בית ספר

בית ספר

כמה תמים היה להגיע לאסיפת הורים הערב עם רכב... החניה באיזור היתה מחזה סוריאליסטי.. לפני כמה זמן דיברו על תכנון פתרון עתידי להרחבת בית הספר. מישהו יודע מה הכיוון ומה קורה עם זה? איך שזה נראה עכשיו - צריך לתכנן איכשהו שכפול אווירי של כל מרכז הכפר כדי לענות על הצרכים הקיימים, וזה בלי להסתכל על צרכים עתידיים.

רותי777ח

New member
השיחות האחרונות מול המומצה

מדברות על קרית חינוך במיקום חלופי. ככל הנראה באזור הכניסה לכפר אבל עד שהדברים לא יהיו סגורים לא יתפרסם מיקום מדויק. עד כאן החדשות הטובות. לצערי מהלך כזה אינו בר ביצוע במיידי ומדובר על מהלך שייקח קרוב לוודאי כחמש שנים. מה בנתיים? צריך יהיה להסתדר עם המצב הקיים.

שפרים

New member
קריית חינוך

רותי, אני אשמח אם תפרטי מדוע מהלך כזה יקרה רק עוד 5 שנים? מה מעכב?

g i t t i t

New member
קריית חינוך

אם אני לא טועה, מדברים על זה כבר כמה שנים, ולפני כמה שנים אמרו חמש שנים... גתית

פלוני30

New member
קרית חינוך

לפי מיטב ידיעתי. את קרית החינוך אמורים לבנות מאגרת מבני הציבור. כל קופת אגרת מבני הציבור של הכפר מיועדת לבנית הבית כנסת בגבעה המערבית ולכן לא נשאר כסף לקרית החינוך. מה אתם חושבים? מה יותר חשוב? בית כנסת המשרת את הגבעה המערבית או קרית חינוך נורמלית לעתידנו ילדנו של האיזור כולו.?

מקובית

New member
אגרת מבני ציבור????למה??

כשמתכננים כזו קריה הכסף אמור להגיע ממשרדים ממשלתיים. ואםפ לוקחים משהו מקרן מבני ציבור הרי שזו צריכה להיות הקרן של 3 יישובים ולא רק מכספינו.!!! בית הספר מורכב מילדי גוש אדומים. וכך צריכה להיות ההסתכלות והאחריות הפיננסית לפרוייקט.

אז אני מבינה שהכל סגור, למעט התקציב...

מזל שיש את הפורום כדי לסגור את הפינה הזאת. לא נראה לכם שהדיון צריך להיות יותר על המיקום האידיאלי לבית הספר? בעד ונגד המיקום במרכז הכפר, בעד ונגד קריה שיוצאת מהכפר, מה המשמעויות של זה ברמה היומיומית של הילדים, מה המשמעויות של זה ברמה של האווירה במרכז היישוב, רעיונות חילופיים שיש למישהו בעניין. לתפיסתי הפורום הוא מקום להעלות טיעונים לכאן ולכאן ואולי לעזור להרחיב את מפת השיקולים בעניין.

שפרים

New member
אם מראש נגיד שזה יקרה עוד 5 שנים

ואולי יותר, כך גם נתייחס לזה. אם יש אפשרות לתקציב לקריית חינוך, צריך לנצל את ההזדמנות. ידעתם שבכל מועצת בנימין הענקית והענפה, רק בכפר אדומים ונווה צוף אין מעון בנוי? לא מגיע לילדינו מבנה מאבן שלא נוזל או מוצף בחורף? טל כבר כתב בעלון הכפר על מבנה הקבע שנופי פרת קיבלו למעון, אנחנו מקבלים את זה כמו שזה? לאלון מבני קבע לגנים. אתם לא חושבים שגם לנו מגיע? הישוב בן 30 והילדים שלנו מבקרים בגנים ומעון ממבנה קרוואנים, ובבית הספר, יוצאים לחצר צפופה ועמוסה. (קיימת תורנות מגרש כדי שכולם יהנו, למה צריך להגיע למצב כזה?) ובכל שנה מוסיפים עוד כיתות וכבר אין לאן לגדול. בינתיים, הישוב קולט משפחות רבות. בתים יש ב"ה אבל מה יקרה עוד שנה שנתיים שכבר נגיע לגן שישי או נזדקק לעוד כיתות בבי"ס?עד מתי נמשיך כך? אני הייתי מאוד מודה לחבר ועד הנהלה / מזכירות שיוכל להסביר היכן עומדים הדברים, שאולי אנחנו לא חשופים אליהם (כולל עניין אגרת מבנה ציבור). תוץ מזה, מעניין אותי מה אחרים חושבים. אנא הגיבו והביעו דעתכם על נושא חשוב זה.

יכול להיות שזה קשור לתוכנית מיתאר

שהכפר לא סגור עליה כבר הרבה זמן. אם לא יודעים להגיד למועצה איפה למקם את הגנים, את המעון ואת בית הספר, אז אף אחד לא יתנדב להעביר כספים. בזמנו אמרו שיש ועדת תוכנית מיתאר, אין לי מושג מי חבר בה ומה התקדם שם. הרי יש תוכנית מיתאר קיימת כבר מלפני כ 10 שנים רק שאף אחד לא התייחס אליה במיוחד (למשל שם דובר על קריית חינוך באיזור הכניסה לכפר, ולפני כשנתיים האסיפה אישרה בדיוק על אותו שטח הקמת גן אירועים. אאל"ט קרה פעם בדיוק אותו סיפור עם השטח שבו נמצאת המכינה ויועד במקור להית משהו אחר - קרית חינוך? תיכון?). אז בינתיים משחקים בלהזיז את אותם חלקים של הפאזל מפה לשם, ובגלל בעיות תקציב זה נשאר ברמת המתקנים הקיימים או מקסימום שיפוץ קרוואנים. אם שואלים אותי - עם התפתחות השכונות יש צורך חשוב במעיין down town ציבורי, פארק מרכז הכפר, שבו ירוכזו כל הפונקציות הציבוריות בתוך שטח מגונן ומרוצף גני משחקים, ואנשים יוכלו להיפגש. בעולם אידיאלי בית הספר היה חלק חשוב מפארק מרכז היישוב, יש ערך לנוכחותו בלב היישוב, אבל פשוט לא נשאר לו מקום לאן להתרחב וזה פוגע בכולם. לדעתי יש שני מפתחות לפיתרון מרכז היישוב - אחד: שטח בית הספר, שאם יעבור למקום אחר יכול לשמש אכסניה למזכירות, דואר, ספריה, חדרי חוגים, מועדון נוער (שסוף סוף יהיה במיקום שלא יפריע לשכנים), ג'ימבורי, אולי גם גנים, אולי מקומות להשכרה למספרה, פיצה ועוד ועוד ועוד. אפשר להוריד את הגדרות ולפתוח ככה חלל ציבורי שיחבר בין גן פיטמה לאיזור המכולת. שניים: שטח הקרוואנים שצריך לפנות בהדרגה, לטובת המשך הפארק, טיילת, סיפוח נוף הוואדי לטובת כל התושבים, אולי גנים ומעון, ואיזור חנייה למרכז היישוב. אני חושבת שחשוב להסתכל על תוכנית כוללת, אפילו אם היא מיושמת בשלבים לאורך כמה שנים, כי אחרת קורה מה שקורה בכפר תמיד: טלאי על טלאי ו/או הזזות של אותן חתיכות פאזל מצד לצד.

פלוני30

New member
אגרת מבני ציבור

אני התכוונתי לא רק לביה"ס אלא גם למעון, גנים, גני חינוך מיוחד. שמצבם הרבה יותר גרוע מביה"ס. זה נכון שביה"ס כולל את שלושת הישובים ויותר. כי באים גם ילדים מחוץ לגוש אדומים וזה נכון זביה"ס לא יכול להכיל פיזית את כל התלמידים. אני יודעת גם שבנושא קרית החינוך דנו כבר כמה וועדים על מיקומו, טיבו וכו'.. אבל זה תמיד נפל כי יש דברים חשובים יותר שזקוקים לכסף. אני שואלת?למה באלון ובנופי פרת יש מעונות חדשים, גנים חדשים ולנו יש כרגע חמישה גנים ששלושה מהם קרוונים ושתים מבנים של 20 שנה בערך? המעון הוא תלאי על תלאי וכמה שמנסים ליפותו זה קשה. על זה אני מדברת.

רצינית10

New member
האם יש תמורה לאגרה?

צריך ללחוץ...ללחוץ...יש מזכיר ויש ועד הנהלה .נבחרו לדאוג לרווחת כלל הציבור בישוב/ישובים! אז,לקראת השנה החדשה ...יש לעשות!

למעלה