בית ספר שקד?

קרנוקה

New member
בית ספר שקד?

אנחנו עוברים לרעננה. אשמח לדעות מהורים שילדיהם הולכים לבית הספר איך הוא ובפרט בכיתות הנמוכות
ואם כבר יודעים כמה כיתות א' יהיו בשנה הבאה וכמה ילדים בכיתה?
תודה!

הרמוניה

New member
יחדיו אמור להיות יותר טוב

ושמעתי דברים טובים על פעמונים
ברוכים החוזרים....
הרמוניה

האחיינים שלי למדו שם

לפי מה שזכור לי הם היו די מרוצים.
לגבי כמה ילדים בכיתה וכמה כיתות עדיף שתתקשרי למנהל/ת בית הספר ותדברי איתה על כל הדברים...

מה שהזדעזעתי מבית הספר הזה, שפעם לקחו את הילדים לטירה והתחילו לדבר איתם על האיסלם (כן כן אל תדברו איתי על סובלנות לדתות אחרות כשלא מלמדים דברים בסיסיים במערכת החינוך- כמובן שלמי שלא מתאים אפשר לוותר על הסיור המיותר הזה.

בכל מקרה, אם תגורו בלב הפארק, אין טעם ללכת לבית ספר אחר. מה שיפה בלב הפארק שיש שם שבילים באיזור הישן יותר וכך הילד בכלל לא צריך לעבור את הכביש (שוב, תלוי באיזה איזור תגורו)

בהצלחה, רעננה עיר מקסימה (עזבתי אותה לטובת מושב אבל אם כבר עיר אז רק רעננה)

ATAF151

New member
מה רע בללמוד על האסלם

אני מתאר לעצמי שלא ניסו לשכנע אותם להמיר את דתם לאיסלם, אלא רק לימדו אותם קצת על הדת הזו.

ATAF151

New member
עדיין לא הבנתי

מה רע באופן חד פעמי בטיול קצר ללמוד מעט על האיסלם?
על היהדות לומדים בהרבה יותר, למשל, לפני כל חג על ידי המורה ועל ידי בנות שירות לאומי דתיות, בהליכה לבית כנסת בכיתה ב' לקבלת התורה, בלימודי תנ"ך שנמשכים 11 שנה ועוד.

מה הקשר בין לימודי תנ"ך ליהדות?

ברוב בתי הספר הממלכתיים, בעיקר בתיכונים, לא מלמדים תנ"ך.
בשיעורי התנ"ך משתמשים בטקסט התנ"כי כדי ללמד מושגים פסאודו אקדמאיים-ספרותיים כמו מריזמוס חוקים אפוקדיפטיים מול קזואיסטיים או "חשיבה ביקורתית" שמשמעה "איזה פוליטיקאי אחראי לכל קטע בתנ"ך".

אם יש לך ילדים בתיכון, נסה לשאול אותם שאלות בסיסיות בתנ"ך.
למשל, מי אמר "הרצחת וגם ירשת"? באיזה הקשר נאמר משל כבשת הרש או משל האטד או מהי אותה כתובת על הקיר.

כעובד דתי כמעט בודד בחברה בה רוב העובדים האחרים הם חילונים משכילים מאוד, בוגרי החינוך הממלכתי אני נדהם כל פעם מחדש מרמת הבורות ביהדות.
מה שכן, גם רמת הבורות בדתות אחרות כמו נצרות ואסלם גם היא מדהימה אותי.
מי שאינו יודע מי היה פאולוס או מהן חמשת מצוות האסלם גם הוא אינו צריך להתהדר בתואר בוגר בי"ס תיכון.

ATAF151

New member
בודאי שלומדים תנ"ך

לומדים 11 שנה מכיתה ב'.
ולגבי רמת הבורות ביהדות, זה נכון לכל דבר שלומדים. תשאל את אותם עובדים מה רמת הידע שלהם בכימיה, בביולוגיה, בהיסטוריה ובעוד המון מקצועות שהם לא עוסקים בהם שנים ותראה שגם שם יש בורות שנובעת משכחה.

ATAF151

New member
בוודאי שלומדים

נכון שבהמון מקצועות אפשר לשפר דרמטית את אופן הלימוד וזה נכון גם לתנ"ך.

אבל תלמידים בוודאי שלומדים את ספר מלכים ובוודאי שקוראים בכיתה בקול רם את הפרקים.

מי שלא לומדים תנ"ך הם דווקא המגזר החרדי וחלק מהמגזר הדתי שמעדיפים ללמוד בעיקר את התורות שבעל פה ולהזניח את התנ"ך עצמו.

ואתה כותב את זה כי אתה יודע?

הזמנים השתנו.
יש בתי ספר ממלכתיים בהם לומדים תנ"ך, ברובם שיעורי תנ"ך הם משהו אחר לגמרי.

חרדים באמת כמעט ולא לומדים תנ"ך.
דתיים דוקא כן, לא מספיק אולי אבל תוכל ללמוד מהרכב המשתתפים בחידון התנ"ך לנוער שאצל הדתיים לאומיים עדיין לומדים תנ"ך.

ATAF151

New member
כן

לא הלכתי לכל בתי הספר בארץ לבדוק מה הם עושים, אבל אני כן יודע לגבי ילדי, וכן יודע עובדתית שלומדים ונבחנים בתנ"ך כולל בחינת בגרות במשך 11 שנה. והבחינות הם ממש על החומר בספרים ולא על משהו אחר.

זה שיש בורות בקרב חלק מהנוער זה נכון, אבל לא רק בתנ"ך אלא בכל הנושאים.

ארזS

New member
ארשה לעצמי להוסיף על דבריו של "מאליו יובן"

שהדבר ניכר מאוד בתוכניות הריאליטי למיניהן, שכאשר יש שאלה ביהדות, כמעט תמיד התגובה של הנשאלים [שברובם הינם חכמים ואינטילגנטים מאוד] היא בסגנון של "אוי ויי"...

ATAF151

New member
אתה בטוח שהם אינטיליגנטים מאד?

אני כלל לא בטוח שרוב משתתפי תוכניות הראליטי הם אינטיליגנטים מאוד. אולי אתה מתכוון למשתתפים בתוכניות טריוויה?
ואם תשאל אותם שאלות בהיסטוריה כללית, אתה חושב שהם ידעו?

MIF2007

New member
מתגנבת עם שאלה לגבי עלות יול"א

מישהו יודע כמה עולה יול"א בגין עיריה, כלומר כמה משלמים על יום לימודים ארוך עד 16:30 במקום עד 14:00 כולל חופשות מצומצמות? אין מידע בנושא באתר העיריה.
כמו כן אשמח לדעת אם יש הנחה לתאומים.
המון תודה מראש!

למעלה