בית מלון שהופרט

avibim

New member
בית מלון שהופרט

שלום רב, אני מתעניין ברכישת דירה בבית מלון לשעבר שהיום פועל כבניין מגורים, בעיקר עקב המחיר הנמוך ותשלום ההחזר החודשי שאוכל לעמוד בו די בקלות (סביבות 650K), מה שיחסוך ממני "לזרוק" כסף על שכירות בשנים הקרובות ובהמשך לשמור אותה להשכרה. מדובר בחדרים קטנים (כ-30 מ"ר) אך עם שיפוץ קל של הקטנת חדר המקלחת והצמדת המטבחון אליו אפשר ליצור דירת סטודיו מכובדת. אציין שעבדתי עם אחי בשיפוצים תקופה ו"יש לנו ידיים" כך שהעלות תהיה אפסית. המיקום טוב, ואהבתי את הנוף והאווירה השוררת במקום. ישנם דמי ניהול מעט גבוהים, והגודל של היחידה מבפנים לא מרווח במיוחד ומרגיש בסה"כ כמו חדר במלון, אך המחיר בהתאם. הרישום מלא כדירה בטאבו.
האם זו עסקה טובה שכדאי לי להיכנס אליה ואילו דברים ספציפיים עליי לקחת בחשבון?
 

zammy

New member
האם נגמרו הליכים אלו?

האם המבנה נרשם כמבנה מגורים ובית משותף?
מי הבעלים- הבעל הקודם או חברה יזמית שרשמה העת אזהרה בטאבו?
אם לא- האם יש היתר בנייה מאושר לשינוי היעוד ממלון למגורים?
האם שולמו על ידי המוכר הטלים שונים כמו מס שבח או היטל השבחה בוועדה המקומית?
מה לגבי חנייה?
למה דמי ניהול גבוהים?
&nbsp
 

avibim

New member
פרטים בפנים

המוכר אמר שמדובר במלון בוטיק לשעבר ורק רבע מהיחידות בו שימשו כמלון. 75 אחוז היו דירות, ולכן הבניין היה רשום מלכתחילה כמבנה מגורים.
בעלים/היתר - אם ככה יחידות הדיור היו בבעלות פרטית מאז ומתמיד (?), האם אפשר לוודא את נכונות הפרטים הללו במשרדי הטאבו או בעירייה?
חנייה - יש חניון חופשי ופתוח ממש מול הבניין ובצמוד אליו שטח עפר שגם עליו חונות מכוניות. החניות בבניין עצמו פרטיות, אוכל לשכור על בסיס חודשי או אולי לקנות, אבל אין צורך.
דמי ניהול - משולבים ביחד עם הארנונה ומסתכמים בכ-1200 ש"ח לחודש לדירת 28 מ"ר (נטו, בטאבו רשום 35 כי הם מחלקים את השטח הציבורי בקומה ומוסיפים לדירות). קצת גבוה אבל לא נורא. הם כוללים מעליות, שומר 24 שעות, ניקיון וכו', מים חמים 24 שעות ומזגן משותף לכל הבניין (צריכת החשמל והמים בנפרד ומשולמת ישירות להנהלת הבניין, שמעבירה את התשלום לחברת החשמל והמים)
כמו כן המוכר הדגיש מיוזמתו ש"בכל מקרה יהיה לי מס רכישה" (מבחינתי יהיה מאחר וזו לא דירה ראשונה) אך לא העליתי את הנושא, כלומר אם זו כן היתה דירה ראשונה שלי אז למה שיהיה?
הדירה מושכרת כרגע ב4000 ש"ח לחודש כולל ארנונה וניהול, כלומר 2800 "לכיס" שהם כ-5 אחוז תשואה על מחיר של 650 אלף, אז גם לשמור אותה להשקעה בעתיד יוצא חשבון די בסדר.
בנוסף, צוין שבטאבו יש מעין ספר מאוגד לכל הדירות ובכל פעם שמתבצעת עסקה צריך להמתין שכל התיק יצא ויחזור. האם יש משמעות לכך מבחינתי כבעל דירה בבניין?
אין הגבלה על זמן השכרה או על שימוש, כלומר אני רשאי להשכיר את היחידה גם על בסיס יומי/שבועי מה שיכול לייצר הכנסה גבוהה יותר.
אני מפספס משהו? התרשמתי שבסה"כ אני עושה עסקה טובה...
 

פרל דוד

New member
המסקנה שלי שמדובר על דירות נופש/מלון דירות.

המוכר מטעה אותך להערכתי...75 אחוז הם דירות נופש שנרכשו ע"י משקיעים [למגורים בזמן חופש בארץ] וגם הם כנראה היו חלק מהמלון. [כמקובל בבתי מלון נוספים בארץ]

הבנין כנראה רשום כמלון דירות ולא דירות מגורים. [בדיקה פשוטה באמצעות נסח טאבו בדיקה בתיק הנכס בעיריה ו...באמצעות בדיקת התב"ע באינטרנט עפ"י גוש וחלקה ,גם זה אפשרי]

מיים חמים ? מזגן ? כלומר אין שעון דירתי ?
מס רכישה נובע מכך שהדירה מוגדרת דירת נופש ולא מגורים.

מדבריך בדבר השכירות ארוכת הטווח עולות בי תהיות שהבנין מתנהל בניגוד לחוק [דירות נופש אינן מותרות לשכירות ארוכת טווח]

כן...אתה מפספס...המוכר לא אומר לך את האמת.
 

פרל דוד

New member
שינוי תב"ע ממלון לדירות מגורים - התייחסות.


תב"ע למלונאות מתנהל ע"י משרד התיירות שקובע תקנים פיזיים לחדרי מלון באיזורים שתוכננו מלכתחילה [בוולת"א] למטרת מלונאות / דירות נופש.[לאור העובדה שבהקמת מלונות המדינה מאפשרת קבלת מענקים כספיים באמצעות משרד התיירות ולכן ביטולם מחייב התייחסות למענקי המדינה]
התב"ע נקבעת עפ"י תוכניות מתאר ארציות, ביטולן של תוכניות אלה מורכב ומחייב התייחסות החל ממשרד התיירות, דרך הוולת"א,ועדה מחוזית ולבסוף עמדת הועדה המקומית. [הליך ביטול יכול לקחת שנים לא מעטות ובלא מעט מקרים אף מגיע לבתי משפט]
כשאתה "מסביר" שהבנין פועל כבית מגורים, מהיכן אתה יודע שהתב"ע הקודמת בוטלה, האם ידוע לך שברכישת יחידת נופש אין הקלות בתשלום מיסים ?
במקרה ומדובר על דירות נופש אזי חל איסור על מגורים קבועים במקום.
דמי ניהול גבוהים מצביעים שהמקום מתפקד כבית מלון/מלון דירות נופש.
רישום בעלות בטאבו אינו מוכיח שמדובר על דירת מגורים.
[במקרה ואכן המלון עבר שינוי תב"ע כחוק] האם ידוע לך מה מתכננים היזמים לעשות עם המטבח וחדרי האוכל ? תרחיש שיכול להשפיע על איכות חיי הדיירים.
במקרה ומדובר על בניין הממוקם במתכונת תמ"א 13 [קרוב מאוד לחוף הים] אזי אין סיכוי שהתב"ע תשתנה]


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
פרל דוד סלולרי - 052-8964914
מידענות,איתור מקרקעין, יזמות בנדל"נ, יעוץ פרטני במתחמי נדל"נ.

מייל - [email protected]
 

avibim

New member
אתה צודק זה אכן על הים

ומכאן שהתב"ע לא תשתנה. השאלה איך זה משנה לי או משפיע עליי בתור בעל דירה במקום?
הגדרתי השגויה שהבניין "פועל כבית מגורים" מאחר וראיתי מספר דירות ובחלק מהקומות "חוברו" שתיים, שלוש ואף ארבע יחידות לדירה אחת מרווחת ומתאימה למגורים קבועים. עכשיו ברור לי פשר ההערה של המוכר על מס הרכישה.
אז בהנחה שאני קונה דירת נופש, שצריכה להיות מוצעת להשכרה לרווחת הציבור לפחות שישה חודשים בשנה, בשאר אני יכול לגור? איך זה בא לידי ביטוי בשטח האם מישהו מבקר לבדוק כמה זמן אני מתגורר שם בנקודת זמן ספציפית? (למשל אם ארבעה חודשים אחרי שנכנסתי באים לבדוק ואני טוען שאני שוהה רק חודש), ואם הדירה אכן מוצעת להשכרה ו"ובינתיים" אין דורשים, אני יכול לגור בה על בסיס פינוי מיידי?
למיטב הבנתי צריך להיות שעון דירתי על מנת למדוד את צריכת החשמל והמים שאני משלם לבניין. אבדוק שנית ואבקש לראותם.
לגבי המטבח וחדרי האוכל, לא ידוע לי על קיומם, אך ישנו אולם אירועים בקומה 1- (מתחת ללובי). לקחתי בחשבון את הרעש, התנועה הערה ועומס החנייה בימים של פעילות, ואני בסדר עם זה.
עוד נקודה היא שאני טס די הרבה לחו"ל. אפשר להציג רישומי כניסה ויציאה מהארץ להוסיף לגיטימציה לשהייה הממושכת שלי בדירה, כביכול
 

פרל דוד

New member
האם אתה מכוון במקרה ל"שירת הים"[ליד המרינה] באשקלון ?

מחירון דירות [במלון דירות] לפי חדרים [באשקלון]
דירות יד שניה משנות ה-90 ואילך, 2 חדרים - 589,000 ש"ח.
לדוגמה - דירת 3 חד' , 45 מ"ר,קומה 2, 720,000 ₪ הנמל 13 אשקלון

דירה שנמכרה לדוגמה - 13/10/15 הנמל 5 דירה 2 חד', 45 מ"ר, קומה 1 מתוך 6 - 625,001 ש"ח, 13,889 למ"ר, שנת בניה - 2000

ככלל יש לתת את הדעת למגבלות על השימוש החל מתוקף תוכנית מתאר ארצית לחופים (תמ"א 13)
הצטברה
פסיקה נרחבת בנושא.
יש לבדוק התאמת יחידת נופש להיתר הבנייה ולתוכנית שהוגשה. לנושאים אלו עשויים להיות השלכות, הן על השימושים המותרים והן על המיסוי.
כדאי לך להתייעץ עם עו"ד לפני שאתה מחליט.
 

avibim

New member
אני מדבר על מלון כרמל לשעבר בנתניה

שהיום נקרא C טאוור. גם החלפת השם יוצרת רושם מבלבל של מעבר ממלון לבניין מגורים. הטרידה אותי קצת העובדה שיש שם לא מעט יחידות דיור למכירה בכל הסוגים והגדלים. הדירות המחוברות שראיתי נמכרות באזור המליון וחצי וצפונה, ואז כבר עדיף דירה רגילה למגורים/השקעה בלי דמי ניהול וועד גבוהים שיישארו על חשבוני בעתיד. אפשרות נוספת היא באמת להשכיר לתקופות קצרות אחרי שאגור שם. כל עוד אני נשאר באזור ה600 אלף ומוכן לסבול את האולם אירועים והמסעדה בכניסה. שוב, היום היחידות הקטנות נראות כמו חדר פשוט במלון עם מיטה זוגית מקלחת ומטבחון, ואני מתכוון לשפץ בעצמי בעלות החומרים בלבד וליצור יחידת דיור סבירה בהחלט לשנה שנתיים, ובעתיד להשכיר.
אני יוצא מהנחת יסוד שעדיף לקנות מאשר לשכור
הנה תמ"א 13 (6) שמתייחס לחופי האזור שמצאתי:
http://mavat.moin.gov.il/MavatPS/Forms/SV4.aspx?tid=4
לאילו מגבלות צריך לתת את הדעת? פסיקות?
אני יורד לרמה הטכנית של השימוש בפועל, נניח ואני גר שם חצי שנה/שנה או יותר, איך בא לידי ביטוי העניין של היותה יחידת נופש, ומי בודק כמה זמן אני גר שם וכמה זמן משכיר?
שני קישורים רלוונטים:
http://www.od-nadlan.co.il/?p=2826

http://altertax.co.il/דירות-נופש-כדירות-מגורים-היבטי-מיסו/

מעבר לעניין המיסוי, עושה רושם שמדובר בשטח אפור עם הסתעפויות כך שאם אין מי שממש בודק ועוקב אפשר גם לגור שם כמה שנים ("גרתי חודשיים לפני חודשיים עד שעזבתי לחודשיים ובדיוק אתמול נכנסתי לחודשיים") המבחן הסובייקטיבי הנזכר בקישור הראשון מציג לכאורה את הדרך המבדילה בין דירת מגורים לדירת נופש (אופי השימוש, אינטנסיביות השימוש ואורך תקופת השימוש). ומי מספק מידע זה...?
 

פרל דוד

New member
מלון כרמל - כל האמת על הבטחות לשינוי התב"ע.


ראשית...לכולנו יש חלום לגור בבית מלון עם תחושת חו"ל ואיכות חיים מעל הממוצע [ועוד על הים] אבל...אני למדתי כבר שחלומות לא תמיד מתממשים, ולעיתים הפער בין ה"מצוי לרצוי" הוא שהופך עסקה מצויינת לגרועה.

בוא ננתח לגורמים יחד את "מלון כרמל" ונבחן האם יש יסוד להבטחות שניתנו לך.

סריקה של איזור המלון - https://www.google.com/maps/@32.317...84skSoRBFpJV_7WHA!2e0!7i13312!8i6656?hl=iw-IL

שאלה
- מי מציע לך לרכוש ? משווק מטעם הבעלים,או מי שטוען לבעלות על דירת הנופש ? [משרד תיווך -קיסר ניהול נכסים/אחר]
פרסום לדוגמה של "קיסר" - [ניהול נכסים בנתניה]
מלון סי טאוור C TOWER מציע דירה מעולה להשקעה צמוד לשכונות יוקרה במחיר חסר תקדים. על הטיילת החדשה של נתניה במרחק נגיעה מהים בלוקיישן הכי מהמם קו הים: 2 סוויטות חדשות ומושקעות עם כניסה נפרדת או אחת גדולה. כולל ריהוט וציוד בקו הים מיקום נדיר במלון כרמל סי טאוור החדש. רווח מצוין של 24,000 ומעלה ש"ח לחודש.

בפרסום זה ניתן לראות שהממכר הוא מלון ולא דירות למגורים.

בפרסום נוסף ניתן לראות - http://www.yeshmakom.com/property.asp?PropertyID=1324
נרכשה דירת 2 חדרים בשטח של 75 מ"ר, בקומה 3 נמכרה במחיר של 700 אלף ש"ח, מה שמצביע שהעסקה שלך [ללא קשר ליעוד] יקרה מאוד.

מספר התוכנית: תוכנית נת/459 ,סטטוס התוכנית: בתוקף
שם התוכנית: מלון כרמל
סוג התוכנית: תכנית מתאר מקומית סמכות התוכנית: ועדה מחוזית שטח בדונם: 6,632 מ"ר.
ס.117 - פרסום הודעה על אישור תכנית למתן תוקף בילקוט פרסומים 2670 - 06/11/1980
תקנון תכנית נת/459 מלון - "ענבר" [שמו המקורי של המלון] - http://netanyagis.co.il/authoritydata/ScannedPlansFiles/takanonim/4000885.pdf
הבעלים בהקמה - ענבר חברת מלונות בע"מ.
תיק בנין 5888 - http://netanyagis.co.il/GisDocs/Tik.aspx?Tik=5888&reqs=910073

לסיכום - אין שום בקשה לשינוי סטטוס הבנין, ובמילא הבנין רשום כמלון [דירות] נופש, זה יעודו ומכך גם חלה עליו תמ"א 13. שבגינו לא יותר שינוי התב"ע למגורים, ומי שמבטיח זאת - משקר.
זה שבמלון מתנהלים בניגוד לחוק, ודיירים מתגוררים לטווח ארוך לא מוריד מכך שיום אחד תסתיים החגיגה בתביעות פינוי על שימוש במבנה שלא עפ"י יעודו המקורי.


שים לב...לכתבה בגלובס מינואר 2014 [חשוב לקרוא] - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000906113
ראה התייחסות גם למלון כרמל.
הירוקים המשיכו וטענו כי קיים חשש שמא האחים בריגה וזנזורי מחפשים לגזור קופון בחסות משרד התיירות - קיבלו אישור לבנות מלון וישווקו את הדירות למגורי קבע בסיום הבנייה, כפי שנעשה במלון כרמל הסמוך ואצל השכנים מהמרינה בהרצליה. הפעם הגיע העניין לבית המשפט, שפסק לטובת האחים, אולם התנה את קבלת היתר האכלוס (מה שנקרא "טופס 4") בהתחייבות לעמוד בתקנות "האחסון המלונאי המיוחד" של משרד התיירות.

...מדובר בתקנות המבוססות על פסק דין של בית משפט העליון משנת 2006, שקבע כי מלון סוויטות מסוג זה, מה שקרוי "דירות נופש", יכלול שטחים ומתקנים לטובת ציבור הנופשים ויופעל באמצעות חברת ניהול, שתחלוק את הרווחים עם בעלי הדירות. האחרונים, אגב, יהיו רשאים להתגורר בנכסיהם במשך 90 יום בשנה בלבד.

ראה תוצאות אכיפת החוק.
בשבוע שעבר, שלוש שנים לאחר החתימה על החוזים, מצא את עצמו מוריס עמרם, ראש הוועד של אותם רוכשים, מחוץ לבניין הדירות, כשמאבטחים גדולי גוף מונעים את כניסתו לדירת הנופש שלו. המנעול בדירתו הוחלף בטענה שהשלים את מכסת 90 הימים שלו, ושממילא הוא חייב 16,000 שקלים לחברת הניהול. אגב, כסף מהשכרת דירת הנופש הוא לא ראה עד היום. כך גם שאר בעלי הדירות שהקימו את הוועד שבראשו הוא עומד.
 

פרל דוד

New member
גוש 8253 חלקה 101 מלון דירות "כרמל" - המשך.

בהחלטה שיפוטית המצ"ב ניתן לראות שעירית נתניה והועדה המקומית רואה את ה"קומפלקס" כבית מלון "כרמל" [מלון דירות] על כל המשמעויות השיפוטיות מכך, נכון שהעיריה מסיבותיה לא פעלה שנים רבות נגד הפיכת בית המלון לדירות , אבל ...התב"ע לא ניתנת לשינוי ועירית נתניה מתחייבת לטפל בקומפלקס שנוצר ביד קשה.

בית משפט לעניינים מקומיים בנתניה - בב"נ 2261-03-12 עירית נתניה - בנייה נגד בטיא ואח' - http://www.ruling.co.il/בב"נ-2261-0...טיא-ואח'_567264e8-3601-0000-0900-37f6865510d0
קטעים מההחלטה.
23. עוד נטען כי הרשות [עירית נתניה] נהנית מחזקת התקינות ועל המבקש לטעון לאכיפה מפלה הנטל להוכחתה. נטל ההוכחה אינו נסב על הוכחתה של אכיפה בררנית כי אם על כך שמדיניות האכיפה שרירותית או נסמכת על מטרות פסולות. המבקשים לא הציגו ראיה של ממש לאלה.
לא רק זאת אלא שנשמעו עדויות כי המשיבה נערכת למערכה כוללת כנגד מצב הדברים במלון כרמל, העסק המבוקש הינו העסק היחיד שנתפס בשלב של עבודות ההכנה, ולמניעת הצטרפותם של עסקים חדשים לקומפלקס בעייתי זה המתנהל בחלקו הגדול שלא כדין נודעת חשיבות ראשונה במעלה.

כל מה שלא הותר מפורשות – הוא אסור ואין צורך באיסור מפורש על שימוש מסוים, שהרי הכלל הוא ששימוש חורג משמעו שימוש למטרה שלא הותר להשתמש בה באופן מפורש: "כל מה שאינו מותר מפורשות – אסור. אכן, האיסור יכול שיהפוך להיתר – אולם זאת רק בכפוף להליך חוקי מפורש". ראה: ע"א 1216/98 אבוטובול ואח' נ' ועדת ערר מחוז מרכז, פ"ד נה(5) 114 ; עפ"א (ת"א) 80150/02 אביעד ואח' נ' מדינת ישראל; ע"פ (ת"א) 71120/99 מבני תעשיה בע"מ נ' הועדה המקומית לתכנון ובניה ראש העין, פ"מ תש"ס (1) 470.

שימוש הנעשה בכל בניין חייב להתאים הן לתכנית בניין עיר החלה על האזור והן להיתר הבניה שניתן בעת הקמת הבניין. סטייה כלשהי מאחד ממסמכים אלו תהווה שימוש חורג, אשר יש לקבל לגביו היתר. ויודגש: "אין די בכך שהשימוש מותר על פי התכנית אלא הוא צריך להיות מותר גם על פי ההיתר" - ראה ר"ע 170/83 אורנשטיין ואח' נ' מדינת ישראל , פ"ד לח (1) 276; בג"צ 609/75 ישראלי נ' ראש עיריית תל-אביב יפו ואח',פ"ד ל (2) 304.
מהאמור לעיל נובע כי יש להתחקות אחר השימושים המותרים בנכס על פי ההיתר. כך מאחר ורק שימושים אלה מותרים (ולפיכך סטיה מהם מהווה שימוש חורג), וזאת אפילו קיימת קשת שימושים רחבה יותר על פי תוכנית בניין עיר החלה במקום.

מנגד נשמעה עדותו של מנהל הפיקוח בעירית נתניה אשר העיד כי בעקבות דו"ח של המבקר הפנימי בעיריית נתניה לעניין עבירות הבניה במלון כרמל ודרך הטיפול בהם מונה העד לעמוד בראש פרוייקט שנועד להסדרתו של עניין זה בו הוא מטפל כשנה. לדברי העד טרם ננקטו הליכים בבית המשפט אך החקירה מצויה בשלבי סיום והשלמה, בהמשך להתייעצות עם הפרקליטות המלווה את ההערכות להגשתם של הליכי המשפט המתאימים. העד הסביר את מורכבות הטיפול בסוגיה בכללותה הנובעת מכך שבמקום המיועד למלון מצויות הלכה למעשה כ-275 יחידות דיור בבעלויות שונות, כאשר ניהולו של המקום במתכונת הסוטה מהשימושים המותרים בחוק.

כבר ב2004 היו טענות נגד חברת הניהול דאז - http://www.themarker.com/law/1.243552
כ-100 דיירי מלון כרמל בנתניה הגישו תובענה קבוצתית נגד חברת הניהול של המלון - גני הים התיכון
בטענה כי חברת הניהול עושקת את דיירי המלון בגביית דמי ניהול מופקעים, ומשלשלת את הכספים לקופתה הריקה של החברה האם

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
פרל דוד סלולרי - 052-8964914
מידענות,איתור מקרקעין, יזמות בנדל"נ, יעוץ פרטני במתחמי נדל"נ.

מייל - [email protected]
 

avibim

New member
וואו, בהחלט כתבה פוקחת עיניים

במיוחד חדר האוכל הקבור שהוסב לאולם כנסים ואירועים - בדיוק כמו בכרמל.
גם קומת הבריכה שלא פעילה נמכרה בשלמותה מדברי המוכר, מי יודע אולי גם שם הניהול קומבינטורי ע"מ לשמר כמה שיותר מכספי ההכנסות. לפתוח חברה נוספת ולשלם לעצמך על שירות שאתה שוכר מעצמך עבור אחרים זה רעיון מעולה, כל עוד הם באמת מקבלים את השירות הראוי. כאן נשאלת השאלה האם אני חייב לקבל את שירות הניהול שלהם (ולשלם עליו) או שאני יכול לנהל את היחידה בעצמי, לרבות תחזוקה שוטפת.
לגבי העסקה הספציפית אני מניח שהם מפרסמים מחיר בשיטת מצליח, בהנחה שמישהו יקנה בסוף (תושבי חוץ?) בכל מקרה עוד התכוונתי להתמקח אחרי שאתגבש סופית שזה מתאים לי, אבל כנראה שנקודת הפתיחה שלהם רחוקה מהערך הריאלי, ברור למה.
*ניסיתי להבין האם שוכרים רשאים להתגורר בדירה מעל 90 יום או שמא החוק חל גם עליהם שאינם בעלי הנכס? ועוד, אם אני יכול לחלק את 90 הימים המותרים לי על פני כל השנה, למשל עקב נסיעות לחו"ל או הוכחת מגורים קבועים בעיר אחרת. ואז, איך סופרים את הימים שאכן שהיתי שם? איך מוגדרת השהייה - מהצהריים עד הערב, לינה מהערב עד הבוקר...ומי בודק זאת? אז השבוע ישנתי בימים שני ושלישי, אבל בשישי ושבת הגעתי לשעה קלה ועזבתי. שוב, סיפורים ומעקפים לא חסר אבל במקרה של איילנד מהכתבה המלון קובע ויכול אף להוציא צו פינוי נגד בעל דירה ולמנוע כניסתו לנכס שלו! בהחלט אפשרות שצריך לדעת.
רציתי לקנות כדי לא לזרוק כסף על שכירות בעתיד הקרוב, ולהיות בעל נכס שמניב שכירות בעתיד הרחוק. למעשה אני קונה זכות לשימוש חלקי בשנה וכך זה לא בדיוק דירה למגורים, וגם לא בדיוק דירה להשקעה. אם כן מה פשר הדירות בקומות הגבוהות שראיתי, 3 ו-4 יחידות שחוברו לדירה מרווחת ויפייפיה (ניכר שהושקע כסף רב בשיפוץ), האם ניתן להכפיל את 90 הימים במספר היחידות בבעלות (4) וכך למעשה לגור שם כל השנה? עקיפה מתוחכת ויצירתית, רק שב3 מיליון ש"ח כבר אפשר לקנות דירת מגורים מפוארת הרבה יותר (יחידה בקומה 18 לא עולה כמו יחידה בקומה 3) ובלי דמי ניהול גבוהים ורעש של אולם אירועים...
תודה על הדגשת החלקים הרלוונטיים מתוך פסק הדין הארוך

אני חושש שאט אט הולך ונגוז לו החלום להתעורר מול הגלים...
 
למעלה