ביתי בת 5 מתמרדת

salgpx1

New member
ביתי בת 5 מתמרדת

לא יודעת מאיפה להתחיל כל דבר שאני אומרת לה או מבקשת אני צריכה לבקש לפחות 5 פעמים ולפעמים גם 10 והיא בשלה לא מתייחסת ואני מתפוצצת מבפנים בבוקר לוקח לה שעה שלמה להתארגן הכל נורא לאט בזמן שאני ממהרת לעבודה לדבר איתה זה לא עוזר היא בשלה ולפעמים גם לא מקשיבה ניסיתי יפה אבל שום דבר לא עוזר מה לעשות?

n o g a1

New member
אולי להפסיק להגיד יפה...

לפעמים לא ניתן להציב גבול ברוח יפה. גבולות מטבעם מעוררים רצון לא לבצע אותם ,אף אחד לא אוהב שיזרזו אותו או יגידו לו מה לעשות , גם הילדים לא. לפעמים צריך להגיד בתקיפות ובצורה חד משמעית , בלי נאומים ובלי הסברים - פשוט להוריד "פקודת משמעת" ולדאוג שהיא תתבצע. את מסוגלת להסתכן בלהיות לא אהודה על ביתך לכמה רגעים??? אם כן , אז תבחרי את הגבולות ותעמדי שם איתנה בדעתך!

salgpx1

New member
לפעמים אני מציבה עובדה אבל

זה ממש לא עוזר ואני צועקת ומענישה אבל היא בוכה לשניה וישר צוחקת לי בפנים והיא אמא תבואי, תביאי לי ,תעשי לי,ואני עונה לה תעשי לך לבד אני לא משרתת שלך וכל בוקר וערב אותו סרט מחדש אין לי כוח לפעמים איך אפשר לפתור את הבעיה? האם יש פה עוד אנשים שזה קורה להם?

בהחלט

אצלינו כל בוקר זה מלחמת גוג ומגוג על הגרביים והתחתונים והבגדים והקוקו בחיי שכבר הייתי קרובה להתפתות ולשלוח אותה עם פיג'מה ויחפה לגן. לצערי עצות מעשיות לתת לך אין לי אבל אני יכולה להגיד לך שזה די שכיח בגיל הזה,אם זה מנחם אותך קצת.

noam weissman

New member
הצבת גבולות לילדים

היי, כל ילד והאופי שלו. יש ילדים יותר קלים ויש יותר קשים. מה שחשוב שתהיי החלטית ועיקבית. אם את מתכופפת הילדים ינצלו זאת עוד ועוד. תמיד יש תוכנית טלוויזיה אהובה או משהו אחר שניתן למנוע מהם כעונש. שיטת המקל והגזר. לי למשל היו ועדיין יש בעיות עם ביתי (בת 6) בנושא לבוש. לפעמים היא לובשת משהו ולאחר דקה מתחילה "לא נוח לי מגרד לי וכ..." תלוי כמה זמן יש לנו לפני שיוצאים לגן וכו. אם יש זמן וזה נראה לי סביר אוותר ואם לא אהיה נוקשה בכל מובן. ילדים כל הזמן בוחנים אותנו ומנסים לראות היכן הגבול. כאשר ילד ישן מתרחץ, ישן וקם בשעות קבועות הרבה יותר קל להרגיל אותו גם להתארגן וכו. מה בדבר פיפי ?, האם היא מתאפקת או שהולכת בשימחה. במקרה שלי לא פעם אני רואה שהיא מתפקת וכשאני שואל "לא אני לא צריכה" אבל כשזה בא היא בריצה חבל"ז. זה הזמן להוריד הילוך ולא למהר. זה נשמע אכזרי אבל זה עובד. מפשט חכם שאמרו חכמיינו "חוסך שיבטו שונא בנו". אם לא נהיה קצת "רעים" בחינוך אנו ממש לא עושים טובה לילדינו אלה רעה. לילה טוב ובהצלחה, נועם.

ילד לא מורד סתם....

יש לה סיבה למרידה. נסי לגלות מה הסיבה. נסי לדבר עימה ערב לפני ולהבטיח צ'ופר במידה ותתנהג טוב, מה היא אוהבת? מה היא ביקשה ולא קיבלה? התני לה מתנה בהתנהגות אך חשוב שלא תישברי! אני הייתי מאוד מנסה למצוא מה מפריע לה!!!!!!

ערסlight

New member
מתמרדת

סוג כזה של התנהגות מראה שילדה שלך יש בעיה שמציקה לה. אז... שווה לנסות להגיע איתה למצב של רוגע, מצב שיאפשר לך בצורה עדינה לברר איתה מה כלכך מקומם אותה. [בכל פעם שאת מאבדת סובלנות בדרך, הפעם הבאה תהיה קשה עוד יותר] במקביל שווה לברר בגן, אצל האבא, בסביבה שלה, מה עלול היה לעורר את זה [מישהו פגע בה, העליב אותה וכאלה]. בכל מקרה להלחם בסימפטום הוא מבוי סתום שרק יחריף את הבעיה וה"גבולות" שהציעו לך הם פתרון שרק יגדיל את הבעיה ויעביר אותה למקום אחר ואולי גם בעייתי יותר. באינטואיציה, נראה לי שהילדה חווה חוסר תשומת לב.

noam weissman

New member
ממש מעניין ../images/Emo10.gif

סליחה אבל אני לא מסכים איתך, ילד שלא מתמרד, שלא משקר בצורה כזאת או אחרת הינו ילד פחות אינטליגנטי. זאת לא המצאה שלי כל פסיכולוג ילדים יאמר לך זאת. אם הזמן צריך לתעל את השקרים הקטנים ולהסביר שזה לא נכון ואם הזמן ילד מתחיל להבין מה זה טוב או רע. ושוב נחזור לעניינו כל ילד נורמאלי מנסה לבדוק היכן הגבולות של הוריו וכו. יש כאלו שיותר קשים ויש כאלו שפחות קשים בלי קשר אם יש בעיה לילד או שהוא מחפש תשומת לב. האם את מוכנה לעשות כל דבר שמפילים עליך בעבודה או בחיים ללא תרעומת ? אני מניח שלא, כנ"ל גם ילד ממוצא. אם התופעה אינה מתכנסת ואינה ניתנת לשליטה אני מקבל את דעתך ויש לבדוק יותר לעומק. ילד שלפעמים יותר בעייתי בבוקר ולפעמים פחות או בכלל לא אינו ילד שמחפש תשומת לב, מצטער. הוא פשוט ילד נורמאלי !. לשים גבולות ומסגרת לילדים זה א-ב בחינוך ילדים. לא תשימי גבולות את רק דוחה את הבעיה וגורמת נזק עתידי. ילד טבע שגדל ללא חוקים סופו שיהיה לא מנומס ואולי אפילו אלים, אולי תלמיד לא טוב והשלימי כיד הדמיון הטובה. במקביל לחוקים ומגבלות חייבים לתת הרבה חום, אהבה, פינוק וכו. ילד צריך להרגיש שהוא רצוי, אהוב וחלק בלתי נפרד מהבית ולא איזה נספח שמהווה מטרד. כאשר נותנים אהבה וכו הרבה יותר קל גם לשים גבולות היכן שצריך. שבת שלום, נועם.

אפשרית

New member
יש לי בת בת 8 שנים אחרי שני בנים

הבנים בגילאי 19 16 ולהם לבנים היתה אמא קשה, קשוחה, יציבה, רס"ר במלוא מובן המילה, כל חופש היה להם דף מטלות לעבודות הבית או הלימודים. הילדה נולדה לאמא קרייריסטית שעבדה על שעות הלילה ומן הסתם הבנים שהיו בני 11 8 גידלו אותה כמעט על כל המשתמע מכך כולל האבא שלהם שבזמנו היה בבית. היום אני שומעת מהבנים את המשפט " את בטוחה שאת אמא שלה"? "למה את מוותרת לה"? כן, אני אמא שלה, אני אוהבת אותה כמו הבנים ואני רוצה להקנות לה ערכים כמו שהם קיבלו, אלא מה הדרך שבה הם קיבלו ממני את אופן חייהם העכשווי לא בהחלט מתאים לי או לילדה כיום. אני יותר רכה יותר מבינה יותר סלחנית. להם לבנים שכל השנים חשבתי שאני רעה בטירוף מסתבר שזה עוגן החיים. ולא שאין להם על מה להתלונן בחינוך הנוקשה שקיבלו ממני. הם טוענים שכך הם ידעו בדיוק מה מתי כמה למה ועמדו (ניסו לעמוד)בגבולות שהצבתי. ובהחלט כועסים מלבד היד הרכה בבית ב"חוסר חינוך" לדעתם. למרות הנוקשות בעבר והרכות כיום, אני אומרת ועומדת על כך שאני כאם הסמכות המוחלטת בבית, הבוס הגדול, אני אומרת קובעת מחליטה, ותוך כדי לעיתים שואלת ומתייעצת. אלה החוקים שלי בבית. זה נשמע נורא למי שחי את חייו על פי חופש הפרט או חינוך חופשי. אך העוגן היציב הזה מתבקש לנו כבוגרים ולהם לילדים כמסגרת ידועה ולא מפרש מתנוף ברוח. עשי לך חושבין מה חשוב, מה פחות חשוב, על מה תתעקשי על מה לא.ולפי זה בני לך את הגבולות והחופשים המתאימים לבית שלך. כי רק מה שמתאים לך ולבית שלך יכול להיות תקף עם כל החלטה, ולא מה שמתאים לי או למישהו אחר. בהצלחה שבת שלום

מיKה

New member
ישנן המון דרכים

להעביר את הבוקר והערב בלי מלחמות ובצורה נעימה. השאלה היא עד כמה את מוכנה לצאת מהמסגרת של "היא חייבת" "ואת לא משרתת".

destiny36

New member
את מזכירה לי את הגרוש שלי

שתמיד מאחר בחצי שעה ומתלונן על הפקקים. אז פשוט אפשר להקדים מראש חצי שעה ולהנות ממנה. אולי אם תקיצי חצי שעה לפני יהיה לך זמן איתה ולה איתך בלי למהר. אוף כמה שזה קשה לקום בבוקר. לאחרונה מרגישה כמו אמא מתמרדת.

פשוט...

לילדים אין אחריות=מודעות לזמן, וסיכונים ראשית בדקי והבדלי אם היא מתמרדת או פשוט איטית למדי לדעת מה הפעולות שהיא אוהבת טלויזיה, ללכת לשחק וכו' ותפעלי בהתאם אם את רואה שלוקח לה הרבה זמן להתארגן העירי אותה חצי שעה עוד קודם לזמן שהקצבת ובדקי אם זה התמרדות או הצורך שלה להתארגנות ואם החלטת שהיא מתמרדת מנעי ממנה את עיסוקיה האהובים כמו צפיה בטלויזיה וכו' מה שחשוב, ומה שלמדתי בדרכי... לאפשר לילדים לבחור את הזמנים לפעולות שאנו דורשים כלומר להתקלח, הכנת שיעורים, זמני צפיה בטלויזיה, וכו' התייעצו איתם כמה שהם קטנים ולימדו אותם לעמוד בזמנים שהם קבעו יש ילדים שהצרכים שלהם שונים וכפייה שלנו עלולה רק להחריף ולפגוע במערכת היחסים

ילדה בת 5 וארגון

עדיין קשה לשלוח אותה לעצמאות טוטאלית. בגיל כזה יש ילדים שהם "מרחפים""עפיפונים""איטיים" (לא משנה מה ההגדרה
) באמת יכול להיות שיש לה קושי אמיתי בארגון וזה לא רק דוקא עבורך. נסי להכין ערב לפני את הבגדים ולעזור לה מעט בהתארגנות. ואל תבקשי 5 -10 פעמים,כי את רואה שזה לא עוזר,אולי תנסי לבקש ויחד עם זה להראות לה למה את מתכוונת ,הכל בשלווה וברוגע.

salgpx1

New member
תודה רבה לכולם אבל...............

ניסיתי כבר הכל ושום דבר לא עוזר אני עובדת עצות בקיצור סוף שבוע נעים לכולם ביחוד שיש קצת שקט סוף שבוע בלי ילדים!!!!

למעלה