בית או גינה?

oshrie

New member
בית או גינה?

כתבתי פה לא מזמן...גור בן 8 חודשים ויסלה (עם הרבה מרץ). יש לי התלבטות...אנחנו גרים בבית עם חצר, אבל היא לא סגורה. השאלה היא אם במהלך היום כאשר אנחנו בעבודה עדיף להשאיר אותו קשור בחצר או בתוך הבית (זה בית קטן ואנחנו סוגרים את החדרים, כך שנשאר לו רק המסדרון, המטבח וחצי חדר). ועוד שאלה שקצת מטרידה את חבר שלי, כאשר הוא משתין הוא לא מרים רגל (הוא זכר), הוא ילמד?? זה יכול לרמז על בעיה מסויימת?

feline9

New member
אני לא הייתי משאירה אותו בחצר

שמעתי על כלבים שנגנבו/התעללו בהם בזמן שהבעלים לא היו בבית והכלב היה בחצר. למה להסתכן בחיי הכלב?

gaia20

New member
בהחלט לא להשאיר אותו בחוץ

גאיה לעולם לא נשארת לבד, אפילו לא כשהגינה נעולה בשני שערים לדעתי כדאי להשאיר אותו בבית עם צעצועים ועוד כל מיני תעוסוקות שלא ישעמם לו ד"א- האם אין לכם חשש שהוא יהרוס את הגינה בהעדרכם? הוא בכל זאת גור... היה לי פעם כלב זכר וכשהוא היה גור, הוא גם נהג להשתין כמו נקבות, זה עבר אחרי כמה חודשים, לא זוכרת כמה.

oshrie

New member
בית?

לגבי הרס הגינה, אז אני יותר מפחדת שהוא יהרוס את הבית (למרות שעד עכשיו, במשך 4 ימים, הוא לא עשה שום נזק חוץ מפיפי). אגב, זה בסדר שהוא עושה פיפי בבית? עם הקקי הוא מצליח להתאפק. אני פשוט לא רוצה שהוא יהיה עצוב סגור בבית לבד (אני משאירה לו רדיו כדי שישמע קצת דיבורים
)

be_roo

New member
אם הוא יצליח לברוח מהחצר או שיגנבו

אותו משם, לא תסלחו לעצמכם. ועניין הרמת הרגל בדר"כ משתנה כשהגור מתבגר, בכל מקרה זה לא מעיד על כלום, לי היתה כלבה שמידי פעם הרימה רגל

oshrie

New member
הוחלט על בית...

מקווה רק שהוא לא ישתעמם בבית יותר מידי ולא ירגיש שהבית "קטן" עליו. לגבי זהותו המינית, מקווה שהוא יחליט בקרוב, ואנו נאהב אותו בכל החלטה שאליה יגיע....

gaia20

New member
לאט לאט

הוא גם ילמד לעשות צרכים במקומות הנכונים אם את מפחדת מהרס הבית, את יכולה להכניס אותו לחדר עם צעצועים אוכל ומיים שזה לא יראה לך אכזרי, זה מצחיק כי אחרי כמה שבועות, את תראי שהכלב יבקש להכנס לחדר ואף להשאר שם לבדו.....

oshrie

New member
הרס הבית

המוזר הוא שבימים הראשונים הוא לא עשה צרכים בבית בכלל ועכשיו כשאנחנו משאירים אותו ביום הוא עושה פיפי (עם הקקי מתאפק). יכול להיות שהוא "מסמן" את הבית? אגב, הוא יודע שכשהוא עושה בחוץ הוא מקבל צו'פר (כבר בא "לדרוש" אותו). מה לעשות כדי שיפסיק להשתין בבית? לגבי הרס של דברים, אנחנו משאירים לו עצם וחבל (משחק) אבל משום מה תמיד הדברים שבפח/על השולחן/במטבח יותר מעניינים....מה עושים???

be_roo

New member
אפשר להגביל מעט את תנועתו

או לסגור בחדר או לקשור אותו עם רצועה ארוכה. זהו הגיל הכי היפר אקטיבי וכשאין לו גירויים אחרים הוא מחפש תעסוקה. ע"י הגבלתו למקום קטן יותר, הוא יגלה שאין הרבה מה לעשות, ויעשה מה שעושים רוב הכלבים כשהם לבד בבית - ילך לישון. אם יש מקומות ספציפים שזוכים לתשומת ליבו, אפשר "למלכד" אותם כדי לגרום לו להפסיק. להניח על הפח איזו קופסא כך שכל נגיעה קטנה תפיל אותה ותגרום לרעש, כך שהוא ימנע מלגשת לשם שוב.

gaia20

New member
פיפי בחוץ

כשהכלב יעשה בבית, קחי עיתון ותספגי את הפיפי בעיתון כשתלכו לטיול שלכם, קחי את העיתון איתך ותפרסי אותו למטה על הרצפה ותני לו להריח את העיתון אולי זה יקח כמה פעמים אבל בסוף הוא יבין את הקשר ויעשה למטה על העיתון כמובן שכשזה קורה, לשבח ולשבח ועוד לשבח כאילו הכלב גילה את אמריקה....

oshrie

New member
תודה על העצות

אנחנו ננסה. לגבי להגביל את המקום שלו בבית זו קצת בעיה בהתחשב בזה שהבית גם ככה קטן ואנחנו סוגרים לא את החדרים. לגבי פיפי בבית יכול להיות שהוא פשוט לא מצליח להתאפק 8-9 שעות (הוא בן 8 חודשים)? למרות שעם הקקי הוא מצליח?

be_roo

New member
אם מדובר בזמן רב כל כך

באמת יתכן שקשה לו להתאפק. חילוף החומרים שמייצר שתן הוא מהיר יותר מצואה ולכן קשה יותר להתאפק. נסו למצוא שכן שיוכל להוציא אותו לטיול קצר במהלך היום.

למעלה