בית חכם - מה דעתכם?

לב אביב

New member
בית חכם - מה דעתכם?

היינו לפני שבועיים בתצוגה של אחת החברות ודי התלהבנו. כמובן, שחלק מהמרכיבים נראו לנו כמותרות (כמו מערכת מולטימדיה מרכזית לכל הבית), אבל הנושא של שליטה על מערכות החשמל (תאורה), מיגון, השקיה וכד' די עניין אותנו. מה דעתכם על הנושא? אשמח לשמוע המלצות לכאן ולכאן, במיוחד מבעלי נסיון. חג שמח!

איריסג

New member
עניין של סדרי עדיפויות

אם ישאר לנו בסוף כסף - אולי נעשה משהו בכיוון. אצלנו בשכונה כל הזמן מסתובבות מכוניות של "טופ אודיו" וזה עושה חשק, ללא ספק. אבל זה באמת נראה לי א. מותרות ב. משהו שתמיד אפשר להוסיף (בעיקר אם עושים את החיווט וההכנות מבחינתתעלות חשמל ותקשורת כמו שצריך בתוכנית החשמל / תקשורת המקורית). דווקא מערכת המולטימדיה קורצת לי... כי חלונות חשמליים לא יהיו אצלנו, ולכבות אורות בחדרים אנחנו מורגלים כשאנחנו יוצאים מהחדר הספציפי בכל מקרה.

תכנון כפול

אפשר לתכנן את הבית בצורה כזו שתוכל להשתמש בחשמל בצורה קונבנציונלית וגם כבית חכם. כך תוכל, כדברי איריסג, לראות כמה כסף נשאר בסוף, ובהתאם לבחור איזה חלקים מהבית הופכים מקונבנציונלי לחכם. הבעיות: (1) כדי לתכנן כך צריך להבין בחשמל ובמיחשוב, ולא להיות נעול במוסכמות. לצורך זה צריך להיות חשמלאי וגם לא חשמלאי. (2) חשמלאי לא יודע לעבוד ככה, ואם תגיד לו מה אתה רוצה, המחיר יקפוץ לשמים. אם אתה יודע לעבוד לבד, ויש לך חשמלאי נחמד (ברוב המוחלט של המקרים - הם לא מסכימים), תוכל להגדיר שאתה עושה צנרת תקשורת והוא עושה צנרת חשמל... (3) אנשי הבית החכם שאני פגשתי לא יודעים לחשוב על קונבנציונלי (למרות שהם טוענים שכן). צריך לכתוב ספר שלם כדי להסביר, אבל הנה כמה עקרונות על רגל אחת: (*) בבית חכם מעבירים צינור פיקוד מקופסת מפסק לקופסת מפסק (צינור מאחד לשני) ואת התאורה מחברים ללוח. בקונבנציונלי מעבירים צינור חשמל ("מוביל") מתאורה (או יותר מאחת) למפסק ואת כל המפסקים (בחדר) מחברים יחד וללוח (אני מפשט קצת). (*) אם תרצה לשנות את כל החדר בעתיד ל"חכם", תוכל לחבר את המפסקים ללוח, את המפסקים לתאורה, ואת התאורה ללוח. בהתחלה - הצינורות מהתאורה ללוח לא יהיו בשימוש כי המתח מגיע מהמפסקים, ובבית חכם - הצינורות מהמפסקים לתאורה לא יהיו בשימוש כי הפיקוד יגיע למפסקים, והמתח מהלוח, ואין קשר בין השניים. (*) הבעייה היא - שאם תרצה לחבר רק >חלק< מהמפסקים ל"חכם", תהיה בעייה רצינית כי אסור לשים פיקוד (מתח נמוך מאוד 5-12V) וחשמל (מתח נמוך 220V) באותו הצינור. לכן תצטרך לחבר או הכל או לא-כלום. (*) אופציה נוספת - לחבר כל מפסק (ותאורה) בנפרד ללוח ובלוח תוכל "לסדר" כאוות נפשך. המון צנרת. הנה דוגמא של "צנרת ללוח" של מישהו משוגע שהחליט להשתמש בשיטה הזו. עוד אופציה - להעביר שני סטים של צינורות מקופסאות ביקורת (קופסא לכל סט) למפסק (בצורת כוכב), אחד חשמל ואחד פיקוד. (*) תוודא שאתה מפריד בין הצינורות שהולכים ישירות ללוח (כגון מזגנים) ובין הצינורות שהולכים ללוח משנה (עם כל הפיקוד). (*) לא לשכוח את כל שאר הצנרת - טלוויזיה, טלפוניה, רשת מחשבים, רמקולים, אינטרקום, פיקוד, וכו' וכו'.

פיטנגו4

New member
מניסיון אישי

מאד שימושי שאתה יכול מנקודה אחת ליד דלת הכניסה לסגור את כל התריסים החשמליים ולכבות את כל האורות, בלי להתרוצץ בכל הבית. מאד שימושי מרכזיה ביתית המאפשרת אינטרקום וגם ושליטה על דלת הכניסה החשמלית מכל החדרים, בעיקר מהקומה השניה. במערכת מולטימדיה מרכזית לא התנסיתי. לא ברור לי למה מערכת השקייה צריכה להתחבר לבית החכם, ואשמח אם תסביר לי במה מדובר.

ענתש

New member
טוב, אז הנה תחום אחד שבעלי

מבין בו המון... הוא אומר שזה שטויות במיץ. לא לעשות שום הכנות ולא לשלם על זה ולא לבזבז כסף. תוך מקסימום 5 שנים הכל יהיה WIRELESS ממילא ויעלה רבע מחיר. אנחנו, בהיותינו אנשים אוהבי טכנולוגיה, מעדיפי טכנולוגיה ומאמצי טכנולוגיה בחום רב - החלטנו לא לעשות. כן מתכננים רשת בכל הבית (לא רוצים אלחוטית) אבל חוץ מזה כלום לא חוטי, כולל לא טלפון (עושים נקודה אחת בבית בלבד. הכל אלחוטי). וכן, תהיה לנו מערכת שמע בכל חדר (בשאיפה יום אחד מהסוג הזה שמחובר לשרת מוסיקה מרכזי ובכל חדר יש לו יחידת קצה שבוררת מוסיקה כרצונך. זה פשוט עוד מאד יקר ואין בארץ) וגם מחשב וגם אפשרות לטלויזיה וגם וגם וגם וגם... לא צריך בית חכם.

ממש לא מסכים עם בעלך

סיבות לא לעשות Wireless: (1) יקר מאוד (רבע מחיר? גם חוטי יהיה רבע מחיר, ורבע מחיר זה עדיין יקר מאוד) (2) התנגשות עם שאר המשתמשים (שכנים שגם "שכחו" להכין צנרת). (3) רוחב פס מאוד מוגבל וכל הזמן מנסים לתפוס עוד רוחב פס לדברים אחרים (כגון WiMax). (4) אבטחה. אם כבר מדברים על עתיד, בעתיד יהיה קל יותר להאזין לשיחות של אחרים, לשגע את הטלוויזיה של אחרים, לכוון את התאורה של אחרים וכדומה... (5) תופס יותר שטח (6) איכות גרועה יותר (תמיד). היום חוטי = 1G או יותר, אלחוטי = בקושי 10M (ביום בהיר, ללא הפרעות, הדוד/הטלוויזיה/הפודפרוססור/... מכובים, וכו') . אני שומע את התירוץ הזה כבר עשרות שנים (אני כבר 30 שנה בתחום), ויש עדיין אנשים שמאמינים בזה, עד שחסר להם נקודת תאורה ומקללים את כל העולם. תמיד חוטי יהיה עשרות מונים יותר זול מאלחוטי. תמיד. "אלחוטי זה העתיד" נשמע טוב. ג'ינגל חביב. אשרי המאמין.

בינא

Member
"הרסת" הכל...מה בסך הכל בעלה ניסה

לעשות? לחסוך כסף על כל מיני הכנות לכל מיני אלמנטים "חכמים" ומיותרים לאנשים בריאים...אז הוא אמר שבעוד 5 שנים הכל יהיה אלחוטי...מה אכפת לך? מה אתה מתערב להם בחיי הזוגיות שלהם? עד עכשיו זה עבד כל-כך טוב... הוא היה מומחה ומבין ואתה בא ו"הורס" את כל "החלוקה" הזו...חג שמח.

למעלה