בית הספר

mirigaon

New member
בית הספר

שלום לכולם ולכולן! המון המון זמן לא ביקרתי פה מסיבות רבות ומגוונות, אך היום אני מתלבטת מאוד מה לעשות עם בני במסגרת בית הספר. להזכירכם הוא בן 7 לומד בכיתה רגילה אך יש לו הפרעת קשב וגם דיסלקטי. יש לו מורה פרטית שעולה הון ואליה אנחנו הולכים פעמיים בשבוע לפני הלימודים אך הילד מסרב ללכת לבית הספר בטענה שמשעמם לו בכיתה ולטענתו הוא לא עושה כלו בכיתה מלבד לצייר. בשיחה עם המורה הסתבר לי, כי גם כשהיא יושבת אתו יותר נכון הוא יושב עליה הוא לא עובד! (בחשבון לדוגמא שהוא כ"כ אוהב וכ"כ טוב)הילד המתוק והחכם שלי מבקש ממני לבוא ולשבת לידו במהלך השיעורים כדי שאוכל לעזור לו, כמובן שזה לא מציאותי (אני פרודה וחייבת להתפרנס). מה ניתן לעשות בכדי לעזור לו? חשבתי לעצמי לנסות ולדאוג לסייעת מטעם העיריה, אך, אני יודעת שזו תהיה בעיה גדולה. האם יש לכם/ן עצות או רעיונות? תודה מכל הלב

האם הוא מקבל תרופות לשיפור הריכוז?

לאנשים כמונו קשה להתרכז בכיתה וקל יותר להתרכז בשיעור פרטי. הילד שלך מדווח על בעיה קשה ומציאותית שלו. בעיה רפואית נוירולוגית. יש מקום לשקול טיפולים רפואיים כמו קבלת ריטלין או (בלי קשר) תרגילים לשיפור מיקוד הראיה. שני טיפולים אלה מתאימים גם לתקציב שלך.

חשוב להסביר למורים וליועצת...

אח"כ למנהלת והלאה לא יתכן שלילד יהיה משעמם המורה[מורים חייבים להכיל אותו מכל הרמות,הן אפילו בת"ל מיוחדת המקדמת אותו-ולא מורחת לו זמן כלה במעורבות חברתית,עבודת עמיתים וכו´

ל ו ל י ת

New member
רעיון לסייעת לבן שלך

בלא מעט בתי ספר ישנן סטודנטיות (וסטודנטים) לחינוך וחינוך מיוחד שבאים לעשות עבודה מעשית. היו מקרים שבהם כאשר היתה עבודה משותפת של ההורים ובית הפסר (לעיתים עם גורם טיפולי מבחוץ) עלה הרעיון לשלב את הסטודנטית שתעזור לילד. סה"כ זה עוזר גם למורה אשר מתפנה יותר ליתר התלמידים בכיתה וזה נסיון טוב לאותה סטודנטית וזה יכול מאד מקדם את בנך. הדבר החשוב לדעתי זה לעשות הכל בצורה מובנית ומבוקרת, להפגש עם בית הספר (את, אביו אם אפשר, ואם אפשר גם המטפל). הרעיון הוא לגבש יחד תכנית מה עושים. תוכלו להעלות רעיון זה באותה פגישה וקודם לבדוק עם המטפל של הילד מה דעתו בנושא זה. כדאי בתוך תכנית כזו לגבש במדוייק מה יהיה התפקיד של אותה סטודנטית מה יהיו הגבולות, למען זה לא יהפוך למשחק איתה. שיהיה בהצלחה.

למעלה