יכול להיות שזה קשור לתוכנית מיתאר
שהכפר לא סגור עליה כבר הרבה זמן. אם לא יודעים להגיד למועצה איפה למקם את הגנים, את המעון ואת בית הספר, אז אף אחד לא יתנדב להעביר כספים. בזמנו אמרו שיש ועדת תוכנית מיתאר, אין לי מושג מי חבר בה ומה התקדם שם. הרי יש תוכנית מיתאר קיימת כבר מלפני כ 10 שנים רק שאף אחד לא התייחס אליה במיוחד (למשל שם דובר על קריית חינוך באיזור הכניסה לכפר, ולפני כשנתיים האסיפה אישרה בדיוק על אותו שטח הקמת גן אירועים. אאל"ט קרה פעם בדיוק אותו סיפור עם השטח שבו נמצאת המכינה ויועד במקור להית משהו אחר - קרית חינוך? תיכון?). אז בינתיים משחקים בלהזיז את אותם חלקים של הפאזל מפה לשם, ובגלל בעיות תקציב זה נשאר ברמת המתקנים הקיימים או מקסימום שיפוץ קרוואנים. אם שואלים אותי - עם התפתחות השכונות יש צורך חשוב במעיין down town ציבורי, פארק מרכז הכפר, שבו ירוכזו כל הפונקציות הציבוריות בתוך שטח מגונן ומרוצף גני משחקים, ואנשים יוכלו להיפגש. בעולם אידיאלי בית הספר היה חלק חשוב מפארק מרכז היישוב, יש ערך לנוכחותו בלב היישוב, אבל פשוט לא נשאר לו מקום לאן להתרחב וזה פוגע בכולם. לדעתי יש שני מפתחות לפיתרון מרכז היישוב - אחד: שטח בית הספר, שאם יעבור למקום אחר יכול לשמש אכסניה למזכירות, דואר, ספריה, חדרי חוגים, מועדון נוער (שסוף סוף יהיה במיקום שלא יפריע לשכנים), ג'ימבורי, אולי גם גנים, אולי מקומות להשכרה למספרה, פיצה ועוד ועוד ועוד. אפשר להוריד את הגדרות ולפתוח ככה חלל ציבורי שיחבר בין גן פיטמה לאיזור המכולת. שניים: שטח הקרוואנים שצריך לפנות בהדרגה, לטובת המשך הפארק, טיילת, סיפוח נוף הוואדי לטובת כל התושבים, אולי גנים ומעון, ואיזור חנייה למרכז היישוב. אני חושבת שחשוב להסתכל על תוכנית כוללת, אפילו אם היא מיושמת בשלבים לאורך כמה שנים, כי אחרת קורה מה שקורה בכפר תמיד: טלאי על טלאי ו/או הזזות של אותן חתיכות פאזל מצד לצד.