בית-ספר

Superunknown1

New member
בית-ספר

מישהו יכול להסביר לי קצת [הרבה] על כל עניין ה- new school old school ? תודה.

xero1

New member
[][]

ניו סקול - דברים חדשים, לרוב מה כל סוג של פאנק (פאנק רוק, פאנק פופ, סקא, הארדקור) שיצא אחרי שנות ה90, והוא נישמע ככה באמת, שאפשר לשמוע שזה בסגנון חדש, אבל יש להקות ניו סקול שנישמעות כמו אולד סקול, אבל זה לא חשוב. אולד סקול - כל דבר משנת 88 (בעיקר) ומטה. למשל, דוגמה קלאסית - אופרייסן אי וי - סקא-פאנק-רוק אולד סקול ראנסיד - סקא-פאנק-רוק ניו סקול בקיצור, ניו סקול ואולד סקול זה לא סגנון ממש, זה יותר כמו תקופה.

xero1

New member
אה כן..

והקטע של הSCHOOL, אין לי מושג מה זה (כי יש new wave ו old wave אז לא יודע מה, ניראה לי שזה קשור). בכל מיקרה, עוד משהו קטן - כל הלהקות פאנק רוק פאנק פופ הקטנות האלה שיוצאות היום מכל עבר, לזה אתה יכול לקרוא ניו סקול (אלא אם כן, מה שלא יקרה, הן יצליחו לנגן אולד סקול סטייל), ולכל הלהקות המשובחות (הישנות, כמו שאמרנו כבר) אתה יכול לקרוא אולד סקול.

Superunknown1

New member
אה, הבנתי...

כמו עניין הניו וייב, כמו שציינת. עוד שאלה, את הניו סקול, אני יכול לייחס אך ורק לפאנק [ואימו וסקא וכל השטויות האלה...] או גם למטאל, אלטרנטיב ורוק לסוגיו..?

ShLuMp

New member
אמ...

יש את זה גם בסקט אז לא נראה לי שזה רק על פאנק

Ignition

New member
אולד סקול וניו סקול יש גם בהיפ הופ\

\ראפ ככה שהתשובה היא לא

^NB^

New member
סאבלימינל - הבית ספר הישן

P: The Old Skool Old School, Or Not School

ניו סקול הכי טוב...

אולד סקול מגעיל אותי נותן לי צמרמורת חח מה אני יכול לעשות זה ממש מגעיל הכי טוב זה ניו סקול

Sham 69

New member
הסאונד "ניו סקול"

אצל רוב הלהקות מסריח.. אני אישית מעדיף את המוזיקה שלי בסאונד יותר "חורני" וישן.. לא להגזים לגמריי.. אבל שלא יהיה לו סאונד טכני חדש עלוב כזה.. כמו בניו מטאל ..

Superunknown1

New member
old school

זה לא משהו... איכות ההקלטה היא לא איכות, והקול נורא צורם.. מצד שני, תלוי מי הסולן... סקס פיסטולס זה בסדר, וחוץ מהם, ראנסיד ועוד כמה, שחכתי שמן, אני לא מכיר הרבה להקות "אולד סקול" [נו, רק עכשיו התחלתי להתעניין..
]

xero1

New member
ראנסיד זה לא אולד סקול

זה פאנק ניו, והאיכות הקלטה שלהם אחלה ביותר, אולי אתה פשוט מדבר על הקול שלהם (שזה מה שעושה את זה ליותר משובח). אולי התכוונת לאופריישן איוי, זה אולד סקול.

Sham 69

New member
לרנסיד אין סאונד ניו סקול כזה

למשל ב LETS GO שזה הדיסק שאני הכי אוהב שלהם.. יש להם שם סאונד יפה כזה הם מדגישים את הבאס מאוד וזה נשמע טוב

xero1

New member
אה.. מבחינת סגנון

מבחינת סאונד (איכות הקלטה) אפשר להגיד שזה חדש ואיכות טובה, אבל סגנון ניו סקול (יעני 88 פינגרס לוייל, נופקס וכל הדברים המודרנים האלה) זה בהחלט לא.

למעלה