"ביתי בת ה-4 נחטפה"

MiToOsH

New member
"ביתי בת ה-4 נחטפה"

מאת : סיגל לוי בשעות הצהריים הגיע ירון רותם למערכת האתר. גבר גבוה ועצוב, בן 37 חיצונית, במבט ראשון, לא ניכר בו דבר שיעיד ולו במשהו על הדרמה שבמרכזה הוא עומד. נכון להיום אין לאיש מושג קלוש , כולל לא לירון עצמו , היכן נמצאת בתו לילך , בת הארבע. היא יכולה להיות בכל מקום בעולם , מלווה באמה וסבתה אשר במבצע מתוחכם הבריחו אותה מן הארץ ביולי 2001 ומאז נעלמו עקבותיה. הסיפור הזה מתחיל ביום ה 26.7.2001 ירון חיכה למרינה, גרושתו מזה שנתיים, במקום שנקבע מראש , כדי שתביא את לילך למפגש הרגיל: "בשעה הנקובה הגעתי למקום המפגש. חיכיתי למעלה משעה אבל מרינה ולילך לא הגיעו. האמת ? בתחילה זה לא ממש הפתיע אותי . מרינה נהגה לאחר בקביעות למפגשים הללו והשגעונות הללו שהיו לחם חוקי מאז התגרשנו לא בישרו על משהו אחר. מבחינה הגיונית לא היתה כל סיבה לדאגה, אבל כאדם בעל אינטואיציות חזקות , היתה לי הרגשת בטן מוזרה, מעין תחושה עמומה, שהפעם לא מדובר באיחור רגיל " לאחר כשעה עזב ירון את מקום המפגש ופנה למשטרה לדווח כי בתו נעדרת. למחרת היום נחתה על ירון הבשורה המרה: בתו, גרושתו ואמה יצאו את הארץ לאמסטרדם. " הייתי המום מהגילוי " , מספר ירון. " הוצאתי צו עיכוב כנגד בתי . אך לא כנגד גרושתי. לא עלה על דעתי שבעוד שעומד כנגד לילך צו עיכוב יציאה מהארץ, תצליח אימה להבריחה. בדרך מתוחכמת אחר. את אשר לא יגורתי לי- בא לי " . בדיעבד הסתבר ששלושה שבועות לפני יציאתם מהארץ השיגה מרינה, בתירוצים שונים, אישור יציאה מהארץ שאושר בבית הדין לעניני משפחה. מאותו הרגע, ידע ירון שחייו השתנו ללא הכר. כעבור חודש התפטר ירון ממשרתו הבכירה כמנכ"ל שיווק באגד, ומצליח לאתר את כתובתה של אחות גרושתו במרילנד, ארה"ב. הוא מחליט לנסוע לשם ולנסות לאתר את בתו. ירון, בעזרת משפטנים מהארץ ומחו"ל ובמימון עצמי , מוצא כי מרינה ( רופאת שיניים במקצועה ) אכן שהתה ברוקוויל אשר במרילנד ומשם המשיכה הלאה ליעד בלתי ידוע. בתשובה לשאלה האם לא היו סימנים מקדימים להתנהגות קיצונית מהסוג הזה , משיב ירון כי " אכן היו במרינה אלמנטים והתנהגויות אובסיסיויות. האובססיויות העיקרית שלה היתה כלפי לילך . היא הגבילה אותה והגבילה את הסביבה הקרובה מלהתקרב לילדתם. " ייחסתי את האובססיות של מרינה למנטליות שונה. המנטליות הרוסית שונה מהמנטליות הישראלית. תפקיד האב בגידול הילדים מצומצם מאוד. זר לא יבין זאת , אבל במקרים רבים זוג רוסי עם ילדים שמתגרש, הילדים כמעט לא מתראים עם האב ". מאז נחטפה בתו, מספר ירון , "אין לי יום ואין לי לילה. , מהרגע שאני מתעורר בבוקר ומצליח לאסוף את השברים, אני עוסק בענינה של בתי. פניתי למשטרה, למשרד המשפטים, לכל מי שיכול לסייע כדי לאתר את בתי ולהחזירה לארץ. " מערכת I WOMEN פונה בזאת לכל מי שקורא את סיפורו של ירון לנסות לעזור לו לגייס כספים: בראש ובראשונה זקוק האב לתרומות כספיות שכן עד עתה הוציא סכום של למעלה מ 50000 דולר מחסכונותיו האישיים שכלו. כל עזרה גם אם קטנה היא בעלת חשיבות עליונה. מעבר לזה אם יש אי מי מבין הקוראים שיודע משהו, ראה או שמע, על לילך רותם, מתבקש לפנות לטלפון 05688676 ניתן להכנס לאתר של לילך להתרשמות נוספת. כתובת האתר : www.lilach.org. מעבר לכל האמור לעיל אנא שלחו את הכתבה הנ"ל בין מכותביכם. חשיפה רבתי יכולה לסייעי רבות בהשגת המידע יקר הערך באשר למקום המצאות הילדה בקהילות היהודיות השונות בעולם. 10-01-2002 מיתו´ש :) !

למעלה