בית חכם

googleman

New member
בית חכם

מישהו כאן מתמצא במערכות בית חכם? מה דעתכם על המערכת הזאת: http://www.loginn.biz/smarthome.htm
 

רשר

Well-known member
מנהל
בחממה? נו טוב!, בלול? מילא!, בבית?

זה קישקוש לעשירים שלא יודעים כל גבול. משקיעים 50,000 ש"ח כדי לחסוך חשמל ב 200 ש"ח לחודש = בעוד 20 שנה זה יתאזן, ונוחיות זה בטח לא מוסיף (לרוץ לתכנת במקום ללכת לכבות מפסק)
 

® רן

New member
בית חכם...

לא מכיר את המערכת הזו ספציפית, אבל מכיר משפחה שעשתה "בית חכם". מאוד מסובך לתכנת את המערכת, אף אחד לא יודע איך משתמשים ב"תרחישים" משוכללים, וגם למצוא איך מדליקים את האור נהיה משימה לא פשוטה. צריך המון תחזוקה מצד החברה המתקינה, לפחות בהתחלה עד שלומדים להשתמש, ואחרי שבועיים-שלושה אף אחד לא טורח להשתמש בפונקציות המשוכללות. אני אמרתי בצחוק שהבית אמנם יצא חכם מאוד, אבל הדיירים בו קצת פחות. בקיצור - לדעתי זה טוב באמת רק למי שמשוגע על גאדג'טים טכנולוגיים ואין לו כבר יותר על מה להוציא כסף.
 

מאגר

New member
הבית אינו חכם בעליו פשוט טיפש הסבר

עלותו של בית "חכם" היא כ-7000 יורו המערכת הבסיסית וסיכום הכללי ללא עבודתו של החשמלאי, שחייב להכין הכנות מיוחדות עבו דה בעלות גבוה כמעט פי 3 מעבודה רגילה עשוי להגיע עד 12000 או 15000 יורו תלוי מה רוצים. בחשון עלות מול תועלת, מתברר כי אחרי 30 או 40 שנה אתה מחזיר את ההשקעה וגם זה לא נכון, כי אז שאתה עושה שיפוץ בין השנים והעלויות גדלות. זה נחמד מאוד לאלפיון העליון שאצלו 20000 יורו זו נדבה לעניים.
 
למעלה