בישלתי ובישלתי!!!!

בישלתי ובישלתי!!!!

כן- אנוכי- סרבנית המטבח.... אז נפלה עליי המוזה... הכנתי לביבות מתוקות (תפוחי אדמה+ תפוחי עץ+ קנמון+ קמח+ ביצים וכו´- וכל זה בתנור- ממש לא משמין- והוגש עם אבקת סוכר ורסק תפוחי עץ. נרשמה התלהבות...) ולא נשאר כלום! הכנתי סופגניות בצ´יפסר- פעם ראשונה שאני משתמשת בצ´יפסר... (2 כוסות קמח, שלי חצי % שומן, חצי כוס חלב, 2 ביצים, טיפונת תמצית וניל ו... לא זוכרת מה עוד...), וכמובן מילאתי עם ריבת תות ופיזרתי אבקת סוכר. גם מזה לא נשאר כלום.... ולבסוף- אתי יקירתי...- מאוד רציתי להכין את העוגה שלך... ניגשתי למלאכה, ובאמצע גיליתי שפישלנו קצת עם הקניות.... אז אילתרתי עם מה שהיה בבית.... במקום שמנת חמוצה, שמתי למעלה שמנת מתוקה עם פודינג וניל וקנמון.... ברור לי שזה ישנה את כל העוגה.... היא עדיין במקרר- שלמה. הבעיה היא שהאף שלי סתום ואין לי מי שיטעם- האורחים הלכו.... אני אעדכן בהמשך...

זה לא כל כך ישנה. זה פשוט יעשה אותה

מאוד מתוקה וכבדה יחסית.. מי עוד הכין את העוגה שלי? מי שהצליח לה מקבלת מיד מתכון של בצק שמרים שבמקרה של אבטלה היא יכולה להיות מליונרית אם היא מוכרת עוגות ממנו..

daldan

New member
אתי עדיין לא הכנתי

אבל אתמול עשיתי סדר בכל המתכונים שהדפסתי מהפורום, ואני מודה שהעוגה שלך הייתה לי ממש טעימה , ממש הרגשתי את הטעם שלה כשקראתי את המתכון, עכשיו אני פשוט צריכה תירוץ למה כדאי להכין אותה. כי בבית אנחנו רק שנינו וסיכוי סביר שגם נחסל אותה לבד! מה שלא מומלץ אם אנחנו רותים לשמור על הפיגורה (למרות שבעלי מטפח כרם לתפארת, אני עושה הכל למען הקטנתה) בכל אופן אני אדווח בקרוב על העוגה....

נופר30

New member
עכשוו את מדברת לכיוון שלי

מאחר ואצלי בבית לא ממש אוהבים עוגות גבינה וקצפת ( בנזוגי לא אני ) ולכן אני משתדלת לא להכין כדי שלא אוכל לבד ( ולכן הייתי צריכה לוותר על העוגה שלך אתמול כי כבר לא היה לי כוח ) אבל שמרים אוי זה הולך נהדר אצלנו ( אבל לי משוםמה לעולם לא מצליח ) אני אשמח לקבל מרשם ( ואם אני אקבל היום בטח יהיו לי רשמים כבר מחר , אם יש לי הכל בבית )

אוקי תרשמי ותרשמי למעלה בבקשהכ

שכל הזכויות מההכנסות הם שלי ורק שלי להלן החומרים: כוס חלב 100 גרם חמאה כוס סוכר להכניס למיקרו עד שנמס ומתחמם 6 כוסות קמח 1 אשל 3 ביצים 3 כפות שמרים יבשים גרידת לימון תמצית וניל חצי כוס שמן ללוש עם החומרים החמים מהמיקרו. יוצא בצק דביק וככה זה צריך להיות 6 כוסות קמח זה כמעט קילו קמח. את מה שנשאר בשקית מפזרים מעל לעיסה שלשתם ומתפיחים. אני בדרך כלל מתפיחה מכוסה במגבת בתוך המיקרו בלי להפעיל את המיקרו. בצק שמרים שתפח הוא בדרך כלל בצק שהכפיל את נפחו. לוקח בערך שעה עד שהוא תופח שופכים את הבצק על השיש כשהקמח שפוזר למעלה הוא בעצם הקמח שעוזר לך בלישה וברידוד. מחלקים את הבצק לחמישה חלקים שווים בקלילולת ולא חייב סימטרי. הבצק פשוט שר בידיים מרוב שהוא נעים. אני פותחת אותו ברכות לכדי כמעט סנטימר ומורחת אותו ב: יש לעלית ממרח שוקולד חדש שהוא חצי שוקולד חצי חלבה. 2 כאלו מספיקים לכל הרולדות. מורחים, מגלגלים ולהלן הפטנט שתמיד יהיה המון קרם בכל חלק וחלק של הבצק. אחרי הגלגול מחלקים את זה לחמישה חלקים בני חמישה סנטימטר כל אחד - בלשון העם יעני שושנים. כשמניחים בתבנית המאורכת החד פעמית שמים חלק עומד וחלק שוכב. זה שבאפיה זה יוצא מדהים מילא, זה שבתוך כל חלק תמיד תמיד יש קרם זה הפטנט. מתפיחים שוב בתבנית ולאחר שגם פה זה הכפיל את נפחו מכניסים לתנור. בינתיים במיקרו לוקחים כוס חלב נוסף ו3 סוכר וניל, מרתיחים ומפזרים בקלילות 5 דקות לפני שזה מוכן בתנור. יעני מפזרים חלב ונותנים עוד חמש דקות אפיה. מספר חשבון הבנק שלי להעברת מעשר יצורף באופן פרטי בתיבת המסרים

נופר30

New member
ועוד שאלה

כמה זמן צריך ללוש את הבצק לפני ההתפחה הראשונה ?

עד שכל המרכיבים הומוגניים ונעים ביד

בידיים. בצק שמרים צריך להרגיש. יוצא כמו משחה עבה את השאריות מהידיים מורידים עם כף.

נופר30

New member
ושאלה אחרונה

אין לי אשל בבית אבל יש לי יוגורט שמנת קרם פרש האם אפשר להחליף את האשל באחד מאלו ?

לא. יוגורט חמוץ. שמנת וקרם פרש כבד

מדי. תעשי טיול למכולת שווה בכדי להגדיל את חשבון הבנק של שתינו. מבטיחה לך שאנשים ישלמו 50 ש"ח על כל רולדה. לעשטוף יפה בצלופן ולמכור אצל הקוסמטיקאית שלך הבימים חמישי ושישי..

נופר30

New member
חשבתי לעשות מילוי אחר ולא שוקולד

אוקיי אני אלך למכולת ( מקווה שיהיה לי כוח )

בבקשה..אל תשנו מתכונים שלי..אני כמע

כמעט שממציאה הכל במטבח. יש לי ספרי בישול שהם בגדר שואבי אבק. מעולם לא פתחתי אותם. לדעתי כל שינוי במתכון הופל להיות משהו שונה. אם אתם משתמשים במתכונים שלי נסו לדייק. כדי להגיע בדיוק לאותה תוצא המרחיבה ליבו של האדם, ואת חשבון הבנק שלו כמובן... אגב, את עוגות הקינמון מכרתי כשלמדתי בבית צבי..

נופר30

New member
כן אבל המילוי בטוח שאפשר לשנות לא ?

הרי את הממרח שוקולד לא היה לפני שנתיים כשהכנת את העוגה לא ?

מה זה כמה זמן? עד שמשמין מקבל גוון

חום זהוב ושהשכנים דופקים בדלת לשאול אם פתחת קונדיטוריה..

נופר30

New member
תודה ובבקשה

לקרוא את שאלה 3 כי היא קריטית חוץ מזה מתי את באה לבקר?

שאלה 3 לא הבנתי נדמה לי שעניתי על ה

הכל ואם אני באה לביקור זה עם דני כדי שהוא יכיר גם את שלומי!!!!

../images/Emo6.gifמה עם הנפקה בבורסה...?

שמעתי שהנסדא"ק עולה בגלל העוגה המדהימה הזו...הודפסה מיד... תודה...

למעלה