בית משפט מתח קו

BravoMan

Active member
בית משפט מתח קו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4574000,00.html

בדיונים שיצא לי לנהל הן בפורום אתאיזם השכן, והן עם אנשים שאני מכיר אישית, נראה שגם בקרב אלה שאינם מאמינים בדת, רוחות שדים, נסים וכו', רווחת דעה שאנשים שמוכרים קמעות, ברכות, שירותי מיסטיקה ודברים דומים, אינם "נוכלים", ולא צריך להוציא אותם מחוץ לחוק.

התירוץ בד"כ הוא, שאם מישהו מאמין בדברים שאנשים אלה מוכרים, זכותו לבזבז על זה כסף.
בסופו של יום כל אחד הוא אדם מבוגר, ויכול להחליט בעצמו.

אישית, איני רואה את הדברים כך.
לדעתי, המדינה צריכה להתערב ולשים קץ לפעולות שכאלה.
נכון, כולנו אנשים בוגרים עם יכולת להחליט, ועדיין, אין זה אומר שאיננו נתונים לשכנוע, ושאין אנשים שמנצלים את זה, במיוחד ברגעי חולשה, כדי להרוויח כסף.
וכאשר ברור שאת הרווח הזה עושים בהבטחות שוו, הרי שזו רמאות לכל דבר ועניין.

תירוץ אחר ששמעתי מעלים נגד זה, הוא האפשרות שאותם מיסטיקנים, רבנים, מומחי קבלה, ואיך שלא יקראו לעצמם, באמת מאמינים במה שהם עושים, ושהפעולות שלהם אכן יעזרו לרפא \ להביא פרנסה \ זיווג וכו'.
לכן, לא מדובר ברמאות.

אני לא יכול לפסול את האפשרות, שבמקרים מסוימים זה נכון, ועדיין, אני חושב שיש מקום לחוק, שלכל הפחות יאסור גביית כסף על עיסוקים מאין אלה.
מי שרוצה להשתשעה בחינם, שייבושם לו.
אני רואה תקדים בחוק נגד כישוף, שאומנם מסורס, ולא ממש נאכף, אבל כבר קיים בספר החוקים הישראלי.

אשמח לדעות נוספות.

trilliane

Well-known member
מנהל
"התחזה למומחה קבלה. העונש: 45 חודשי מאסר"

אם אני מבינה נכון, הבעיה היא שהוא התחזה למשהו שהוא לא (רב ומומחה בקבלה) וגם רימה (הבטיח הבטחות שווא: "הנאשם הבהיר כי לאחר שיוסרו ה"כישופים" יוחזרו הכספים למתלוננים, אך בפועל השתמש הנאשם בכספים שקיבל לצרכיו האישיים") וזה לבדו מספיק; כמו כן הוא הבטיח כישופים (וזה כבר אסור בחוק, למיטב הבנתי).
&nbsp
לא התעמקתי הרבה מעבר, מודה, אבל התרשמתי שלו אכן היה רב ומומחה לקבלה והיה מציג את עצמו כזה ורק מציע להתפלל או משהו סביר (לא כישופים), וכמובן לא מרמה ומבטיח X ולא מקיים, לא היה מואשם. כלומר, אני לא חושבת שהוא הורשע כי מדובר בבולשיט אלא כי הוא לקח את זה למקום של נוכלות.

BravoMan

Active member
זו בדיוק הבעיה שלי, המקום בו בוחרים לסרטט את הקו:

לדעתי, צריך להרשיע ולהכניס לכלא אנשים שמוכרים בולשיט. כל סוג של בולשיט למעט בולשיט מוצהר לצורך דישון גידולים.
&nbsp
לצערנו, בתי משפט פועלים רק כשהדבר חוצה גבולות מסוימים, וגם כאן כנראה היה איזה "טריגר" שלא פורט לכתבה, שהביא את העסק לפתחו של בית משפט.
&nbsp
מה שהכי מעציב אותי, זה הסכום שאותו אב השקיע - יותר מ-700 אלף!!! שקל.
זה בערך מחצית מסכום שאיזה ילד שכתבו עליו היום ב-ynet זקוק כדי לעבור ניתוח אמתי להצלת חייו מסרטן. והכל על "תפילות".
די מחזיר אותי לקריקטורה שמנהל הפורום פרסם כאן לגבי כיצד משפרים את העולם.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן מעציב

קולומין

New member
הם הרבה יותר מתוחכמים מזה...

אף רב או מקובל לא ידרוש כסף ישירות עבור ברכה. הם עושים את זה "לשם שמיים". הם רק יבקשו שתרים תרומה "צנועה" למוסד המקושר אל הרב הצדיק.

BravoMan

Active member
הלוואי והיו זקוקים להתחכמויות כאלה!

אבל כשאני שומע ברדיו פרסומות לשירות מיסטיקנים שמתיימר, תמורת תשלום, לפתור בעיות כמו פרנסה, זוגיות ובריאות, או "להסיר חסימות", אני לא יכול לתהות, האם אנחנו באמת חיים במדינה מתוקנת במאה ה-21?
&nbsp
מדובר בפרסומת של ממש, של שירות בתשלום, בלי התחכמויות של "צדקה" ובלי אמירות כמו "נתפלל לטוב". שום "אולי" ושום "ננסה".
ועל פניו הדבר חוקי למהדרין.

אבל יש משהו יותר חמור

והוא שבישראל מותר לקרוא וללמוד וללמד בבתי ספר על כך שמי שעובד ביום השביעי דינו מוות או על הדת היהודית המאגית והמסוכנת

למעלה