו משלמים היום. המזגנים גם כשהם עובדים רוב הזמן המנוע החיצוני לא עובד כי הבית שומר על הטמפרטורה. החלק היחיד של העץ שדורש כבר שיפוץ הוא הדק ורוב זה בגלל רטיבות שהגיעה מהשקיית הדשא וגשמים, שאר הבית בנתיים ממש לא דורש תחזוקה. אם תרצה אני אמסור בפרטי מי החברה שבנתה, הם לא זולים אומנם, אבל אמינים מאוד ובסטנדרט מעולה.

לקרובי משפחה שלנו יש

בית מעץ (משהו ארופאי) מעולם לא שמענו מהם מילת קיטור (וכשיש בעיות אנחנו שומעים) מה שכן פעם בכמה שנים צובעים את כל חלקי העץ החיצוניים (לכה? מגן כלשהו ) לחברים גם יש בית מעץ אבל מאלו שמצופים מבחוץ ומבפנים ככה שלא נראה כלל כמו עץ לא יודעת לגבי חיבורים לממ"ד אבל בחורף תמיד מאוד נעים אצלם (חריקות יש רק במדרגות)

fireman

New member
אני מתלבט אם לבנות אצלי בגינה

דק מעץ או מפלסטיק בגלל ענייני תחזוקה ושאר מזיקים.... אז בית שלם?

למעלה