בית הדין למשמעת

בית הדין למשמעת

לפי חוק העובדים הסוציאליים, 1996 על שר הרווחה להקים בית דין למשמעת שידון בתלונות נגד עובדים סוציאליים (ובכללם פקידי סעד). עד עצם היום הזה לא הוקם בית הדין וגם לא נקבעו כללי אתיקה בידי המועצה לעבודה סוציאלית. מי שיודע , שמע או מכיר את המוסדות האלה - שיקום. כדי לסבר את האוזן אומר, שבית דין למשמעת קיים עבור כל עובדי המדינה (בנציבות שירות המדינה), יש בית דין למשמעת לעובדי הרשויות המקומיות, ועדת אתיקה לעורכי דין, לרופאים וכדו'. החוק אפילו טיפל בשוטרי ישראל והצמיד להם את מח"ש - המחלקה לחקירת שוטרים שבמשרד המשפטים. רק העובדים הסוציאליים הצליחו להתחמק..... בקשה לסעד לאיתור בית הדין, חבריו וכן את המועצה לעבודה סוציאלית נשלחה לנציב תלונות הציבור. אם מי מכם מעוניין להתלונן על פקידי ופקידות הסעד ואין לו כתובת - שיבין למה וכמה. ושישלח בעצמו בקשה לסעד. אולי הצפה של פניות תזרז את הטיפול. פניה בעניין זה כבר נשלחה לראש הממשלה בתפקידו דאז כשר הרווחה אולם לא נענתה.
 
תודה טל ../images/Emo70.gif

עוד לפני שנכנסתי למוסמך, אני יכולה לומר לך שהגיעו אלינו אינספור סיפורים שקוד אתי היה מהם והלאה. חלקם מתועדים אצלינו ועוד יעלו כאן, נוספים יועלו ע"י נשים שזהו סיפורן האישי.
 

וויר

New member
נשים הן הקוזק הנגזל שהרי רוב הילדים עם אמא

את מספר האבות שקיבלו את ילדיהם ניתן לספור באצבעות .
 
מידע מעשי לאזרח

טל קר היקרה, קראתי קריאה ראשונית של החומר ששלחת. תודה רבה על הקישורים שהם לתועלת רבה. מטרתנו, בין היתר, שכל המידע יהיה נהיר, מובן ונגיש לכל אזרח שזקוק לסעד. דבר ראשון, אנו נמשיך לחפש את חברי ועדת המשמעת המרכיבים את בית הדין בכדי שכל הפונים אלינו הרואים עצמם נפגעים יוכלו להגיש אל אותם חברים תלונות על עובדים סוציאליים. דבר שני, לפי חוק העובדים הסוציאליים, הרכב בית הדין אינו הגיוני וחוטא למטרתו, בכך שחלק מחברי בית הדין ואב בית הדין עצמו באים מתוך משרד הרווחה והם חלק מאותה מערכת פוגעת ופושעת. אנו נפעל לשנות הרכב זה בדרכים המתאימות. דבר שלישי, ככל שהספקתי להבחין, פגישות הוועדה הם מהשנה האחרונה ורובן, לאחר שפנייתנו הראשונה בעניין בית הדין נשלחה לראש הממשלה, אם ברשותך חומר רלוונטי נוסף גם מתקופות קודמות או קישורים מתאימים נוספים - אנו נברך על כך.
 
מעניין שאת מזכירה את מח"ש

כשפניתי אליהם בדבר התנהלות כושלת כאשר ניסחו כתב אישום לביהמ"ש על עבירות מחשב - פדופילייה, אך בגלל איחור של 20 יום (תקופת התיישנות), כתב האישום לעולם לא הוגש! (את תיק המעשים המגונים סגרו מחוסר ראיות. מה זה משנה ליד איזו שורה מסמנים X ?) פניתי למח"ש, אך אלה השיבו תשובה נלעגת ואטומה, והוסיפו: "כל טוב לך ולבתך הקטנה" (גם זה מוזכר בכתבה). עצוב? - מאוד!!! על חוק העובדים הסוציאליים שמעתי, אך כנראה שדי לראשי המדינה בשמיעה בלבד!
 
אכן מאוד עצוב.

בעניין סגירת תיק מחוסר מראיות - האם פנית לפרקליטות המדינה כדי לערער על סגירת התיק. האם פנית בבקשה לעיין בתיק החקירה. קורה שסוגרים תיק "מחוסר ראיות" מסיבה פשוטה - המשטרה פשוט לא חוקרת מסיבות רבות (עומס, עצלות, רשלנות וכדו'). לעתים פרקליטות המדינה מאשרת את סגירת התיק גם היא מרוב עומס. כך שאם תתעקשי לעיין בתיק החקירה ולערער - יש לך סיכויים שמישהו יתייחס אלייך. דבר מאוד חשוב שבכוחך לעשות - הוא לפרסם את הדברים. זה מה שאנחנו עושים כאן. אבל לא רק כאן. יש הרבה אמצעי פרסום שבחלקם את כבר השתמשת אבל כל עוד את עומדת קול יחיד או כמעט יחיד אין הרבה סיכויים שמישהו יאמין למה שקרה. יגידו - טוב, מדובר במקרה חריג. יגידו - טוב, היא מגזימה. אבל לא ייתכן שמאות ואלפי מקרים הם מקרים יחידים או מגזימים, נכון?
 
למעלה