בית ספר אקסטרני

saritkm

New member
בית ספר אקסטרני

היי אני שרית ואני בכיתה י` מקריית אונו. אני לומדת בתיכון בכיתה ריאלית. זאת אומרת כיתה של 4-5 יחידות מתמטיקה. אבל הבעייה שלי היא שאני לא באה לבית ספר והציונים שלי לא עוברים את ה40 בגלל זה.. אם אני נגשת למבחנים בכלל. אני לא באה לבית ספר מבחינות בריאותיות בעיקר ומעוד כמה סיבות. היום דיברתי עם חברה שלי שמיניסטית והיא אמרה לי לברר על בית ספר אקסטרני. אין לי מושג מה זה, אבל לפי מה שהיא סיפרה לי, שזה בית ספר שעושים בגרות מלאה ובאים רק יום אחד בשבוע לבית ספר, זה נראה לי הדבר שיכול להציל אותי. הייתי רוצה בבקשה בבקשב שתסבירו לי עוד על הבית ספר הזה ותגידו לי אם כדאי לי בכלל לחשוב על זה. ממש תודה! שרית

Ez sLeeP

New member
שרית יקירתי,

אין לי מושג בכל הנוגע לאקסטרני, למרות שזה נראה כמו חלום רטוב. מקווה שמישהו כאן יוכל לעזור לך. ובינתיים, ברוכה הבאה!

תשובה

בצפר אקסטרני זה מקום בו את לומדת לבגרות שהוא לא שייך למשרד החינוך (ומכאן השם אקסטרני-חיצוני). לא כמו בתיכון רגיל, באקסטרני לומדים אך ורק לבגרויות, ושעות הלימוד בכיתה עצמה נמוכות בהרבה מבתיכון רגיל, אך אליה וקוץ בה, לאקסטרני יש מספר חסרונות- ראשית כל, האקסטרני עולה כסף רב, הרבה יותר מסכום הכסף שתשלמי עבור תיכון רגיל. שנית, החומר שתלמדי הוא בדיוק אותו חומר שלומדים בתיכון. כולם ניגשים לאותה בגרות. ולכן לא משנה היכן תלמדי, בשביל להצליח בבגרויות תצטרכי לשקוד על החומר היטב היטב. ( תרגום: אקסטני עולה פול כסף וחייבים להשקיע את אותה השקעה, ולפעמים אפילו יותר). בנוסף, התיכון הרגיל מגיש אותך לבחינת הבגרות עם ציון מגן שיכול לעזור לך במקרה שתתפדחי בבגרות (לי רוב כל המגנים העלו) בקצירצור, מה שאני מציע לך זה לא לעבור לאקסטרני, אלא להישאר בתיכון הרגיל ולהשקיע קצת יותר בלימודים.

מה הסנוביות הזאתי תגידי לי?

מכירה את הביטוי "כל המרבה הרי זה משובח"? אז מה אם היא שישיסטית?

*superstar*

New member
א- צוחקת. ב- שים לב לשם הפורום.

ג- אני לא מרשה לך לסוע לאילת.

אז שאני אבין, הפורום הזה הוא מעין..

מועדון אקסלוסיבי לשמיניסטים<? למה האליטיסטיות הזאת?:) אני אומר: חופש לעם! אם העם רעב, שיאכל לחם! ואם אין לחם, אז שיאכל עוגות! ואם זה פסח, אז למה העם חושב בכלל על לאכול לחם? שיאכל מצות הכופר! ומה עניין שמיטה להר סיני שמישהו יסביר לי! ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לצאת בוידוי. אני עדיין בפעוטון. אז מה, עכשיו אני לא יכול להיות בפורום? ולמה לעזאזל אני מתפרץ ככה כאילו חיים של מישהו תלויים בזה? שמישהו יענה לי כבר! *בת קול משמיים*: "שתוק" (בקול של צ'ינו המלך) טוב אני שותק. אבל עדיין לא אמרתי את המילה האחרונה חה חה חה חה חה חה חה חה חה!!!!!! רמבו ינקום!

Stillwater

New member
אמממ....אממממ....עוז?...אממממ...אממ

ממממ...אמממ..עוז?...אממממ...אמממ

*superstar*

New member
אח שלי...

כשהיא תהיה שמיניסטית ואנחנו כבר לא נהיה פה זה יהיה בסדר. עכשיו, לא.

נכון...

הרי בשביל מה יש גם פורום שמיניסטים וגם פורום תיכוניסטים?... ועוז, צריכה להיות לך גאוות שמיניסטים וסנוביות שמתלוות לכך! זה מגיע בעסקת חבילה עם התואר...

Ez sLeeP

New member
הבא לי סיטואציה העדיפה על ההנאה

הצרופה של האליטיסטיות. זה מעין מסורת כזו, חובה מוסרית, לתת לקטנים ממך בתיכון, להרגיש מאויימים קמעה, זניחים, וחסרי-מעמד. כך אף השמיניסט הלוקה ביותר בחסכים חברתיים יכול להרגיש נעלה. והפלא בכך? כל שנה מתחלפת שכבת השמיניסטים. האסון הוא, כאשר השישיסטים פולשים לזולת השמינסטים, רושמים סיסמאות כמו 'מחזור פ"ו גומר לכם בפ"ה' (במקרה זה שביעיסטים, אותם פרחחים נוראיים בשינוי סטטוס חברתי-תיכוני), ולא יודעים את מקומם. שילבשו את מעמדם הראוי, ויתהלכו כפי שצריך להתהלך - נחותים! טוב, אז הגזמתי קצת, אבל אני מקווה שהרמז הועבר כהלכה.
נדבו'ש.

Mae

New member
נדב על מה אתה מדבר?

אצלנו זה ממש לא ככה.... אין שום קנאה בין מחזור למחזור ...

Ez sLeeP

New member
הכל מתחת לפני השטח.. :)

גם אצלינו אין קנאה, אני פשוט מתעב את השישיסטים שלנו. והשביעיסטים, הציפו לנו את בי"ס בקמפיין בחירות למועצת תלמידים. מי בוחר בהם בכלל? אנחנו אוטוטו בורחים מבי"ס.. כמה זמן נשאר? שלושה חודשים?!

למעלה