בית נקי מגלוטן?

GalMilshtein

New member
בית נקי מגלוטן?

שלום,
קראתי פה כמה פעמים כבר שרשמתם שהבית נקי מגלוטן.
האם זה קריטי שבכל הבית לא יהיה גלוטן?
אם הגדול (3) הוא הצליאקי והקטן (1) עדיין לא נבדק וההורים שלהם אוהבים
.
זה בעייתי מבחינתו גם אם הוא לא אוכל את המוצרים עם הגלוטן?
אתמול אפילו הכנו לו טוסט עם לחם שלו בטוסטר כאשר לפני כן הכנו בו טוסט עם לחם רגיל לקטן.
תודה

net the jet

New member
כמה דברים: לפני הכל אגיד שאצלינו בבית יש גלוטן

יותר אנשים אוכלים פה גלוטן.. ( ואני לא ילדה כבר
) ככה שאין סיבה שהכל יהיה נ"ג.
אבל... למדו להקפיד על זיהום משני. שזה חשוב.
&nbsp
לגבי טוסטר- לא הייתי מכניסה לחם ללא גלוטן לטוסטר שמחמם משהו עם גלוטן. אם זה טוסטר קופץ- זה ממש בלתי אפשרי לנקות. אם זה טוסטר אובן, אז אני אישית מניחה את הלחם שלי על נייר אפיה, לא ישירות על הרשת. ואם אוהבים טוסטים אז שווה אולי להשקיע בשניים...
&nbsp
לגבי העברת כל הבית ל" ללא גלוטן"... כבר כתבתי פה לא פעם, ודיברתי על זה עם רופאים, ואין ממש תשובה חד משמעית בענין, אבל משפחה שעוברת כולה ללא גלוטן בבית, וגם הלא צליאקים אוכלים נ"ג,במידה והם עשויים לחלות בצליאק גם , זה עשוי ל'שבש' את האיבחון. ולו בלבד כי כמות הגלוטן שנחשפים אליו לא מפסיקה על מנת לתת תמונה חד משמעית. ואז מה שיקרה זה שיקח יותר זמן עד לאיבחון. אני אישית מכירה משפחה שברגע שהילד הגדול אובחן עם צליאק, עברו לבית נקי מגלוטן . האחרים הקטנים אכלו גלוטן מחוץ לבית, אבל בבית הכל היה נ"ג. לאחד האחים , היו כל הזמן תשובות בדיקות דם לא ברורות, ורק אחרי שהבית חזר לאכול גלוטן ( מלבד הצליאקי ) והאח המדובר חזר לאכול יותר גלוטן, הוא גם אובחן עם צליאק.. לא יודעת אם זה " עיכב" את האיבחון או לא... אבל כשמדובר בילדים, לדעתי 'חבל על כל רגע' ( מבחינת ההתפתחות וכ"ו שעשויה להתעכב )
&nbsp
סתם עוד משהוא לחשוב עליו, מעבר לשיקולי נוחיות, הוצאות, וכ"ו...

טליאמתי

New member
*טוסט בטוסטר לחיץ להכין אך ורק בתוך נייר אפיה(את שני הסוגים)

*טוסטר קופץ חייב להיות נפרד.
*טוסטר אובן-להכין כל מה שללא גלוטן על נייר כסף או כלים ח"פ/רגילים-לא על רשת משותפת.
*מיקרו-אף פעם לא ישירות על הצלחת של המיקרו.
&nbsp
כדי לקיים משק בית מעורב-צריך ללמוד להפריד באופן מלא.
למשל:
אצלי בבית יש מוצרים שאני קונה אך ורק ללא גלוטן כמו ממרח שוקולד/קטשופ/חומוס/גבינות/מיונז/גלידה/אגוזים וכו' (יש מבחר אז למה לא בעצם?).
עכשיו, ההפרדה היא לא רק בקניה אלא גם בזמן השימוש.
גביעי הגבינה/חומוס/ממרחי שוקולד וכו'-לא לוקחים מהכלי, מורחים על פרוסת לחם רגילה ומחזירים את הסכין הגלוטנית לכלי שממנו אוכלים גם הצליאקים.
במקרה שמישהו טעה, הנהגתי הרגל לכתוב על המכסה בגדול "גלוטן".
יש מדפים במקפיא ובארונות שהדבקתי עליהם מדבקות 'ללא גלוטן' כך שאמנם כולם יכולים להשתמש בכל המוצרים אבל הצליאקים יודעים שזה מותר להם.
גם כשאני מקפיאה או מכינה עוגיות-הקופסאות מסומנות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

net the jet

New member
לאחרונה רכשתי טוסטר לחיץ לשמחת בני הבית...

שנים שמבקשים אבל יש לי שריטה בקשר ליותר מדי מכשירים במטבח..
בכל אופן, גם לי התחשק טוסט מחוץ, אז השתמשתי בשקית שקניתי לפני כמה שנים בגלוטןפרי. יצא נפלא. השקית לא דקה, לא נקרעת, וניתנת לשימוש חוזר ( אני שוטפת ומייבשת ) ממש נחמד. ובטוח!

למעלה