בית דין לעבודה.

בית דין לעבודה.

שם ביליתי את בוקר החופש שלי. הלכתי לשם כדי להגיש תביעה, נגד חברת קבלן שדרכה עבדתי. הם היו עושים בעיות עם המשכורות, משלמים אותן מתי שהתחשק להם, לא בדיוק מתואמים עם תדפיסי השעות מול התלושים, מאוד מאוד לא נעים היה לעבוד עבורם. ביקשתי מהם חזור ובקש לשלם לי את השעות שהוחסרו "בטעות", אבל לא קיבלתי יחס. חיכיתי חיכיתי, בכיתי בכיתי, אך לשווא. לא היתה לי ברירה אלא להגיש תביעה. אמנם הסכום לא גבוה במיוחד, אבל זה כבר הפך להיות עניין של עיקרון. מישו כאן הגיש אי פעם תביעה בבית הדין לעבודה? יצא לכם מזה משו? אגב, הסטודנטים למשפטים שעובדים שם ומגישים עזרה לקהל, נעימים ואדיבים עד מאוד. לא הייתי יכולה לעשות את זה בלעדיהם.

קבלי ../images/Emo24.gif בתור התחלה

אני מאוד מאוד גאה בך, כמו בכל מי שלא מוותר למעסיקים הנצלנים ותובע. העיקרון פה חשוב מאוד כי לאנשים האלו מגיע שיתבעו אותם ושירגישו מושפלים והכי חשוב - שילמדו מזה לעתיד לא לנצל אנשים. לשאלתך, אני הגשתי תביעה בבית הדין לעבודה נגד מי שהעסיקו אותי כמלצרית עם כל המשתמע מכך: אי תשלום שכר, העדר הפסקות, אי תשלום תנאים סוציאליים כולל נסיעות. נכון לעתה אני מחכה לדיון... כמו שאמרת, הסטודנטים שם מקסימים ומאוד עוזרים, אני עדיין מדברת לפעמים עם הסטודנט שעזר לי שמגיש סיוע בכל מה שקשור לתביעה והציע גם לבוא איתי לדיון עצמו אם זה לא יפול לו על מבחן.

אבל הם לא חייבים להכנס איתך לדיון.

זה הדבר הראשון שמבהירים לך, לא? שהם לא עורכי דין אלא רק סטודנטים, שבפעם הבאה שתגיעי יכול להיות שמישהו אחר יטפל בך, שהם לא חייבים להכנס איתך לדיון ושלא יהיו לך שום תביעות אם יגרמו לך הוצאות בגין הייעוץ הזה. בכל מקרה, אני לא יודעת כמה זה יעזור, לא ממש אכפת לחברה הזו אם תובעים אותם. זו לא תביעה ייצוגית גדולה שתכאיב להם. זה כמו עקיצה של יתוש בשבילם, קצת מגרד ומטריד אבל זה לא משהו שמתים ממנו. ותודה על החיבוק. את חומד.

ברור שהם לא חייבים

הם גם לא חייבים לעזור לך, ובגלל שהם עדיין לא מוסמכים לטפל בדברים כאלו את חותמת שלא יהיו לך תביעות לגבי הטיפול בך. הוא הציע לבוא איתי למרות שהדגיש שאני מייצגת את עצמי ולא חובה יעוץ משפטי. אני הייתי שם פעם אחת, התייעצתי עם סטודנט והחלפנו פרטים, ואחרי התכתבנו במייל והוא ניסח בשבילי כתב תביעה. אחר כך התברר שקיימו דיון בלי להודיע לי (נטען שהמען לא ידוע ושעברתי דירה, מה שכמובן לא נכון), אז פניתי אליו שוב והוא ניסח לי בקשה לביטול פסק דין (רצו שאני אשלם קנס על זה ש"לא הודעתי ששיניתי כתובת"). לגבי אם יזיז לחברה הזאת או לא, זה בטח יזיז להם כי עצם זה שתובעים אותם והם צריכים לשלוח לשם מישהו וזה פתח לצרות נוספות כי התביעות האלו לא חסויות. אני מקווה שאנשים אחרים שעובדים איתך לא ישתקו להם גם הם. תעדכני מה קורה ואם את צריכה סיוע ועצות -את יכולה לפנות אלי גם במסר.

הדיון הראשון היה אחרי חצי שנה

הדיון שלא הודיעו לי עליו... מאז שהגשתי את הבקשה לקיום דיון חדש עבר חודש וטרם נקבע מועד חדש לדיון. הסטודנט שייעץ לי אמר שבדרך כלל זה לוקח בסביבות החצי שנה +-

חצי שנה????

המון זמן. אולי הייתי צריכה להגיש תביעה בסדר דין מזורז. נדמה לי שיש דבר כזה. בכל מקרה אנשים שעובדים בחברה הזו מלאים טענות כרימון אבל אף אחד לא קם ובאמת עושה עם זה משו. הם יודעים רק לקטר.

את לא מכירה את המדינה שלנו?

גלגלי הצדק עובדים לאט... ומה שמעצבן זה שבחצי שנה עסק יכול לפשוט רגל ואז אין ממי לתבוע.

א ו ר3

New member
בעבודה יש תיקים שמתנהלים בסדר דין

מהיר. אבל זה תלוי בסכום התביעה... מתחת ל20,600 ש"ח זה אוטומטית בדיון מהיר שמזרז את ההליכים ומעל 20,600 נפתח כתיק עבודה רגיל.

לפי מה שאת אומרת

אני נחשבת דיון מהיר כי סכום התביעה הוא הרבה מתחת ל-20,000... אם חצי שנה זה דיון מהיר אז כמה זמן לוקח לתיק עבודה רגיל?

למעלה