בישול סיני

mingbai

New member
בישול סיני

הי, מצאתי מתכון סיני של tu dou si והכל ברור חוץ ממה זה wei jin (אחד המרכיבים), אז למישהו יש מושג? ולא לצחוק עלי אם זה משהו מאוד טריוויאלי.. לא לכולם זורם דם סיני בגוף..

Xiaose

New member
weijin זה MSG

מונוסודיום גלוטמט אני מוסיף אבקת מרק עוף במקום...

Omiz

New member
ידעתי

שעד שאני אלחץ "שלח" כבר מישהו אחר יענה

Omiz

New member
אחד המרכיבים

בבישול הסיני: מונסודיום גלוטמט....אתה לא חייב לשים את זה, זה בעיקר נותן מראה בוהק ו"מחזק" את הטעמים האחרים... בעברי אהבתי מאד את המנה הזאת אבל לא יודע, נגמלתי.... אם אתה יכול לצרף תמונה אחרי שאתה מכין את זה זה יהיה מגניב ! נשים את זה ביחד עם ה-JIAOZI של HAPPYDOG

mingbai

New member
כמה פשוט..

נראה לי שאני אוותר על הMSG , אבל תודה על המהירות.. אני מכורה עדיין למנה, אבל זה מה שקורה שנמצאים הרחק מזה. מקווה שנסיון השיחזור יצלח. תמונה לא תהיה עקב קשיים טכניים.. !hao chi

mingbai

New member
mei guanxi

ובכלל איזה כיף היה אם הייתם מפיצים קצת מתכונים סיניים אותנטיים, או אפילו רק תזכירו לי קצת שמות של מאכלים נפוצים, מאז חזרתי עברו כבר יותר מדי חודשים ואיכשהו זה הולך ומתרחק ממני.. אני כ"כ מתגעגעת למנות הנהדרות ש"שוחות" בשמן zhurou ומוצפות במלח ובlajiao עד אבדן חושים..

Omiz

New member
עד אובדן חושים

זה בהחלט מתאר את החוויה שעברה עליי. בהתחלה הייתי אוכל כל יום אוכל סיני: בבוקר באודזה, בצהריים ג'יאודזה ובין לביןYUXIANGQIEZI, GONGBAIJIDING וכל הדברים שהזרים אוהבים אבל גם דברים שלא היה לי מושג מהם ואיך אומרים אותם. דגים, מאכלי ים, ירקות מוזרים, מוחמצים, הכל ! ואז עברתי לגור בסין ואחרי 3 חודשים קיבלתי אנטי והיום אני כבר כמעט לא נוגע באוכל סיני ולא נכנס למסעדות סיניות. את מדברת פה עם מישהו שהיה קם כל בוקר ב-8 להספיק לאכול את ה-BAOZI עם הפיטריות לפני שנגמר , ואז חוזר לישון... לפני השינה הייתי מקנח ב-YANGROU CHUAN והולך לישון עם הטעם של הכבש בפה כמו שמישהו אמר פעם... היו זמנים...

happydog23

New member
לא ידעתי שיהיה כזה ביקוש. אולי אני אפתח

קו מוצרים חדש. אפילו השם נשמע סיני למהדרין: happydog genuine Chinese food stuffs

guanyin

New member
ובשביל האותנטיות

אפשר לוותר על הHAPPY...
אגב - איזה מין מנה זאת 4 תפ"א?

mingbai

New member
4 תפו"א

זה לא si של 4 אלא של משי ומשמעותו פסים- tu dou si - פסים דקיקים של תפו"א, בדר"כ עם עגבניה חתוכה ואולי ירק ירוק (בצל, אפונה סינית) מוקפצים ללא בישול קודם, אז התפו"א חצי עשויים ונראים בכלל כמו אטריות - בקיצור מנה מעולה שהיתה אחת הפייבוריט בזמנים שהשתדלי להמנע מבשר ולהצמד לצמחוני ולבטוח.. יצא מעולה, דרך אגב, למי שרוצה מתכון.. ולמי שיצא בליין אוכל סיני אותנטי (שלא קיים לידיעתי בארץ)- דרכו מובטחת!- עם כמה תיקונים הכרחיים לחיך המערבי כמובן

Xiaose

New member
אצלנו זה תמיד עם פלפל ירוק

זו הייתה המנה שהיינו אוכלים בסוף החודש בזמן האוניברסיטה, שלכולם היה נגמר הכסף... (היה רק 3kuai)

guanyin

New member
אה - או קיי

אז אני מכירה את הגרסא הלא עגבנייתית של המאכל, כמובן עם פלפלים ירוקים, אבל אשמח לטעום את הגרסא שלך.
ברח' נווה שאנן בת"א יש מסעדונת פועלים סינית, שרק סינים אוכלים שם. הירקות הם די ישראלים, אז אני לא בטוחה עד כמה האוכל יזכיר נשכחות, אבל אני די בטוחה שווי ג'ינג יש גם יש.

baozi

New member
Omiz

שלא תחשוב ששכחתי, אני כותבת משהו על אוכל בטאיוואן שאני מקווה שיהיה ראוי להיכנס בתור כתבת אורח בבלוג שלך, שאליו יש לציין אני מאוד מתגעגעת. אם תמשיך לא לכתוב ייתכן שנאלץ לכפות עליך לעשות ספוקו ( היית ביפן עכשיו אז תגלה מה זה)...

Omiz

New member
כמו חארקירי

רק יותר נכון.... אני עוד מחכה בקוצר רוח למשהו על אוכל ! אני אהיה בקרוב בארץ אז אם את צריכה באודזה או איזה TUDOUSI, תכיני רשימה בפורום
למה את אומרת לא כותב בבלוג...? תבדקי טוב...

למעלה