גם אבל לא רק משרד החינוך
אני בטוח שאם ערירית חיפה היתה רוצה היא היתה עושה משהו ( כשעירית חיפה רוצה , תאמינו לי שום דבר כמעט לא יכול לעמוד בפניה בשטח השיפ]ט שלה , ראו מה הם עושים עם הרחובות והמטרונית היום ) . הנה רעיון לדוגמא : להפוך את בית הספר לבית ספר שיתן מענה לא רק לחיפאים אלה לכל תלמידי הצפון ולהפעיל אותו כפנימיה חלקית עבור אלה הגרים רחוק , עוד רעיון : להעביר אותו לחסות הטכניון למשל , מוסד כמו הטכניון היה נותן למקום הזה פוש טוב כנותן חסות וכחתום על תעודות ההסמכה שלו . יש לי עוד רעיונות למה אפשר היה לעשות ולא נעשה כנראה מאינטרס נסתר או מחוסר אכפתיות ., אגב מצב כזה שבית הספר היה נשאר פתוח היה מצב שבסופו של דבר כולם מנצחים בו , המדינה , העיר , המורים , התלמידים , כמה בתי העסקים וקיוסקים סביב בית הספר ועוד כמה וכמה נותני שירותים , הבעיה שבמדינה שלנו כולנם רוצים להיות מנצחים ושהצד השני יאכל אותה, אין כאן תרבות של כולם מנצחים , אני מנצח ושהשאר ימותו מצידי , אני לא פראיר . מה שנכון בסופו של דבר גם משרד החינוך חייב היה לתמוך לתוכנית כזאת בדרך זאת או אחרת . אבל תנופת ההצלה היתה צריכה להתחיל איפהשהוא וכאן לדעתי עירית חיפה פישלה ובגדול אם היא נתנה לסגור כזה בית ספר ( ממש מוסד ) בכזה שקט, הרחק מאור הזרקוקרים ובלי להילחם עליו ועל קייומו . לצערי הרב מאחורי כל החלטה בסגנון הזה יש יותר מידי פוליטיקיה ויש מישוה מרוויח ממנה על הגב של אלו שמפסידים ( וזה בדרך כלל הציבור ) . נכון אי אפשר להוכיח דברים כאלו בפועל אבל מ"נייסון" של לחיות במדינה שלנו אנחנו כבר יודעים שזה יכול בהחלט יתכן .... כמישהו שהכיר את החינוך הטכנולוגי בארץ לאורך שנים והיה אחד מבוגריו , אני חושב שבסמת מבחינת רמת הלימודים היה בית הספר ה"ריאלי" בתחום המקצועי ואם לבית הספר הריאלי יש זכות קיום מכובדת מאוד גם לבסמת יש . בכל מצב מה הולכים לעשות שם עם השטח שהתפנה ??