בית נשים.

D2T2S

New member
בית נשים.

היי, רציתי לדעת, למה הבית של "מתחילות מחדש" פתוח רק לנשים? דנה.

אני לא יודעת, אני משערת

שזה התחיל בסוג של החלטה לתת מקום לנשים בתוכנית רק לנשים שאיננה מתחרה עם פורמט גברי, שכבר קיים. חוץ מזה, את רואה גברים משתפים פעולה בסוג כזה של תוכנית? וגברים ונשים ביחד זה מתכון לצרות נוספות.

rachel1109

New member
שמועה ששמעתי

למיטב ידיעתי במהלך התוכנית רצו לעשות ספין-אוף של גברים. אולי זה נפל... ולערבב נשים וגברים זו כמובן בעייה, כי אף אחד מהצדדים לא יוכל להיות פגיע...

FreshF5

New member
ממה שאני חושבת, יודעת, רואה

או/ ובקיצור התנסיתי לנשים (ברובן), מהיותן מונעות עפ"י הרגש יותר קל להכיל ולהיכנס לקטע של המודעות מאשר לגברים (ברובם) שהולכים לפי השכל יותר קל להן ליצור ולשנות, מה שמביא אח"כ את השינוי בהתאם, אצל הגברים ולכן...

Y. Welis

New member
כי הוא נועד עבורן. הסידרה אמורה לתת

לנשים כוח ותחושה של כוח ויכולת שינוי בחייהן. נשים מרוויחות פחות, עובדות יותר, קורבנות ליותר פשעים וסובלות בממוצע יותר מגברים בעולם. נראה לי שכדאי לתת להן כוח להיות חזקות יותר. תשובה כזו בסיסית - בנות, הייתן צריכות לדעת!

rachel1109

New member
אלא אם כן זו תשובה שאני לא מסכימה איתה...

להגיד שנשים סובלות יותר זה קצת מוגזם בשבילי - אני אישית לא יודעת מי סובל יותר, אף פעם לא עשיתי טבלא...

Y. Welis

New member
בממוצע הן יותר סובלות, ופחות מסוגלות לשנות את

חייהן. הרבה מהסבל הזה אגב מודחק ומטושטש אצלן, אבל כשבודקים כמה פעמים ביום הן צריכות להתמודד עם השפלות - המספר לא נעים. חשוב להכיר בכך כדי לשנות את המצב.

rachel1109

New member
סובלות יותר מהשפלות?

מאיפה אתה יודע כמה גברים סובלים מהשפלות? סטטיסטיקות? (-;

Y. Welis

New member
כן. שאלתי בפורום אחר ואני מקוה להביא עוד

נתונים. שמעתי את הסטטיסטיקות בעבר והן מדהימות. המצב גרוע מכפי שאנחנו יודעים. אבל זו לא הנקודה - הסיבה שתוכנית כזו נחוצה היא משום שלא היה דבר כזה עד עכשיו.

rachel1109

New member
כן, כן, מאה אחוז

(אם אנחנו כבר בקטע של לעשות מתמטיקה מרגשות), הסדרה נחוצה - על זה אנחנו מסכימים, אבל לא הייתי מרחיקה עד לכדי להגדיר מי מהמינים סובל יותר ולקשר את זה לסיבה שהתוכנית היא של נשים. פשוט כי באמת, אני לא יודעת מי סובל יותר, או איך מודדים כזה דבר.

Y. Welis

New member
הנה כמה סטטיסטיקות מאמריקה

http://www.now.org/issues/violence/stats.html אלה עיקרי המאמר: * 4 נשים נהרגות מדי יום כתוצאה מאלימות נגדן. * נשים מגישות מדי שנה 572,000 תלונות על תקיפה. ההערכה היא שיש הרבה יותר שאינן מגישות תלונה, ושהמספר הוא 4 מליון נשים שמותקפות בשנה. * 132,000 נשים מגישות תלונה על התקפה מינית מדי שנה. ההערכה היא שמס' המותקפות גדול בפועל פי 6. בנוסף מוערך שכ-1.2 מליון נשים מותקפות מינית מדי שנה על ידי בני זוגם הנוכחיים או הקודמים. * הסיכוי שאשה תיפול קורבן למעשה של אדם קרוב אליה גדול פי 10 מאשר אצל גברים; * נשים מוכות נזקקות לסיוע רפואי כפול מאלה שאינן. 17 אחוזים מהנשים ההרות דיווחו על אלימות נגדן.

rachel1109

New member
הבנתי אותך

תסביר לי בבקשה מה בזה מוכיח שנשים סובלות יותר מגברים... ואני אתן לך רמז - אין ממש דרך שתצליח לשכנע אותי בזה, אלא אם כן אני אדבר עם 100% מהגברים בעולם, 100% מהנשים בעולם וכל זאת תוך כדי שיש לי תובנה אלוהית ועליונה עד כדי שאני יכולה למדוד בעיניים שלי, במספרים ובמילים, את הסבל שלהם. סטטיסטיקות (אפילו אם הן מאמריקה מאמריקה) לא ממש יעזרו... (-: כרגע, אני מבינה שסטטיסטית לנשים יש יותר "סיבות" רשמיות לסבול, עם זאת, עוד לא שמעתי שום דבר שהוכיח, או שיכול להוכיח - ֿמי סובל יותר. שוב, כי זה סובייקטיבי.

Y. Welis

New member
אם יש להן יותר סיבות לסבול, סימן שהן סובלות

יותר. זו עובדה. התחושה האישית עשויה להיות שונה, אבל היא בהכרח מטעה, כי היא קשורה למחשבות שלא מתאימות למציאות. כך למשל, עד לפני 90 שנה נשים לא חשבו שהן צריכות להצביע, או לעבוד במקצועות של גברים (או להרוויח כסף בעצמן). אילו היינו נשארים עם התחושה האישיות האלה, נשים לעולם לא היו נעשות עצמאיות, כי הן לא היו מרגישות שהן צריכות. נשים סובלות יותר, סטטיסטית, וזו בעיה עולמית, כי המצב גרוע יותר בארצות שאינן דמוקרטיות (דהיינו עם מסורות חזקות ושלטון דתי). לרוע מזלן, הן פיתחו מסורות ודרכי היסתגלות שהוטמעו בחינוך שלהן מגיל צעיר מאוד, שסייעו להן להתעלם מהמצב ולקבל את הדברים כמות שהם. זה נקרא דיכוי עצמי, והוא האויב הגרוע ביותר של הנשים מאז שחר ההיסטוריה. *זו* הבעיה שלנו, ואת זה התוכנית הזו באה לשנות.

rachel1109

New member
אתה לא צריך להוכיח לי

שנשים סובלות, על זה אנחנו מסכימים, ביקשתי שתראה לי שהן סובלות יותר, ולא נראה שאתה יכול. עובדה זה בטח לא.

rachel1109

New member
מדעית, הכוונה.

יובל, אתה באמת חושב שאפשר למדוד סבל בצורה מתמטית מספיק כדי להוכיח מי מהמינים סובל יותר?

Y. Welis

New member
אני יכול להראות שסטטיסטית נשים יותר פסיביות

ומקבלות את מצבן הרע כגזירה משמיים או גורל. זה שווה-ערך להודאה בסבל רב יותר. נחשוב על זה כך: אם היית לוקחת שני אנשים ומנחיתה עליהם באופן שווה שלל צרות וקשיים (מנטליים ופיזיים), אבל לאחד מהם היית מסבירה שאסור לו להתלונן או לעשות משהו בעניין, כי זה גורלו והוא צריך למצוא את האושר שלו בתוך כל הסבל, כי שום דבר שהוא יעשה לא ישנה את זה; ואילו לשני היית אומרת - נסה למצוא דרכים מוצלחות ויצירתיות להתמודד עם הקשיים ולהימנע מהם. עכשיו מי מהם היה מאושר יותר? הראשון כמובן. אבל האם הוא באמת מאושר, או שהוא שיכנע את עצמו שהוא מאושר?

rachel1109

New member
אני לא יודעת מי מהם מאושר יותר

וזה כל מה שאני מנסה להגיד - שאני לא חושבת שאפשר להגדיר דברים כאלו במידות. יש הרבה דברים שנשים נאלצות לסבול מהם רק מתוקף זה שהן נשים, ובאותה מידה - יש הרבה דברים שגברים סובלים מהם, רק מתוקף היותם גברים. ויש, כמובן, הרבה דברים שגברים ונשים סובלים מהם שלא קשורים בכלל למין שלהם. אני רק אומרת שאי אפשר למדוד את זה. אני מופתעת שאתה עדיין דובק בזה שאפשר.

גלינקה2

New member
ליובל, אני מסכימה לכל מה שאתה אומר

ואני מעריכה גברים שרואים את מצב המינים בצורה אוביקטיבית. הצד המדכא מוצא תמיד סיבות לדכא עד כדי כך שהוא משפיע על הצד המדוכא לקבל את דעתו. מצאו תסמונת כזו אצל שבויים ואצל חטופים. ראיתי פעם תוכנית שבהם ראו שחורים שמעדיפים בעלי מלאכה לבנים בגלל שהם כביכול יותר ישרים. יש כאן עוד בעיה. קל יותר לזהות דיכוי אצל גברים מגזע אחר או ממעמד אחר כי קל יותר לראות שהם זהים והשוני הוא חסר משמעות. אשה לעומת זאת שונה מגבר אז קשה יותר לזהות את האפליה. גם ההתעללות המינית נעשית בעיקר על ידי גברים על נשים. לרחל, זה שכולם סובלים לא מבטל את דבריו של יובל. גם בריאים סובלים ובכל זאת עדיף להיות בריא מאשר חולה. נכון שיש הרבה נשים שטוב להן אבל זה לא אומר שצריך להתעלם מהבעיות של נשים אחרות. לנשים היום לא תמיד מודעות שזה שהן במצב טוב יחסית זה הודות לנשים וגם לגברים שלא התעלמו מהמצב והיו מוכנים להיאבק עבורן. רק בשנות השישים התחילה מודעות ממשית לזכויות נשים ועדיין בחלקים רבים של העולם הנשים נמצאות במצב של כמעט אסירות וסובלות מאלימות בלי שהחברה תהיה מודעת לעוול. גם בחברה שלנו עדיין אין לגמרי מודעות ועדיין הנשים הרבה יותר פגיעות מגברים.

rachel1109

New member
אולי לא הסברתי את עצמי נכון

וזה, ללא ספק, יבהיר לי איך שניכם מתעקשים על משהו שבאמת היה נראה לי טיפה מוזר... אני חלילה לא אומרת שנשים לא סובלות, או שכיוון שיש נשים מאושרות, אז סבל של נשים אחרות הוא טיפשי, או שחבל שעשו את הבית הזה לנשים, שהוא היה יכול להיות יותר טוב קו-אד. אני אומרת, שלא אני, לא את ולא אתה יכולים לקבוע מי מהמינים סובל יותר, רק מתוקף המין שלהם. הבנתי, מתעללים בנשים יותר - במובנים שאנחנו מכירים. יש עוד אינסוף גוונים של סבל, ויש גוונים של סבל שנשים לעולם לא יכירו. צריך לתת לנשים תשומת לב מיוחדת, מתוקף הדיכוי וההתעללות. צריך לתת לגברים תשומת לב מיוחד, מתוקף הציפיות החברתיות והגישה הנשית הכלבתית. אני בת 25, ואני לא יודעת מאיזה דור אתם, אבל רוב הגברים מהסביבה החברתית שלי בסביבות הגיל שלי, הם מסורסים. כשאני אומרת מסורסים, אני לא מתכוונת לשפוטים, ואני לא מתכוונת ל"גבר החדש" - אני מתכוונת מסורסים - נשים לקחו מהם את המהות שלהם ואת עמוד השידרה שלהם. בעבר, אני עצמי הייתי עושה את זה ולא הרגשתי ולו טיפה של דיכוי - אין לי ספק שבעתיד אני עוד ארגיש את זה, מתוקף חסר השיוויון בתחומים מסוימים. מצד שני, בעתיד אני אמשיך להרגיש את חסר השיוויון ההפוך בתחומים אחרים. (במשרד אישה תהיה מדוכאת, בפאב הגבר יהיה מדוכא, חלש.) נשים סובלות הרבה מאד - זה חשוב. נשים לא יודעות להביע את זה - זה גם חשוב. גברים סובלים הרבה מאד - זה גם חשוב. גברים לא יודעים להביע את זה - זה גם חשוב. ואחרי כל זה, ואחרי שהעולם גדול והסטטיסטיקות והמתמטיקה לא יכולים באמת למדוד אדם, אתם עדיין רוצים לקחת את האחריות וההיבריס של לקבוע מי מהשניים באמת סובל יותר? כי, מה? הכרתם את כולם? (-;

rachel1109

New member
ואני רק אוסיף בקטנה

התעסקתי בנושא הזה הרבה, באמת. לבי יוצא לחלק מהגברים בעולם והדברים שהם נאלצים להתמודד איתם. הם כועסים, הם פגועים ונמאס להם כל כך מההיפר-פמיניזם, שהוא תוצאה של חטאים שלא הם חטאו. הרבה גברים מאד מאד אוהבים ומעריכים נשים, ואפילו שאבות אבותיהם היו שוביניסטים מדכאים - הם לא! הם בסך הכל גברים חמודים שלא מקבלים קרדיט על הרגשות שלהם. בגלל ש... הם יכולים להרוויח יותר?

למעלה