בית ספר

בית ספר

ביום שישי שעבר בני בן ה - 11 השחית רכוש בבית הספר, השתולל והיה מאוד קשה להשתלט עליו. לפיכך החליטה המורה להשעות אותו ביום ראשון. אני עובדת ולכן נאלצתי להשאירו בבית לבד. כשחזרתי הביתה גיליתי סימנים לכך שהוא שיחק בגפרורים ודי נלחצתי, המחשבה שיכל לקרות אסון די הבהילה אותי. אני די נגד השעיות, ומן הסתם בגלל בעייתו הוא מושעה יותר מילדים אחרים. מה יצמח מכך שישעו ילד, הרי מבחינתו זה לא עונש אלא פרס. מעבר לכך איני יכולה להישאר ולהשגיח עליו ואין מישהו אחר שיעשה זאת. בבית הספר בד"כ מתחשבים בו אבל גם הם לעיתים מגיעים למצב שהם חסרי אונים.

zivadina

New member
בן 11

שלום רב רוחות סתיו. האם הילד עבר אבחון? האם הוא מטופל? איך הוא מטופל? לדעתי, קשה לדרוש מבית הספר לטפל בילד, אם אנחנו, ההורים, לא מטפלים בו בעצמנו. אני תמיד השתדלתי לוודא שהילד מקבל את כל הטיפול האפשרי על מנת להקטין את הבעיות בבית הספר. בנוסף, היה לי ילד כזה, לא צפוי ומסוכן. השתדלתי לא להשאיר אותו לבד, ואם כן, היו לו חוקי התנהגות ברורים מאוד, כדי שלא יגרום לאסון. וכמובן צריך לקיים מעקב בעזרת הטלפון, כדי לוודא שלא צץ לו עוד רעיון מקורי ומסוכן. אשמח לקבל תשובות על השאלות ששאלתי בתחילת התגובה.

תשובות לזיוה

אני חייבת להבהיר, שבני מאובחן כבר מכיתה ב' ומאז מקבל ריטלין. הנקודה היא, שאני עושה כמיטב יכולתי לעזור לו, אך ישנם מצבים שאינם בשליטתי. בית הספר משתדל לרוב לבוא לקראתנו, גם בגלל בעייתו וגם בגלל שאביו כמעט ואינו קיים בחייו (אני ובית הספר ניסינו לערב אותו, אך הוא סירב לשתף פעולה). אני יודעת שהייתה סיבה להתנהגותו (אביו ביטל את סוף השבוע איתו ועם אחיו, וזה בטח "עזר" למה שקרה). מעבר לכך, גם כשאני בעבודה והוא בבית, יש קשר טלפוני מצד שנינו, אך את יודעת שגם כך הוא יכול לעשות דברים מבלי שאדע.

zivadina

New member
תגובה

קודם כל, הייתי בודקת אם צריך לשנות את מינון הריטלין. לידיעתך, כאשר הילד עולה במשקל, צריך להגדיל את המינון בהתאם. שנית, לא הבנתי איזה ריטלין הוא לוקח. אם הוא לוקח "ריטלין רגיל", אשר מחזיק רק כ-4 שעות, ייתכן שהבעיות מתחילות לאחר תפוגת הכדור. זה אומר שכדאי להחליף לכדור ארוך טווח. שלישית, מה עם טיפול רגשי או התנהגותי לילד? התפרצויות זעם נפוצות מאוד אצל ילדינו. לפעמים כדאי לערב איש מקצוע. מצרפת לך חומר לקריאה. אני מקווה שתמשיכי להיות אתנו ושנוכל לעזור לך מתוך נסיוננו הרב. ברוכה הבאה!

זיוה

הבן שלי מקבל ריטלין ס.ר. 20 מ"ג. הוא נמצא במעקב של נוירולוג שהתאים לו את המינון. בבית הספר הוא מקבל ריפוי באומנות, מעבר לכך לצערי הרבה אין באפשרותי לתת יותר. ו... תודה על קבלת הפנים.

zivadina

New member
הערה על המינון

זה עלול להיות מינון נמוך מדי. ריטלין SR (כתוב עליו 20 מ"ג) הוא מנה של 8 מ"ג ל-8 שעות. הילד שלי קיבל בגיל הזה מנה של 2 כדורים, שזה מנה של 16 מ"ג ל-8 שעות. אני מציעה לך לשקול את העלאת המינון עם הרופא המטפל. לצערנו, יש רופאים שלא מבינים את פיזור המינון של התרופה, וחושבים שאם כתוב 20 מ"ג, הילד מקבל את כל הכמות בבת אחת, ולא היא. הרבה פעמים מינון נכון פותר את כל הבעיות החמורות. אל תוותרי ותחזרי לרופא המטפל.

שויו

New member
המשחקים באש מוכרים גם לי

ודי מפחידים. בני בן 13 "פירומן" רציני וזה מתגבר בזמן האחרון. לא יודעת אם יש קשר בין התופעה הזו להפרעות קשב וריכוז כי זאת תופעה נוכרת אצל ילדים רבים. קשה לי לייעץ לך מה לעשות איתו מעבר ללהסביר ולהסביר ואפילו להראות כמה זה מסוכן. אבל אם ממש לא הייתי סומכת עליו, אולי בכל זאת לא הייתי משאירה אותו לבד. באשר לביס': אני חושבת שעונש ההשעיה דבילי מיסודו ולא משיג שום דבר. אני לא רואה מה בדיוק העונש פה ובדר"כ הילדים די שמחים לא לבקר בביס'. אני נלחמתי עם המחנכת של אחד מבני על העונש הזה והתברר לי לאחרונה שיש להם עונש של השעיה בתוך בית הספר: כלומר הילד מגיע לביס' , לא נכנס ללימודים אלא עושה "עבודות שירות". האמת, זה כבר יותר הגיוני ונראה לי שיש יותר סיכוי שזה ישפיע על הילד מעבר לזה שזה גם יותר חינוכי. כשיתנו לו לתקן את מה שהרס, יש סיכוי יותר גדול שהוא לא יחזור על זה. תנסי לדבר על זה בביס' שלכם אולי זה יעזור.

מנסיוני

ומהכרותי עם עוד הרבה הורים, ידוע לי שילדים אלה מחפשים גרויים כל הזמן, אוהבים לקחת סיכונים ולא צפויים. זה נכון שישנם הרבה ילדים שלא לוקים ב ADHD ועושים דברים מסוכנים, אבל אצל ילדי ADHD זה יותר נפוץ. כמובן שהסברתי לו את הסכנה בדבר בעבר וגם אחרי שזה קרה, אך לא תמיד בעת מעשה הם זוכרים את האזהרות. לגבי ההשעיה, הפיתרון שנתת כבר נעשה, הבעיה היא שגם זה לא תמיד עוזר ואז בית הספר משהה אותו. אני עדיין חושבת שאין בדבר שום עונש לילד,אלא חופש מהלימודים. בשבילי זה עונש. במקום להיות בעבודה רגועה בידיעה שהוא תחת השגחה, אני יודעת שהוא בבית ועלול לעשות דברים מסוכנים. לרוב אין שום בעיה להשאיר אותו לבד, המקרה עם הגפרורים היה חריג אך די מלחיץ.

למעלה