בית ספר בסמת...

שרונהה

New member
בית ספר בסמת...

רבים מתושבי חיפה והקריות למדו בו. עצוב לראות גן סגור, ועצוב יותר לראות בית ספר שנהרס. מאכזב ועצוב שמוסד שהיה כה יוקרתי בעבר נסגר ואין היום חינוך מקצועי תיכוני בעיר. רמי וויילר, המנהל האחרון של בי"ס בסמת, תיעד את הריסת מבנה בית קונוף בבסמ"ת: הנה כאן: http://www.youtube.com/watch?v=25ZxUhXzHwA&feature=player_embedded#! מה דעתכם?

שילה1

New member
בית ספר זה היה בזמנו שם דבר.

רבים מבוגריו עשו חיל,וממשיכים בהצלחה עד היום. חבל מאוד!

haifaboy

New member
אייאיי ... למה סגרו ??

גם לנקודה שקשורה לחינוך מקצועי ש לי קשר חחח . אני בוגר י"ג אלקטרוניקה במקיף בנהריה , שרתתי 5 שנים בצבא בתפקיד מקצועי בחיל הים ובמסגרת שרותי בצבא הכרתי כמה וכמה בוגרי בסמ"ת. בתוקפתי ( אמצע שנות השמונים ) יוצאי בית הספר הזה נחשבו לבין הטובים ביותר בתחום ובצדק . יש לי פה תהייות נוקבות לגבי המיקרו והמקרו . במיקרו אני לא מבין למה הרסו את בית הספר ומה יבנו שם במקום ?? איפה מר יונה יהב ראש העיר המפואר והמהולל שלא מפסיק לשבח את עצמו ומעשי העריה שהוא מנהל בעזרת עלונים שהוא מצרף לחשובנות הארנונה המנופחים של העיריה ( מישהו צריך לשלם על העלונים הללו ) הזאת ומזווית המקרו אוי למדינה שמפקירה ככה את החינוך המקצועי . אומנם גדלתי מאז שנות השמונים וסיימתי תואר אקדמי ועשיתי סיבוב קטן לכיוון עולם התוכנה אבל עד היום אני עובד כשלצידי הרבה טכנאים והנדסאים . השוק צמא לידע טכנולוגי שוהלך ונעלם מנופי ארצנו . זו תהיה בכייה לדורות . אגב , אני נזכר בסרט ששודר לפני כמה שבועות בטלוויזה "לאן נעלמו המחרטות". הופיע שם סטף ורטהימר וקונן על החינוך הטכנולוגי בארץ זצ"ל .

haifaboy

New member
גם אבל לא רק משרד החינוך

אני בטוח שאם ערירית חיפה היתה רוצה היא היתה עושה משהו ( כשעירית חיפה רוצה , תאמינו לי שום דבר כמעט לא יכול לעמוד בפניה בשטח השיפ]ט שלה , ראו מה הם עושים עם הרחובות והמטרונית היום ) . הנה רעיון לדוגמא : להפוך את בית הספר לבית ספר שיתן מענה לא רק לחיפאים אלה לכל תלמידי הצפון ולהפעיל אותו כפנימיה חלקית עבור אלה הגרים רחוק , עוד רעיון : להעביר אותו לחסות הטכניון למשל , מוסד כמו הטכניון היה נותן למקום הזה פוש טוב כנותן חסות וכחתום על תעודות ההסמכה שלו . יש לי עוד רעיונות למה אפשר היה לעשות ולא נעשה כנראה מאינטרס נסתר או מחוסר אכפתיות ., אגב מצב כזה שבית הספר היה נשאר פתוח היה מצב שבסופו של דבר כולם מנצחים בו , המדינה , העיר , המורים , התלמידים , כמה בתי העסקים וקיוסקים סביב בית הספר ועוד כמה וכמה נותני שירותים , הבעיה שבמדינה שלנו כולנם רוצים להיות מנצחים ושהצד השני יאכל אותה, אין כאן תרבות של כולם מנצחים , אני מנצח ושהשאר ימותו מצידי , אני לא פראיר . מה שנכון בסופו של דבר גם משרד החינוך חייב היה לתמוך לתוכנית כזאת בדרך זאת או אחרת . אבל תנופת ההצלה היתה צריכה להתחיל איפהשהוא וכאן לדעתי עירית חיפה פישלה ובגדול אם היא נתנה לסגור כזה בית ספר ( ממש מוסד ) בכזה שקט, הרחק מאור הזרקוקרים ובלי להילחם עליו ועל קייומו . לצערי הרב מאחורי כל החלטה בסגנון הזה יש יותר מידי פוליטיקיה ויש מישוה מרוויח ממנה על הגב של אלו שמפסידים ( וזה בדרך כלל הציבור ) . נכון אי אפשר להוכיח דברים כאלו בפועל אבל מ"נייסון" של לחיות במדינה שלנו אנחנו כבר יודעים שזה יכול בהחלט יתכן .... כמישהו שהכיר את החינוך הטכנולוגי בארץ לאורך שנים והיה אחד מבוגריו , אני חושב שבסמת מבחינת רמת הלימודים היה בית הספר ה"ריאלי" בתחום המקצועי ואם לבית הספר הריאלי יש זכות קיום מכובדת מאוד גם לבסמת יש . בכל מצב מה הולכים לעשות שם עם השטח שהתפנה ??

שילה1

New member
בבסמ"ת-כל שכבהכללה איזה10כיתות,

רובן ככולן-רק בנים. על כן,בשנות נעוריי,נחשב בית הספר כ"מעוז החתיכים" של חיפה. שלא לדבר על בוגריו,ףנשחבו לשם דבר,ולא רקב מקצועאת רכשו שם.

שילה1

New member
אגב-המתחרה של בסמ"ת היה מקצועי שפרינצק,

שאינו קיים במתכונת של תיכון מקצועי.

גרי רשף

New member
נו, ומה בדיוק הסיפור?

אפשרות 1- בית הספר המה ושקק חיים, יום אחד באו והרסו אותו, וכעת כל התלמידים והמורים מגיעים ואין להם היכן ללמוד וכולם נזרקו לרחוב בלי עבודה וחינוך. אפשרות 2- בית הספר ירד מגדולתו, אולי המבנה הדמוגרפי השתנה ויש כיום פחות תלמידים בהדר, פחות נרשמים, המיקום אינו מתאים; והחליטו להרוס אותו כי אין טעם להמשיך להפעיל אותו רק כדי שנוכל לספר בנוסטלגיה שלפני עשרים שנה למדנו כאן..

שרונהה

New member
שתי האפשרויות מתסכלות...

ובכלל, לדעתי, זו תעודת עניות למדינת ישראל בכלל ולעיר חיפה בפרט, על שגדעה בשיטתיות את החינוך הטכנולוגי בארץ. תלמידים לא הגיעו לבסמת רק מהדר, הם הגיעו מכל פרברי חיפה, מהקריות, מנשר, מטירת כרמל וגם ממושבי חוף הכרמל. ברגע שנהרס גם בסמת, שהיה "היהלום שבכתר החינוך הטכנולוגי", ננעל שער שהפך לשדה פתוח, לפריחתן של המכללות למיניהן, שצצו כפטריות.... ומתעשרות מכך...

kdr

New member
אחח, בסמ"ת

אני אמנם למדתי בבית הספר שהחל בצד השני של החצר, ריאלי (למדתי במרכז הכרמל). בבסמ"ת תיקנתי את הרכב הראשון שלי (סוסיתא 12 סטיישן שנת 66, אגדה בפני עצמה). למי שלמד שם, היה מוסך לימודי שהתלמידים בפיקוח המורים תיקנו רכבים. שמחתי שיש לי הזדמנות לעזור בפרויקט כזה, עד היום אני מתקן את האוטו במוסך של מכללה ולא במוסכים פרטיים. היה שם מורה בשם נועם, אני רק זוכר שהוא גר ברח, הגליל בקרית ביאליק, הוא היה "איש הקשר" שלי במוסך. פעם, מנהל המוסך נעל את השער והודיע לי שבלי תיקון הבלמים הרכב לא יוצא. לא עזרו התחנונים, הרכב נשאר במוסך ולמחרת לקחתי אותו אחרי אישור המנהל. היום, מחברים את האוטו למחשב ולמכונאי נשאר רק לקרוא מה לעשות. בסיוע חיל הים, הוקם בטירת הכרמל בית ספר למקצועות טכניים, אולי זו תהיה הסנונית.

שרונהה

New member
זה בדיוק העניין...

התקציבים "נפלו" על צה"ל שנאלץ לפתוח בתי ספר למקצועות טכניים, ואחר כך כולם "בוכים" על התקציב הענק שמוענק למשרד הבטחון...

בחיפה

New member
בשנים האחרונות

הוא היה מאוד שונה ממה שהיה פעם. הרוב המכריע אוכלוסיה רוסית מבתים במצב סוציו-אקונומי נמוך. הוא איבד את הצביון שלו.

בחיפה

New member
נהפוך הוא

לטובתם, עדיף להם להשתלב בבתי הספר האחרים בעיר. מזמן אבדה קרנו של בסמ"ת, הוא כבר לא בית הספר שהיו נוהרים אליו מכל רחבי הצפון. הוא הפך להיות בית ספר שכונתי שפונה לקהל יעד אחד, ובזה עיקר חסרונו.

למעלה