בית לא שלי

משהמשה2

New member
בית לא שלי

שלום אמי כל ערב משעה שבע מבקשת ללכת הביתה (אנחנו בבית שלנו) ,הדבר מלווה בצעקות והתפרצויות זעם. מנסיוניכם איך פותרים דבר זה. תודה

אומנם לא מניסיוני,

אבל מניסיונם של חברי הפורום.... אם יש רכב לעשות איתה סיבוב בסביבה ולקראת הכניסה לרחוב לעשות "צרמוניה" הנה סוף כל סוף הגענו הביתה וכו'.... היא תשמח "להגיע" הביתה, אם אין רכב אז לרדת איתה לגן ציבורי קרוב ולחזור הביתה, העיקרון להרחיק אותה קצת מהבית, בטוח שתוך כמה ימים תרד "מהנושא" "הבית שלי". מקווה שעזרתי, שבת שלום, וסוף שבוע נעים, ניצה.

אפשר גם

לומר לה שטרם סיימו את השיפוץ, הסיוד, תיקון האינסטלציה. אפשר לומר לה ששבת ואסור לנסוע (אם היא דתיה) או הדברה או כל דבר אחר...

אפשר לשקר כל אחד

שקרים "מחליקים" בעיות בעולם של הבריאים - לא המציאו אותם לאלצהיימר כשלא בא לשלם חוב/לקיים הבטחה, מי שחייבים לו נהיה אובססיבי בצדק (אולי חולה? :) ואז יש מי שמשקרים לו כמעט בטבעיות: אומרים שההמחאה בדואר/תתקשר עוד שבוע ודוחים את הקץ... או גרוע מכך משקרים לעצמינו. השאלה איך מרגיש לשקר מבחינה מוסרית מי שלא צלול, מתי זה כן לגיטימי ? חולה אלצהיימר הוא לא אדיוט מושלם, יש סכוי שיבחין בשקר, במיוחד כשזה על דרך קבע. יש עדויות למצבים שהחולה נראה לא מבין או קולט ולמעשה הוא מפנים וזוכר לפתע יום לאחר מכן. לדוגמא הוא זוכר אם ביקרנו אותו פעם בשבוע או יום יום. יש הבדל בין לזרום עם הזייה של החולה שהיא לא ממש שקר אלא הרגעה, לבין שקר שאין לו רגליים . להבין שאחרי כל גחמה לא הגיונית כמו ללכת הביתה, יש מצוקה אמיתית כלשהיא של החולה כמו בכי של תינוק קטן שלא מצליח להתבטא. אפשר להמציא שקרים כדי להגיע לשיתוף פעולה במקרי חרום אבל לא כדרך קבע - לשקר פוגע גם במטפל ויוצר רגשות אשמה. אנחנו לא מרגישים טוב לשקר ליקירנו - זה לרעת כולם יותר משעוזר כשאין הכרח אמיתי. ניתן להבחין שלא התנסית במצב של "ללכת הביתה" קיצוני. לעיתים זה מתבטא בעמידה ליד דלת הכניסה ונסיון פיזי לצאת בכח עם התיק או המעיל/מטריה. לדעתי זה נובע מתחושה קלסטרופובית של שהיה ממושכת בבית. הבית הופך מקום מאוס. לכן הגישה של לצאת החוצה ולחזור עונה על הצורך במידה בדיוק כפי שאדם בריא ירגיש רע להעביר ימים שלמים בבית ללא טיול או שהיה במקום אחר. הגישה הנכונה היא לזרום היכן שניתן: החולה רוצה לצאת? אז אם מתאפשר - בהחלט לצאת להעניק חוויה כלשהיא שתסיח את דעתו ובהמשך לחזור. אם זה קורה באמצע הלילה אפשר לתת שתיה עם טיפות הרגעה או כדור שינה קל בערב. אגב הנטיה לשקר נמצאה במבחני התנהגות כבר מהגיל הרך וקיימת אף בטבע אצל חיות. עדיין היא לא מקובלת בקוד התרבותי או המוסרי אף ביהדות/בעשרת הדיברות. גלוי נאות אני לא חרגולית ירוקה :) לפחות על השקר הזה מקווה שתמחלו לי.

טילי66

New member
הבית לא שלי

משה שלום.היתי בסרט הכאוב הזה לצערי הרב הכל מוכר ולא חביב.מתוך ניסיון מר יש לזרום עם אמא ולא להוכיח אותה עימות לא עוזר הוא רק מכביד ומכשיל.תחזיק מעמד לא קל לי להגיד זאת תמי

למעלה